Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:17
missa01
Abone

İkinci evlilik caiz mi?

İkinci evlilik caiz mi?

Kayıtsız Üye
karımla bir sorunum yok,ama ikinci evlilik yapmak istiyorum


Cevap: ikici evlilik caiz mi?

Hoca
İslamda eşler arası adalet sağlandıktan sonra 1’den 4’de kadar evlilikler caizdir.


Yanıt: ikici evlilik caiz mi?

Rayyan Emir
eşiniz razı mı? sizin maddi ve manevi gücünüz iki eş için yeterli mi? eşiniz 2. eşi kabul ediyor mu? şuan ki eşinize haksızlık yapmama adına ona yüklü bir miktarda para verebilecek misiniz?

mum hocam Araplar bu saydıklarıma şart diyorlar yoksa caiz olmaz diyorlar doğru mudur? 2.eşi alırken 1.kadının rızası çok önemliymiş ve tüm mal varlıklarını üstlerine yapıyorlar


Soru: ikici evlilik caiz mi?

Hoca
Bizi islam fıkhı bağlar araplar değil.
eş rızası şart olsaydı hiç bir erkek 2. eşi alamazdı:)

Okudunuz mu?  Rabbena atina duası Kur'an da hangi surede geçiyor sonra gelen dua Ayeti hangisi?

İslamda şart olan sadece adalettir.


Rayyan Emir
tamam hocam iste adaletin saglamak için bütün malini ustune yapiyor adam 🙂 gonlunu kirmamak için parayla da olsa rizasini aliyor güzel bisey. ama ben kabullenemem heralde bir de su var simdi okudum

Peygamberimizin kızı Hz.Fatıma, kocası Hz.Ali’nin ikinci bir kadınla evlenmek istemesine karşı çıkmıştır. Peygamberimizin terbiyesinde büyüyen Hz.Fatıma’nın, kocasının ikinci evliliğine karşı çıkması caiz olmasaydı. Allah Resulü onu ikaz eder, kocasının arzusuna boyun eğmesini emrederdi. Halbuki durum öyle olmamış, bilakis kızının üzüldüğünü gören Allah Resulü, damadı Hz.Ali’nin bu arzusundan vazgeçmesini istemiş, eğer vazgeçmezse ancak Fatıma’yı boşadıktan sonra evlenebileceğini bildirmiştir. Hz.Ali’nin Fatıma’nın üzerine evlenip onu üzmesine razı olmamıştır.

Okudunuz mu?  İbadet etmeyi bıraktım

Allah resulünün bu davranışında, müslüman kız ve babalarının damadın ikinci evliliğine karşı çıkabilecekleri hususunda ruhsat vardır denilebilir.

Erkeğin güçlü ve yeterli, kadını ise zayıf ve isteksiz olması veya doğurgan olmaması halinde, savaş vb. sebeplerle erkeklerin azalması ve kadınların çoğalması gibi durumlarda, erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi zaruri olabilir. Böyle durumlarda erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi bir emir değil, bir izindir; ikinci ve üçüncü… eş olacak hanım da buna mecbur değildir. Ayrıca bu izin kayıtsız şartsız olmayıp adalet şartına bağlanmış, buna riayet edemeyeceğinden korkanlara bir kadınla yetinmeleri emredilmiştir.

kesinlikle hocam.. ben esimden memnunum ama 1 tane de olsa fena olmaz mantigini anlamiyorum maalesef

Okudunuz mu?  İdrar sıçraması ve kadınlarda taharet

Ecrinim
< Bizi islam fıkhı bağlar araplar değil.
eş rızası şart olsaydı hiç bir erkek 2. eşi alamazdı:)

İslamda şart olan sadece adalettir >
birden fazla evliliğin bazı şartlarını ifade etmişsiniz hocam..

< Erkeğin güçlü ve yeterli, kadını ise zayıf ve isteksiz olması veya doğurgan olmaması halinde, savaş vb. sebeplerle erkeklerin azalması ve kadınların çoğalması gibi durumlarda, erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi zaruri olabilir >
peki bu saydıklarınızın hiç biri vuku bulmamışsa,erkeğin keyfi doğrultusunda 2.bir evlilik söz konusu ise sonuç aynımıdır.
bunun yanısıra ilk hanım kocasının 2.bir evliliği yapması halinde boşanacağını söylerse,bunun üzerine
o erkek mevcut olan yuvasının yıkılmasını göze alma hakkına sahip midir?:)


Kayıtsız Üye
ben bir sey sormak istiyorum .2 yildir yurt disinda calisiyorum .ailem turkiyede .evliyim 2 cocugum var .esimden çok memnunum .bes vakit namazımı kilan elhamdulillah ibadetlerini yapan biriyim .Gunahlardan uzak duruyorum elimden geldiği kadar insanlara yardim yapiyorum .Ozellikle yetim cocuklara ve terk edilmis kadinlara veya esi olmus gecim derdi olan kadinlara .Hatta bazen ozel olarak arastiriyorum caresizlikten zina yapacak duruma gelmis evinden atilmis insanlari son halinde yetisip .ALLAH RIZASI ICIN YARDIM EDIYORUM .ALLAHIM SEN KIMSEYI NAMERDE MUHTAC ETME YARABBI .vE yardim ettigim insanlara diyorumki sen oyle güzel dua ettinki ALLAH CC sana bu parayi veya bu yiyecegi nasip etti .(Sonucta rizki gonderen ALLAH )Bizler sadece vasitayiz .Sakin ALLAH yolundan vazgecme acta kalsan aciktada kalsan illaki ALLAH cc rahmetini yollayacaktir .

Okudunuz mu?  Buruna su çekmek

8 ayda bir turkiyeye gidiyorum .Fakat inanin bir erkek için çok zor .ALLAH im zinadan uzak etsin .cocuklari olan bir hanim var .aylik
olarak yardim yapiyorum .Nasil olduysa etkilenmis benden ve ben hicbirsey soylemeden dediki benimle imam nikahiyla evlenirmisin .bana sahip cikarmisin cocuklarima sahip cikarmisin .namusuma sahip cikarmisin .Aklim karisti aslinda sevap islemek adina güzel bir şey .ama bu nikah olmasi cazimidir .Yapacagim iste bir haram veya mekruh soz konusumudur .veya atiyorum 2 yil sonra isten ayrildim turkiyeye donmek zorunda kaldim ki ilerde illaki gidicem .Bu durumda bosamak zorunda kalicam .Kisacasi ben gunahmi islerim .imam nikahi yaptim helal bir is yaptim derken zinayami duserim ??????

Okudunuz mu?  Kardeşim öldü ve rüyama girmiyor

Kadin ilerde ayrilacagimizi biliyor ve bütün hakklarindan dolayi hakkini helal edecegini soyluyor .Sevap isleyelim derken gunaha dusmekten korkuyorum .Bu durum muta nikahiyla ayni seymidir merak ediyorum .ALLAHIM SEN BIZI DOGRU YOLDAN AYIRMA YARABBI

cevap yazarsaniz çok sevinirim


arifselim
İlerde en ufak bir boşama niyeti bile olsa öyle bir nikah asla caiz değildir. Belli bir süreliğine nikah kıymaya muta nikahı denir ki bu nikah çeşidinin zinadan bir farkı yoktur. Eğer eşinden de gizlemeden ve aynı hakları gözetecek adil olacak ve onu yalnız başına bırakmayacaksan o zaman dini nikahın caiz olur.

Okudunuz mu?  Sevap bağışlayınca bize bir şey kalır mı

Kayıtsız Üye
İkinci eşiyim ilk karısıyla hiçbir münasebeti yok. Karısıda biliyo önceder içer kızlarla gezermiş şimdi bütün kötü şeyleri terketti sayemde diyim. Madur etmiycek şekilde boşanmasını istiyorum oglumuz var yoksa ben ayrılmak istiyorum eşitlik istemiyorum bana ne yaptıysa onada aynısını yapmasını. Yani hiçbir şekilde zaten karıkoca ilişkileri yok

Okudunuz mu?  Dilimde yara var namaz kılamıyorum

Kayıtsız Üye
Sizden etkilenmiş sizde yardım etmek için evlenmek istiyorsunuz :)))
Eşinizde Türkiyede tek kalmış madem ona da yardım etmek isteyecek erkekler bulunabilir. O zaman o da orda evlensin sen de ordan evlen. Gül gibi geçinip gidersiniz. Bi de utanmadan gelip yazmışsınız. Madem öyle eşinizide yanınıza alın. Her şeyi yapmak çok zor ama evlenmek kolay. Biraz kendinize gelin!!!


Kayıtsız Üye
Benim sorum şudur ben gayri müslim bir ülkede yaşıyorum, bana bir kafir bir Müslümanın Kız Kardeşiyle evlendiğini ve Adam Yaşadı ülkesinde sonradan gezip, ikinci bir kadınla evlendini söyledi, bu hikayesi doğru muydu değilmiydi tabi bilemem. İki kadınada söylememiş bunu öğrendikleri zaman ikiside onu bocamış. Ben ama bu konuda erkeğin kadından başka bir Kadınla evlenmesi için izin alması gerekmedini okudum, yani bu söylemesi gerektini gerek yokda demek değil mi?

Okudunuz mu?  İki Arkadaşımı Barıştırmak İçin Yalan Söyledim.

Kadın söylemedi diye boşanması caiz mi?

Mesela böyle bir hikaye bana anlatıldı zaman, yanlış yapdi, yada günah işledi o adam demem benim günaha götürmes mi, çünki günah olmiyan biçeye günah demişim? Böyle Hikayeler Bir taraf anlatı zaman düşünce beyan etmek doğru mu; öteki tarafı dinlemedim için, yani yalan söylediyse (Kafirlerde böyle Hikaye çok var) ve ben günah işlemiş desem, günaha girer miyim?

Okudunuz mu?  Kocam sinirliyken beni boşadı

Bu konuyu ispatlayan Hadis/Ayet var mı, yani çok sefer bu zamanda böyle olmas diyorlar, ama Kuran bütün zaman için gönderildi için bunu söylemek yanlış değil mi, adet Ayet/Hadis kaldırmaz ki?


Kayıtsız Üye
Evli erkeğin başka dul bir kadınla ilişki yaşayıp sonra
Tövbe edip onunla dini nikah kıydırıp evlendiğinde zina günahı af olur mu ve nikah kurallarına göre geçerli olur mu? Not. İlk eşime boşanacağımı söyledim
Hatta eşimi boşamaya verdim
Mahkeme boşamadı. Şuan evlilik devam ama ben iki senedir diğeriyle dini nikah kıydırdım. Çocuğumda oldu. Evliliğimiz geçerli mi


muvaffak
Geçmişte olan günahın nikahla beraber affolunması gibi bir iş yoktur. Günahlar ancak Rabbe koşulsuz ve aracısız şekilde yapılan tövbelerle affedilir. Hukuk’u öncelemeniz gerektiğini, her iki tarafın da hakkına girmek tehlikesine yaklaşmamaya özen göstermelisiniz.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Insani Yönü Ile Ilgili Ayet Hadisler

ikinci eş olmak günah mı, ikinci eş caiz mi, ikinci evlilik günah mı

Bu kategoride yer alan Düşük olan bebekler cennette anne babasını bekler mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İkinci evlilik caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.