Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:27
Namaz
Abone

Başı açık bir kadın namaz kılabilir mi?

Başı açık bir kadın namaz kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Açık giyinen bir bayan namaz kılarken başını kapatıp namaz kıldıktan sonra başını açması ve vücut hatlarını belli edecek şekilde dar kıyafetler giymesi,bu kıyafetlerle namaz kılması dinen ne kadar doğrudur. Birde bir bayanın evin içinde nasılsa yabancı yok diyerek çocuklarının ve eşinin yanında açık saçık giyinmesinin dinen hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Caferiler neden 3 vakit namaz kılıyorlar sebebleri delilleri nedir?

Cevap: Başı açık bir kadın namaz kılabilir mi?

mumsema
< Açık giyinen bir bayan namaz kılarken başını kapatıp namaz kıldıktan sonra başını açması ve vücut hatlarını belli edecek şekilde dar kıyafetler giymesi,bu kıyafetlerle namaz kılması dinen ne kadar doğrudur. >
Dışarda açık giyinen bir kadın vebal altına grmiştir ama namazını şartlarına uyarak kılabilir/kılmalıdır.
namaz kılacağı sırada "setri avret" olmadan namazı geçerli değildir.
el yüz ve ayakları dışında bütün vücudunu örtmek zorundadır.

Okudunuz mu?  Bir Bayan Tül çorapla Namaz Kılabilir Mi?

Günah işliyorum diye namazı terketmek akıllı insan işi değildir.
< Birde bir bayanın evin içinde nasılsa yabancı yok diyerek çocuklarının ve eşinin yanında açık saçık giyinmesinin dinen hükmü nedir? >
Kocasının yanında dlediği gibi giyinebilir ama çocukları yanında en az diz ile göbek arasını belli etmeyecek şekilde örtmek zorundadır.

Okudunuz mu?  Cenaze namazı niçin kılınır?

Cevap: Başı açık bir kadın namaz kılabilir mi?

Fetva Meclisi
Kadınlar başı açık ve çorapsız namaz kılabilir mi?
kadınlar başı açık namaz kılabilir mi

Ergen olmuş Müslüman bir hanımın, mahremi olmayan erkeklerin yanında olduğu gibi, namaz kılarken de vücudunun dinen örtülmesi gereken yerlerinin tamamını örtmesi gerekir. Baş da örtülmesi gereken yerlerdendir. Hz. Âişe’den rivayet edilen bir hadiste Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: Allah ergenlik çağına ulaşmış kadının başörtüsüz namazını kabul etmez. (Ebû Dâvûd, Salât, 85). Ayrıca Rasûlüllah’ın eşlerinin evlerinde namaz kılarken başlarını örttüklerini, Peygamberimiz (s.a.s.)’in başı açık namaz kılan genç kızları uyardığını ve buluğa eren kadınların başlarını örterek namazlarını kılmaları gerektiğini bildiren hadisler vardır (Ebû Dâvud, Salât, 85). Hz. Peygamber (s.a.s.) zamanından günümüze kadarki uygulama da böyledir. Kadınlar, ayakları -tercih edilen görüşe göre- avret mahalli olmadığından, topuklarından yukarısı açık olmamak kaydıyla çorapsız namaz kılabilirler (Merğînânî, el-Hidaye, I, 43).

Okudunuz mu?  Enes bin malik emevi saltanatı döneminde camiye namaz kılmaya gitmedi

başı açık kadın namaz kılabilir mi, kadınlar başı açık namaz kılabilir mi, başı açık namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Evvabin namazı nasıl kılınır,neler okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başı açık bir kadın namaz kılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.