Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Huzur arıyorum.. [yuvamı nasıl ayakta tutabilirim ve eşimin ilgisini nasıl kazanabilirim]

Huzur arıyorum.. [yuvamı nasıl ayakta tutabilirim ve eşimin ilgisini nasıl kazanabilirim]

CANLARIM
yaşım 24 6 sene bekledim eşimin yolunu.en sonunda abimin karısı sayesinde komalık olunca bende kaçtım çünkü yılların mutsuzluğu beni yıldırdı herşeyden en sonounfda eşim çıktı karşıma Allahtan cc gelenmükafat benim için kızımda eşimde kızım 12 aylık 15 gün önce hastanede yattı çıktı ondan öncedebekarlık hayatımda babam annemin üzerine zorla evlendi hep korkum severekte olsa eşimin ileriki hayatımda böyle bişey yapmasından korkuyorum canım sıkılıtyor dua ediyorum çevremde naiat edenler çok ama ne yazıkki takıntılarımadan geçemiyorum kimse beni anlamıyor sıkıntılarımdan kalbime mideme ağrı saplanıyor kızıma bağırıyorum huzursuzum herkez gibi eşimle kızımla yuvamda mutlu olmak istiyorum Allah rızası için bana akıl verin eşimle dışarı çıksam kavgayla eve dönüyoruz çünlü gözü heryere kayıyor kendimi insan niteliğinde görmüyor aşağılıyorum önceden bana aşık olan gözlerime deli gibi bakan o insanı bulamıyorum annemin kaderi gibi olacağından korkuyorum yuvamı nasıl ayakta tutabilirim ve eşimin ilgisini nasıl kazanabilirim.

Okudunuz mu?  İhsan-ı ilahi nedir?

Cevap: huzur arıyorum.. [yuvamı nasıl ayakta tutabilirim ve eşimin ilgisini nasıl kazanabilirim]

Fetva Meclisi
Ailede yuvayı ayakta tutmanın yolu nedir? kısaca

Evliliklerdeki problemlerin çözümü, aslında, ayet-i kerimede işaret edilen meveddet ve merhamet sırrında gizli…

Sükûnet bulmanız için size kendi cinsinizden eşler yaratması, aranızda meveddet ve merhamet peydâ etmesi Allah’ın mucizelerindendir… (Rum 21) ayetinde Rabbimiz bize eşler arasındaki sevginin, yakınına duyduğun şefkatli sevgi gibi olması gereğine işaret ediyor.

Okudunuz mu?  Sık Sık İhtilam Olmak

Evliliğin devamı ancak merhametli ve hoşgörülü bir sevgiye bağlıdır. Çünkü cazibesi solmayacak insan yoktur. Her beğeninin ve arzunun bir yeni heves çağı vardır ki muhakkak geçer. Ama karı koca birbirine bağlılık ve şefkat duyarsa bu yuva ayakta kalır.

Evlilikleri ayakta tutmak arzusunda olanlar, karı kocaları birbirine karşı anlayışlı ve uyumlu olmaya yönlendirirler. Hadis-i şeriflerde erkeklere affedici, kadınlara itaatli olmaları tavsiye ediliyorsa bunun amacı aileyi ayakta tutmaktır.

Okudunuz mu?  Yazılan muskayı suda kaynatıp o suyu küs olan kocaya içirmek caiz midir ?

Peki, kadınla erkeği birbirine karşı kışkırtanların amacı ne? Bunu iyi düşünmek gerek…

Günümüzde mazlumları kurtarmak adına yeni mazlumlar üretiliyor. Öyle ki bir takım çevreler aileleri parçalayıp, çocukları esirgeme kurumlarına, kadınları sığınma evlerine, yaşlıları bakım evlerine doldurmaya kalkıyorlar. Hâlbuki bu kurumlardaki şefkatsizlik de haberlere mevzu oluyor…

Okudunuz mu?  Kin tutmak ile ilgili sözler

Hala anlamayacak mıyız? Şefkat sığınağımız, ailelerimizdir. Onları yıkarsak açıkta kalırız. Aile hariçinde çözüm, ancak ve ancak ailenin geri getirilemeyeceği, çok nadir durumlarda düşünülmesi gereken en son çare olabilir. Öncelikli tercihimiz, aileyi yıkmadan problemleri çözmek olmalıdır. Allah (cc) Cümle müslümanların yuvasını huzurlu eylesin. kalın selametle…

Okudunuz mu?  Kuran ı kerim ile ilgili bir şiir


Yorum: Huzur arıyorum.. [yuvamı nasıl ayakta tutabilirim ve eşimin ilgisini nasıl kazanabilirim]

Kayıtsız Üye
Eşimle ayrıldık ben aldattım ama çook pişman oldum ama eşimin sevgisini gönlünü hepsini kaybettim eşimle bosandik oysaki eşimi çoook seviyorum


huzur arıyorum, huzur ariyorum, kocamın sevgisini nasıl kazanırım

Bu kategoride yer alan Namaz kıldıktan sonra necis bulunması namazı bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Huzur arıyorum.. [yuvamı nasıl ayakta tutabilirim ve eşimin ilgisini nasıl kazanabilirim] Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.