Anasayfa
2 Kasım 2021, 19:04
Kuran Meali
Yönetici

Ayet-el Kürsi Yazılışı – Okunuşu ve Anlamı !..

Ayet-el Kürsi Yazılışı – Okunuşu ve Anlamı !..

ÜSTÜNBAŞ
Âyet-el Kürsî

Ayet-el Kürsi Yazılışı - Okunuşu ve Anlamı !..

Bismillahirrahmanirrahîm
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Türkçe Mânâsı:
Rahmân Ve Rahîm Olan Allahın Adı İle
Allah, kendinden başka hiçbir ilâh yokdur. (O), Hayy ve Kayyûmdur. Onu ne bir uyuklama, ne de bir uyku tutabilir. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Onundur. Onun izni olmadan, nezdinde kim şefâ’at edebilir? O (yaratdıklarının) önlerindeki ve arkalarındaki gizli ve âşikâr her şeyi bilir. Onun ilminden, yalnız kendisinin dilediğinden başka hiçbir şey kavrayamazlar. (Mahlûkatı). Onun kürsüsü gökler ve yeri kaplamışdır. Bunların (yerin ve göğün) koruyuculuğu Ona ağır da gelmez. O, çok yüce, çok büyükdür.

Okudunuz mu?  Surun üflenmesi ile ilgili ayetler

Cevap: Ayet-el Kürsi Yazılışı – Okunuşu ve Anlamı !..

ÜSTÜNBAŞ
AYET-EL KÜRSİ’NİN FAZİLETLERİ !!!!!!!……

Tevhid ilmiyle alakalı en büyük Ayet-i Kerimedir.
Geceleyin inmiş olan bu Ayet-i Kerimeyi, Efendimiz (SAV), Zeyd’i (RA) çağırarak yazdırmıştır.
Ayet-el Kûrsi indiğinde, dünyadaki bütün putlar ve krallar yere düşmüş ve başlarındaki taçları yuvarlanmıştır.
Şeytanlar birbirleriyle çarpışarak kaçıp, iblis’in yanına toplanmışlar ve ona bu karışıklığı haber vermişlerdir.
Peygamber Efendimiz’in(SAV) Ayet-el Kûrsi’de bulunan Yâ Hayyu – Yâ Kayyumu , Hayy ve Kayyum olan ALLAH’ım Senin Rahmetinle yardım istiyorum buyurarak (üzüntü ve keder anında) ettiği duadır. İsm-i Azâm olduğu da rivayet edilmekle beraber, Ariflerin Sultanı Beyazıd-ı Bistami (RA) Bu ismin belli bir tarifi yoktur, lâkin sen kalbini herşeyden boşaltıp, onu ALLAH’ın C.C. Vahdaniyyetine teslim ederek istediğin İsimle zikret buyurmaktadır.
Ayet-el Kûrsi’de bulunan Esma-i İlahiye hiçbir Ayet-i Kerimede yoktur. Çünkü bu Ayet-i Kerime’de, bazısı açık, bazısı gizli olmak üzere onyedi yerde ALLAH’u Teâlâ’nın İsmi geçmektedir.
Yatmadan okuyana ALLAH’u Teâlâ tarafından bir koruma verilir, sabaha kadar hiçbir şeytan yaklaşamaz.
Yâ RasulULLAH (SAV) Kur’ân-ı Kerimin hangi Sûresi(derece bakımından) daha büyüktür? Diye soran Sahabe’ye(RA), İhlâs Sûresi buyurdu. O Sahabe(RA) Kur’ân-ı Kerimde hangi Ayet(Fazilet bakımından) daha üstündür. diye sorunca, Peygamber Efendimiz(SAV) Ayet-el Kûrsi’dir buyurdu. (Darimi)
Ayet-el Kûrsi’yi okuyan kimse yedi kalenin içine girmiş gibi muhafaza edilir. Ayet-el Kûrsi, Kur’ân-ı Kerimin dörtte biridir.
Efendimiz(SAV) buyurdu ki; İlim sana olsun ey Eba Münzir, Canım Kabza-i Kudretinde olan ALLAH’a C.C. yemin ederim ki, muhakkak Ayet-el Kûrsi’nin bir dili ve ikide dudağı vardır ki, Arş’ın direğinin yanında Melik-i (Müteâl olan ALLAH’u Teâlâ Hazretlerini) takdis eder(O’na Tazimde bulunur.) (Ebû Dâvud, Ahmed İbni Hambel)
Efendimiz(SAV) buyurdu ki; Her kim, her farz namazın arkasından Ayet-el Kûrsi’yi okursa, Cennete girmekten onu ancak ölüm men eder.Her kim onu yatacağı zaman okursa, ALLAH’u Teâlâ ona kendi evi, komşusunun evi ve etraftaki evler hakkında güvence verir. (Beyhâki)
Efendimiz(SAV) buyurdu ki; Bakara Sûresinde bir Ayet vardır ki Kur’ân Ayetlerinin Efendisidir. Şeytan olan herhangi bir evde okunursa (şeytan) o evden çıkar. (O Ayet) Ayet-el Kûrsi’dir. (Beyhâki)
Efendimiz(SAV) buyurdu ki; Her kim farz namazın arkasında Ayet-el Kûrsi’yi okursa, diğer namaza kadar ALLAH’ın C.C. zimmetinde olur. (Heysemi)
Efendimiz(SAV) buyurdu ki; Her kim Ayet-el Kûrsi’yi ve Bakara Sûresinin sonunu sıkıntılı(kederli) anında okursa ALLAH C.C. ona yardım eder (Suyuti, Dürrül Mensûr)
(şeytan, cinler v.s. şerli yaratıkların şerrinden ve anne yada çocuğuna zarar vermelerinden yada öldürmelerinden korunmaları için) Doğum yapacak kadının, Ayet-el Kûrsi, A’raf 54. Ayeti sonuna kadar, Felâk ve Nâs Sûrelerini okuyarak ALLAH’u Teâlâ’ya sığındırılması gerekir(Hadis-i Şerifle bildirilmiştir).
Efendimiz(SAV) buyurdu ki; Sen Ayet-el Kûrsi’den neredesin? O herhangi bir yemek veya katık üzerine okunursa mutlaka ALLAH C.C. o yemek ve katığın bereketini çoğaltır. (Suyuti)
Efendimiz(SAV) Sûre-i Bakaranın sonunu(Amener Rasûlü) ve Ayet-el Kûrsi’yi okuduğu zaman gülerdi ve Onlar Arş’ın altındaki, Rahman’ın (Teâlâ) hazinesindendir. buyururdu. (Suyuti)
Seleme İbni Kays(RA) ALLAH’u Teâlâ, ne Tevratta, ne İncil’de, nede Zebur’da Ayet’el Kûrsi’den daha büyük bir Ayet indirmedi. (Suyuti)
Ayet-el Kûrsi, cinlere karşı kendisinden yardım alınacak duaların en büyüğüdür. Ayet-el Kûrsi’nin insandan şeytanları kovmakta çok tesirli olduğunu söylemişler, ayrıca saralı kişiye, şeytanın kendisine yardım ettiği sahir(büyücü), kâhin, falcı, nefis ve şehvet ehli, zulüm ve gazab erbabı üzerine sadakatle okunulduğunda onların şeytanlarını etkisiz hale getirmekte de büyük gücü olduğunu denemişlerdir. Ancak sadakatle okunması şartı koşulmuştur.
Herhangi bir muradın hasıl olması için Ayet-el Kûrsi 313 kere okunduğunda, dünya ve Ahiret hakkındaki o istek ALLAH’ın C.C. izniyle hasıl olur(ne bir eksik ve ne bir fazla okunmamalıdır bu sayıların adedi çok önemlidir).
Cin musallat olan çocuğa 18 kere Ayet-el Kûrsi okunursa BİİZNİLLAH şifa bulur.
Yemeğe okunursa yemek bereketlenir.
Devamlı okunursa unutkanlığı giderdiğini Hz Ali (K.V.) buyurmuştur.
Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir.
Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi’yi okursa, Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emreder, o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler.

Okudunuz mu?  Fatiha Süresi Meali (türkçe anlamı)

Yüce Allah Ayet-el Kürsi’nin Faziletlerinden Bizleri Yararlandırsın.Amin.ÜSTÜNBAŞ


Cevap: Ayet-el Kürsi Yazılışı – Okunuşu ve Anlamı !..

Kayıtsız Üye
tam benlik
bu sayfadan ezberledim
çok teşk.ederim 🙂 😀 …

çok güzel çok teşekkür ederim ödevimi sizin sayenizde bitirdim


Cevap: Ayet-el Kürsi Yazılışı – Okunuşu ve Anlamı !..

Kayıtsız Üye
Men hemiwe namazdan sonra oxuyuram..Hemd olsun ALLAHA

Okudunuz mu?  Zekat Ayetleri

Gaziantep
Çok kolay ezberleniyo zor gibi görünüy ama kolay

Kolay ezberleniyor saolun

Allah için bunuda yaparız ezberleriz

İnşAllah ayetel kürsiyi ezberleriz


Kayıtsız Üye
Ayetel Kursinin yazilis sekli ve okunuşu

Allahu la ilahe ille huvel hayyul kayyum la tehuzu sinetun vela nevmun lehu

Okudunuz mu?  Bağışlanma dilemek ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Allah kısmet ederse Ayet-el Kürsiyi ezberleriz

Ayetel kürsiyi biliyordum ama bu sayfa bana tecvitini öğretti teşekkürler


kayıtsız üye
tam istediğim gibi onu ezberleyecektim annemle anlaştık bunu ezberlicem 1 hafta boyunca anneme her gün söylicem ve annem bana oyuncak alacak

Okudunuz mu?  Tevbe Ayetleri

Kayıtsız Üye
Bende ezberlemek için elimden geleni yapiyorum ama bir turlu bir kaç yerine dilim donmuyor ya


Kayıtsız Üye
Allah darda kalanlari seytantan uzak tutsun inş ayetel kursi sayesinde ferahladim ezberlicem insAllah…


Kayıtsız Üye
bu dua çok zor ezberleyemiyorum başındaki Allahü la ilahe hüvel hayyul kayyum kısmını ezberleyemiyorum dilim dönmüyor kendimden nefret ettim.

Okudunuz mu?  Tefsir isimleri ve yazarları

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar 313 ayetel kursi okumanın dualarının kabul olduğunu öğrendiğimden beri her perşembe akşamı okumaya başladım işlerim düzeldi yoluna girdi Allah’a şükürler olsun ayetel kursiyi ağzımızdan eksik etmeyelim insl…


iremsu
çok teşekkür ederim sizin sayenizde ayet-el kürsi, yi ezberledim çok teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Peygamberimizin insani özelliklerini anlatan ayetler ve mealleri

Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim önceden ezberle yememiştim ama şu an kolay bir şekilde okuyorum ve ezberledim


ayetel kürsi yazılışı, ayetel kürsi arapça yazılışı, ayetel kürsi yazılışı indir

Bu kategoride yer alan Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayet-el Kürsi Yazılışı – Okunuşu ve Anlamı !.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.