Anasayfa
17 Nisan 2022, 7:13
missa96
Abone

Aşere Takrib ve Tayyibe Kursları

Aşere Takrib ve Tayyibe Kursları

Kayıtsız Üye
Aşere Takrib ve Tayyibe Kursları


Cevap: Aşere Takrib ve Tayyibe Kursları

meçhul_100
Aşere Takrib ve Tayyibe Kursları

Diyanet İşleri Başkanlığı, hem geleneğimizin bir parçası olan Kıraat ilminin yaşatılması ve geliştirilmesi hem de cami hizmetlerini yürüten personelin, özellikle Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını, Kıraat ilmi hakkında bilgi ve beceri sahibi olmalarını, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmalarını sağlamak amacıyla ‘Aşere Takrib ve Tayyibe Kursları’ düzenlemektedir.
üAşere Takrib ve Tayyibe Kursları, ilk defa 1976 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde düzenlenmiştir.
üDaha sonra 1988’de Ankara, 1993’de Eskişehir, 2000’de İstanbul (Fatih ve Üsküdar) ve 2005’de Konya Müftülükleri bünyesinde bu kurslar açılmıştır.
üPersonelden gönüllü olanların, görevlerine devam ederken bu eğitimi alabilmeleri için illerde kurs açılması teşvik edilmektedir.
üKurslarda, kıraat ilminin geleneksel anlayış ve uygulamaları korunmakta ve farklı kıraat vecihleri uygulamalı olarak öğretilmektedir.
üİstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezindeki kursa Türkiye genelinden, diğer illerdeki kurslara sadece o il merkezinde görev yapan personel kabul edilmektedir.
üKursiyerler, hafız personel arasından sınavla seçilmektedir.
üAşere takrib ve tayyibe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi ve yöntem birliği sağlanabilmesi için, bu eğitimin her kademesinde hizmet edenlerin katıldığı değerlendirme toplantıları düzenlenmeye devam edilmektedir.


aşere takrib nedir

Bu kategoride yer alan Hastalık hali başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aşere Takrib ve Tayyibe Kursları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.