Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:00
misa00
Abone

Zikir nedir? Nasıl yapılır? Mürşidsiz olmaz mı?

Zikir nedir? Nasıl yapılır? Mürşidsiz olmaz mı?

Kayıtsız Üye
zikir nedir nsl yapılır bu ibadetin formatı nedir mürşid olmadan yapılamazmı mürşid bir insan için ne kadar değerlidir


Cevap: zikir nedir nsl yapılır mürşidsiz olmaz mı

meçhul_100
bu linklere bak kardeş..
forumduasi.com/tefekkur-ve-zikir
forumduasi.com/islamda-tasavvuf/59604-zikir-nedir-nasil-yapilir-efdal-olan-zikir-hangisidir.html

Okudunuz mu?  İstimna caiz mi? Mübarek günlerde cimada bulunulur mu?

forumduasi.com/islami-kavramlar/111639-zikir-nedir.html

forumduasi.com/tefekkur-ve-zikir/51565-allah-katinda-en-iyi-zikir-nedir.html


Cevap: zikir nedir nsl yapılır mürşidsiz olmaz mı

mumsema
< Zikir nedir? Nasıl yapılır? Mürşidsiz olmaz mı? >
< Zikir nasıl yapılır?
Müşridsiz olmazmı? >

İSLAMDA ZİKİR NEDİR?
Sözlükte "anmak, hatırlamak, yad etmek" anlamına gelen zikir, ıstılahta, Allah’ı anmak ve hatırlamak, O’nu unutmamak ve gaflet halinde olmamak, Allah kelimesini ve tekbir, tehlil, tesbih, tahmid cümlelerini tekrarlamak demektir. Zikir, Allah’ın yüceliğini dile getirmek ve manevî yetkinliğe ulaşmak amacıyla yapılır. Zikrin çoğulu ezkâr ve zükûrdür. Zikir, aynı kökten gelen kelimelerle birlikte, Kur’ân’da üç yüze yakın yerde geçmektedir. Bu âyetlerde "Allah’ı zikir" emredilmiş (Bakara, 2/152), Allah’ı zikreden müminlerden övgüyle söz edilmiş ve kendileri için mağfiret ve büyük mükâfatlar bulunduğu müjdesi verilmiştir (Ahzâb, 33/35). Hz. Peygamber de zikrin en faziletlisinin lâ ilâhe illallâh olduğunu (İbn Mâce, Edeb, 25) söyleyerek tevhid kelimesi ile zikirde bulunmanın önemine dikkat çekmiştir. Zikir, dil, kalp ve beden ile olmak üzere üç çeşittir. Dil ile zikir, Allah’ı güzel isimleri ile anmak, O’na hamdetmek, tesbihte bulunmak, dua etmek ve Kur’ân okumaktır. Beden ile zikir, bütün organların Allah’ın emirlerine uyması ve yasaklarından kaçınması ile olur. Kalp ile zikir ise Allah’ı gönülden çıkarmamaktır.


Zikir, AllahRasulunun yaptığı şekilde yapılır. Zikir ve dualar gibi kitaplardan yararlanılabilir. (İmam Nevevinin El-Ezkar/Zikirler adlı kitabı gibi)

Okudunuz mu?  İslam ahlakının özellikleri nelerdir

Mürşid şart değildir . Yalnız bir bilen ile mesafeler daha kolay ve hızlı kat’edilir.
Bir bilen yani Alim biri yol gösterirde güzel olur.


mürşidsiz zikir, zikir nasıl yapılır

Bu kategoride yer alan Zikir nasıl yapılmalıdır? Zikir için bir Müşrid şartmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zikir nedir? Nasıl yapılır? Mürşidsiz olmaz mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.