Anasayfa
25 Kasım 2021, 0:13
missa0
Abone

Sevdiğim erkeğin ailesi beni istemiyor

Sevdiğim erkeğin ailesi beni istemiyor

Kayıtsız Üye
birbirimizi seviyoruz.ama bnm babam borç yapmıştı.annemle babam ayrıldı.bu nedenlerden dolayı babamı ve ailesini de sevmediklerinden beni oğullarına istemiyorlar.annemde kalıyorum ben.anne tarafımı tanısınlar istiyorum.bizse aile rızasının çok önemli oldgnu düşünüyoruz.kaçıp göçüp evlenmeyi asla düşünmüyoruz.ama elimi tuttu gözlerime baktı.ötesinde bir günah işlemedik ama bn artık onun helali gibi hissediyorum kendimi.o yada hiçkimse diye düşünüyorum.ailesini ikna etme yoluna gidecek 2 yıl snra okulumuz bitip iş sahibi oldugumuzda.şu an bizi ayrı biliyorlar.hadi ikna olmazlarsa?? bol bol dua edeceğim.sizce ısrar etmemiz bu iş için doğru mu ? ve bu işin düzelmesi için okunan özel bir dua var mı ? yardm edin ltfen.

Okudunuz mu?  Beni sevmesini istemediğim istenmeyen bir insandan erkekten dualar ile nasıl kurtulabilirim?

Cevap: ailesi istemiyor.

Galus
daha çocuksun neylere kalkışıyor ne planlar kuruyorsun.
Allah akıl fikir versin


Yanıt: ailesi istemiyor.

Rayyan Emir
mantikli bir genckizsin bak kacip gocmenin sonuclari hiç iyi olmuyor gunumuzde anne baba rizasi onemlidir. bunu anlamana sevindim .yanliz yasini yazarsan ona gore sana yol gosterelim. bazen bazi seyler çok erken olabiliyor bir insan için. herseyin ustesinden gelemedigimiz yaslar oluyor. hayatin durdugu sadece o varmis gibi yasadigimizi sandigimiz anlar oluyor. ama inan evlilik kolay değil seni el ustunde tutsada bas ustunde tutsa da sorumluluk çok buyuk.. yasini ve egitimini yazarsan sana yol gosterebiliriz. 🙂

Okudunuz mu?  Kadınların ped yerine tampon kullanması caiz midir?

Soru: ailesi istemiyor.

DZALBAY
Herhangi bir şeyi isterken,onun hakkımızda hayır mı,yoksa şer mi getireceğini biz bilemeyiz.Bu gerçek,ayetle belirtilmiş.O yüzden,istediğin şey için her şeyleri yakıp yıkma,gönülleri kırma…İlla da olacak diye sabit fikre dalma.

Yapacağın şu:Öğrenci olduğunu yazmışsın;okulunu bitir,meslek işini hallet;eğer o kişi senin kısmetinse,hiç kimse engelleyemez.Kavuşursunuz.Kısmetin değilse de,hiç kimse buluşturamaz.Kısmetse gelir Şam’dan Yemen’den,kısmet değilse ne gelir elden…

Şu an yapacağın en güzel şey,dua etmek.Ya Rabbi…senden,hakkımda hayırlı olanı istiyorum diye dua etmek.Hayır getirmeyebilecek bir şeyi ister miydin?

Bu satırları yazan şahıs,neler yaşadı,neler gördü…bir bilsen…Sözümü dinle…

Her işin başı sabır…

Selam ve dua ile.


Rayyan Emir
bak basimdan gecen birseyi anlatayim ben esimle tanismadan 9 sene evvel senin yaslarindayken bir aile yemeginde karsilasmisiz haberimiz yokmus 🙂 o bir nisanlilik gecirmis bunun uzerine..evlendik sonra durumu farkettik ya sen falancanin yemegindeydin dedi bana sok gecirdim. dusunsene nerden bilebilirimki eşim olacagini. benim de bircok gorucu usuluyle isteme olaylarim oldu hersey çok güzel gidiyordu ama oyle sacma bir engelden dolayi olmadi ki aklin durur. cocuk ayakkabisinin arkasina basmisti 🙂 o anda dedim bu is olmaz. Rabbim yazdiysa seneler sonra bile gelir doner Dzalbay abinin dedigi gibi kismetse yemenden gelir.. Allah (c.c) oyle buyuk ki dua et

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin ahlaki özellikleri (güvenilir olması , doğru olması) gibi

gnssal09
üniversitede okuyoruz ikimizde.ben konyadayım matematk ögretmenlği.o hatayda gıda mühendsi..


Galus
< üniversitede okuyoruz ikimizde.ben konyadayım matematk ögretmenlği.o hatayda gıda mühendsi. >
ben liseli zannetmiştim kusura bakmayın.
gün ola hayrola… sabredin ve hayırlısını Allah’tan dileyin


sina_gk
denildigi gibi nasipten ötesi yoktur.
bende eşimle biraz saçma gelebilir ama çocuk aşta ben bununla evlensem diye içimden geçirmiştim.
daha sonraki senelerdede ben bununla asla evlenmem dedim ama 5 senedir evliyim ne yazılırsa o o yüzden hayırllıysa diye dua etmen ilerki yaşamın için daha iyi olacaktır. inşAllah.

Okudunuz mu?  Ütünün elbiselere ve insanlara zararı nedir ?

gnssal09
bu işin olması için okunacak özel bir dua var mı bilio msnz ?


Rayyan Emir
salati tefriciye var fakat Allahim nasıl olursa ne olursa olsun ver anlami tasiyormus. onun yerine kalpten ‘ Allah(c.c) im hayir da ser de sendendir biliyorum bu engeller de senden bu evlilik niyetim benim için hayirliysa bizi birlestir ‘ seklinde bir dua sizin için daha hayirlidir.duanin kabulu temiz ve saf bir kalple yapilmasidir sonucunda Allah (c.c) geri cevirmez bak yarin mirac kandili bu gecede edilen dualar geri cevrilmez ama lütfen bir şey isterken hayirlisini dileyin ve zorlamayin! tevekkul edin.. evlilik kaderdir degismez daha fazlasi isyana girer.

Okudunuz mu?  Güneş doğarken okunacak duayı öğrenmek istiyorum

ikincisi su bende esimle tanistigimla ikimizde mezunduk universiteden o ikinci universitesini bitiriyordu. maille tanistik arkadaşimiz vasitasiyla ders notlarini paylastik 1 ay yazistik ortak yonlerimizi kesfettik 1 hafta sonra yuzyuze gorustuk 2.gorusmemizde evlenme teklifi aldim. 3.sunde ailesiyle istemeye geldiler. nisan oldu 15 gun sonra askere yolladim. ama inanin o kadar zor ki.. is bulamadi ki cift anadal 1.si kendisi , ailesi sirt dondu maddi acidan.. çok zor gunler yasadik aileler takisti . birkere sunu soyleyeyim eğer evlenmeye vaktiniz coksa isin içine aile girince herseyin tadi kaciyor.. en sonunda o memleketine donmeye karar verdi bende memleketimde kalmaya. o gunu unutamam artik boyle olmayacak ben donuyorum is bulup para biriktiricem sonra gelicem dedi aksam biletimi alalim dedigi anda telefon geldi bu aksam hemen istanbula geliyorsunuz sizi yurtdisina gonderiyoruz diye.. dibe vurulan andir.. insan dibe vurmadan yukari cikmiyormus onu anladim ve hicbirzaman tereddute dusmedigim Rabbimin buyuklugunu..

Okudunuz mu?  Türklerin islamiyet medeniyetine katkıları

bu surec 2 senedir arkadaşim aile,maddi olanaksizliklar,insanlarin hor gormeleri, aileler arasi kavgalar,umutsuzluklarla gecti.. herkes bizim kadar sanssiz olmayabilir elbette ama gercekler boyle maalesef.

en guzeli bekleyin okulunuz bitsin is hayatina atilin aileleri son! anda devreye sokup isi uzatmadan evlenin. klasik laflar ama bizzat yasadim gördüm. aileler arasi kopuklugu hala yasiyoruz gorusmuyorlar …

Okudunuz mu?  Günümüzün müfessirleri

eda.kara
Selamun Aleyküm Arkadaşlar,

Sorum burada yayınlanmıştır.

[url]http://www.dinisorusor.com/nedir/sorular/asik-olmadigin-biriyle-evlenmek/


haci
Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır.. ALLAH bilir siz bilemezsiniz.."[ Bakara / 216 ]zaman zaman bizler arzu ettiklerimiz durumlarda gelişmeler aleyhimize gelişir ve üzülürüz.çok dua ederiz Allah kabul eder,seviniriz mutlu oluruz sonra durumlar farklı gelişince bu sefer yine içten ve gözyaşlarımızla kurtulmak için dua eder ve bu sefer ızdırap çekeriz.inanın yazıyı defalarca okudum ama işin içinden çıkamadım bazen diyorum ki acaba bazı gelişmeleri zamanamı bırakmak gerek diye düşünmeden edemiyoruz.karşı tarafın ailesi size ısınmadıysa bence ya vazgecin yada biraz daha bekleyin derim hastalığınıza gelince gerçekten ilginç bir durum bunuda araştırın derim Allah yardımcınız olsun rabbim bu imtihanı geçmenize yardımçı olsun


eda.kara
Teşekkür ederim okuyup ilgilendiğin için. İşin içinden iki yıldır biz de çıkamadığımız için artık alimlere danışmaya karar verdik. Allah cümlemizin yardımcısı olsun inşAllah.

Okudunuz mu?  İrşad ne demek?

haci
güzel bir karar almışsınız bende aynı fikirdeyim güvenebileçeğiniz bir alimle yüzyüze görüşmeniz inşaAllah derdinize çare olur.


Şema
< işin olması için okunacak özel bir dua var mı >
kızın ailesini ikna etme duası yok, ellerinizi açın ve dilediğiniz gibi dua edin.

Okudunuz mu?  Diyanet islam ansiklopedisi aşk maddesi

Kayıtsız Üye
Sevdiğim erkeğim ailesi beni istemiyr neden bilmiyorum ama bnm ailem razı ne yapmalıyız bizde birbirimizi çok seviyoruz oda kaçalım diyo bende ailemin Allah’ın izniyle gelin olmak ama onla olsun istiyorum


MA_
Aslinda hem ben hemde sevgilim istihare namazını kildik. Bir kötülük yok. Ama onun ailesi daha çok baba mi sevmiyorlar..
Bizim ne yapmamiz gerekiyor , Hayirli bir sonuca varmak için?

Okudunuz mu?  Kulağı örten takke ile namaz kılınır mı?

kızın ailesini ikna etme, sevdiğim adamın ailesinin beni istemesi için dua

Bu kategoride yer alan İslami filmlerde bazı büyük şahısların yerine aktörlerin o rolü canlandırması caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim erkeğin ailesi beni istemiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.