Anasayfa
25 Aralık 2023, 16:31
missa01
Abone

Başı kapalı kişinin açık çektirdiği fotoğrafa bir erkeğin bakması günahmıdır

Başı kapalı kişinin açık çektirdiği fotoğrafa bir erkeğin bakması günahmıdır

Human
– Başı kapalı kişinin açık çektirdiği fotoğrafa bir erkeğin bakması günah mıdır

– Ben ortuluyum ama açıkken çektiğim fotoğrafların erkekler tarafından görülmesi günaha sebep olur mu


Yorum: Başı kapalı kişinin açık çektirdiği fotoğrafa bir erkeğin bakması günahmıdır

MERAK EHLİ
Olur. Ha direk açık görmüşler ha fotoğraf dan görmüşler. Dinimizde kadının mahrem yerlerini Aile efradı dışında biri görmesi doğru değildir. haramdır.


Yorum: Başı kapalı kişinin açık çektirdiği fotoğrafa bir erkeğin bakması günahmıdır

Kayıtsız Üye
Kapalı bir Annenin, oğlunun askeri okul için açık fotoğraf çekinmesi harammı ?


Yorum: Başı kapalı kişinin açık çektirdiği fotoğrafa bir erkeğin bakması günahmıdır

arifselim
Bu bir zaruret değildir ve öyle bir şey için başını açmak veya baş açık bir fotoğraf çekilmesi de haramdır. Allah’ın emir ve yasaklarına uyanlara Allah’da yardım eder.


Kayıtsız Üye
şimdi tesettürlüyüm ama daha önceden çektirmiş olduğum fotoğrafların görülmüş olması haram mıdır? bence haram yani mantığıma yatan ama yine de sormak istedim


arifselim
Tesettüre girmiş bir hanımefendi artık elinden geldiği kadar eskiden kalan açık fotoğraflarını korumaya yani helal olmayan kimselerin görmesine engel olmalıdır. Elbette buna izin vermek caiz değildir.

Okudunuz mu?  Regl iken cevşen okunur mu?

Kayıtsız Üye
Peki kapalı bir kadının bir bebeklik fotoğrafıysa görülen, aynı şekilde günah olur mu?


ACİLSERVİS
Bebek fotoğrafının açık olması günah olmaz. Bu bir bebek nasıl kapalı olabilir ki zaten.


Kayıtsız Üye
ben kapalıyım fakat erkek arkadaşım benden açık fotoğrafımı istiyor ne yapmalıyım


arifselim
Böyle soruyu dahi sormamalısın ve yabancı birisinin öyle bir şey istemesine bile müsaade etmemelisin. Birliktelik ve sevgililik hayatı yaşamak zaten tesettürlü olsa da haramdır. Başı açık fotoğraf istemesi ise ayrıca haramdır.


Kayıtsız Üye
Akrabam da açık fotoğrafımı gördüm silmesi için uyardım ancak silmiyor 🙁


Kayıtsız Üye
Eger bir erkek sana doğru olmayan seyler soyluyorsa ve buda senin hosuna gitmiyorsa ve bu seylri duymak zorunda kaldin .Ve o insanla iliskini kestin.Sorumm su ;o erkegin soyledigi seyleri okumamin günahı nedir


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum.benim annem basi acik fotograflarimi profile koyar.ama ben karsi ciksamda sen koymuyorsunki ben koyuyorum diyib keciyo.bana yardim ede bilirmisiniz ne yapayim


arifselim
Aleykum selam. Annene nasihat etmelisin. Uygun ve caiz olmadığını, haram olduğunu ona anlayacağı şekilde açıklayabilirsin. Kötülemekle ve nefret ettirmekle bu olmamalıdır.


Kayıtsız Üye
Kesinlikle açık fotoğrafını atmamalısın bu bir günahtır.

Okudunuz mu?  İslamda dostluk ne demektir?

Kayıtsız Üye
arkadaşımın eşi baldızını taciz etmiş ama ben yapmadım demiş zina olmamış nikahları gitti mi


Hoca
Sarkıntılık yapmakla nikah gitmez. Tavsiyemiz baldız asla enişteyle aynı ortamda kalmasın


Kayıtsız Üye
Bugün saçım açık bir şekilde okula gittim ve erkekler saçımı gördü beni öyle hatırlıyolar yarın kapalı olarak gitsem ne olur yani günahı var mıdır ?


Hoca
Kapalı olarak gitseniz Allahın sevgisini kazanırsınız, kulları fazla takmayın çünkü ahirette hesap verirken size kimse yardım etmeyecek


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm. Ben evlendikten sonra tesettürlü oldum fakat düğün resimlerim açık ama çok dikkat çekecek kadar da açık giymemiştim gelinliğimi ama tabiki saçlarım açık tenim görünüyor kollarım falan. Ben düğün resimlerimi muhafazakar etmelimiyim yoksa görünmesinde bir sakınca varmıdır ? Çoğu tesettürlü arkadaşlarım gelinlikli resimlerini evlerine asmışlar ben duvardakileri kaldırdım fakat albümdeki resimlerim görünürse veya sosyal medyada paylaşımda bulunursam günah olurmu? Düğün resimlerimin görünmesi beğenilmesi beni mutlu eder fakat içimdeki ses açık olduğum için resimlerde şimdi tesettürlüyken doğru olmayacak gibi geliyor nee yapmalıyım. Şimdiden teşekkür ederim.


rana
ve aleykumusselam kardesim,
anladigim kadariyla nefsinizle bir bogusma içindesiniz. Aslinda doğru cevabi kendinizde biliyorsunuz fakat öbür türlüsünü bir sekilde duymak için sormussunuz. Yanlis oldugunu sizde biliyorsunuz. Hayati bir durum gibi yazmissiniz, paylasmasan bir eksik yanin olmicak güzel kardesim.
Öncelikle tesettürlü olabilirsiniz ama tesettürün anlamini tekrar hatirlama niyetine arastirin derim.
Arkadaslarina göre hayatini sürdüremezsin. Baskalari yanlisi yapiyorsa sen yapmak zorunda degilsin.
Sosyal medyada ister tesettürlü ister tesettürsüz kendini paylasan insanlari hiç anlamis degilim, bir müslümanada yakismicak birsey. Ister tesettürlü olun ister olmayin dügün resimleri olsun öbür resimler olsun muhafaza etmelisiniz. Baskalarin begendigi hosunuza gitmesi nefsanidir. Esinize güzel gelsin yeterlidir. Evinize gelen arkadaşlarınızle paylasmak yine farkli birsey.
Sert gibi gelebilir cevabim ama inanin iyiliginiz için yaziyorum.


Kayıtsız Üye
Ben bir akrabamın yanına gezmeye gittim uzaktan akraba ve orada sabah namazına kalktık kalktığımda ablamın abla dediğim akrabam saçı açık gördüm benim günahım nedir ve birde annesinin telefonunda açık fotosunu gördüm günahı nedir

Okudunuz mu?  Hadis terimleri nelerdir ?

Kayıtsız Üye
Ben erkek arkasimla ciddi düşünüyorum Allah kısmet ederse evlnicez kapalı bir bayanım açık resmimi istedi ve attım ısrarları sonucu ama ciddi olduğumuz için evlendikten sonra tövbe etsek olur mu


capscroll
< Ben erkek arkasimla ciddi düşünüyorum Allah kısmet ederse evlnicez kapalı bir bayanım açık resmimi istedi ve attım ısrarları sonucu ama ciddi olduğumuz için evlendikten sonra tövbe etsek olur mu >
O kişi nikahlı eşiniz olmadığı sürece ilişkiniz de birbirinize ettiğiniz her kelime de tesettürsüz haliniz de mutlak şekilde haramdır, ayetlere ve hadis-i şeriflere uygun değildir. İleride tövbe edeceğim zihniyetiyle bu işlere girmekte hiç akıllıca değil, mesela ben şimdi meyhaneye haram içmeye gidip, "Meyhanciii şişip patlayana kadar doldur, doldur içelim, şerefe ohhh, doldur doldur ohh helall krall" diye eğlenerek keyif çatsam sonra "Eve dönerken tövbe ederim." desem ne kadar doğru olur?
Flört halinde ilişki sürdürme başlı başına uygunsuz bir şeydir, zira evleneceğiniz kişi İslam’i şartlara uygun şekilde belirlenmezse anlaşılacağı gibi flört edilir ve genellikle 1 Yıl içerisinde ayrılınır. Çünkü flört halindeyken kimse kimsenin kusurunu görmez, hatta evlendiklerinde geçen yılların ardında doyulmuş bir ilişki kalır ve bu uzun beraberliğiniz açısından ters olur. Ayrıca o kişiyle evleneceğinizin kesin olacağını yalnızca Allah bilir, bir an önce bu işi İslam’i usullere yönlendirip halledin yoksa ileride çok fazla başınız ağrıyabilir. Bir insan 5 kişiye de evleneceğiz, sonsuza kadar sevgiliyiz diyor 10 kişiye de… Aldatılma olarak anlaşılmasın, geçici ilişkiler yani flörtü kastediyorum.

Okudunuz mu?  Neden bir dine inanmalıyız

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm..
Ben yakın zamanda kapandım, yanlız kimliğimde eski fotoğrafım duruyor. Bunu değiştirmem gerekir, değil mi?
Ve değiştirmeden önce o eski fotoğraflı kimliğimle bir işlem (bir yere kayıt olmak için) yaptırsam günah olur mu?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Sadaka ile ilgili ayet ve hadisler

mum
Siz tedbirinizi alın bir an önce açık resimli kimliğinizi değiştirin bu daha iyi.


Kayıtsız Üye
Esselamun aleyküm hocam. Birkaç gün sonra üniversite sınavına gireceğim inşaAllah . Üniversite giriş belgemde ne yazıkki tesettürsüz fotoğrafım var… Belgeyi kontrol eden herhangi bir erkek öğretmen ya da erkek polis ister istemez fotoğrafıma bakmış olacak. 😔 Kendi içimde hesaplaşamadım bir türlü . Sizlere sormak istedim. Günah mıdır??


mum
Artık yapacak bir şey yok, bundan sonra değiştirme imkanınız varsa değiştirirsiniz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben eskiden açık biriydim iki yıldır kapalıyım. Eski fotoğraflarım açık ve ablalarımda akrabalarımda var herkese silin diyorum paylaşmayın diyorum bazıları buna uysa da çoğu uymuyor. Ne yapabilirim bunun bana günahı nedir onlara günahı nedir acaba??


arifselim
Aleykum selam. Sen elinden geleni ancak yapmakla sorumlusun. Şu an tövbene sadık ol ve eski günahlarından uzaklaş eskiden izi bir şekilde kalıp engel olamadıklarını ve pişmanlıklarını Allah çok iyi bilir ve Allah kullarını bağışlayandır affedendir.

Okudunuz mu?  Rüku ve secdede okunacak tesbihlerin arapça yazılışlarını, okunuşlarını ve meallerini yazar mısınız?

Kayıtsız Üye
Merhaba şuan kapalıyım 3 5 yaşlarındaki fotoğraflarımı bir erkeğin görmesi haram mıdır


ACİLSERVİS
3 – 5 yaşındaki resmin erkeklerin görmesinde bir sakınca yok.


Kayıtsız Üye
Peki aynı şekilde buluğ çağına girmemis olduğumuz 9 10 yaşındaki başı açık fotoğrafların görünmesi gunah mıdır, bunda bir sınır var mıdır?


muvaffak
Burada sınır fotoğrafı görecek kişidir, gösteren değil. Eğer ergenlikten önce gösterdiğiniz fotoğrafınıza gayet normal tepki verecek, aklına bir şey gelmesinden şüphe etmeyeceğiniz kişi ise, bunda elbette ki bir sıkıntı yoktur. Burada mesele kişinin kendini elbise dışında başka yollarla da setretme çabası içinde olmasıdır. Velhasıl sizin nezdinizde ve genel kanı olarak da güvenilir bir kişi ise, göstermenizde bir beis yoktur.


Kayıtsız Üye
O erkek arkadaşının sana yazmış olduğu şeyler , zaten kötü olduğu için onları tekrar tekrar okuman doğru olmaz.
ne olduğu anlamak için bir sefer okuduysan herhangi bir problem olmaz . ancak bir kaç defa okuyorsan da doğru olmaz


Kayıtsız Üye
Selamanınaleyküm öncelikle benim kız arkadaşım bana küçükken çektiği açık resmini attı bu günah mıdır


ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Çocuk resmi günah olmasa da sevgili olma durumunuz zaten günah.


Kayıtsız Üye
Merak ettim sokağa çıkmak haram mı? Dışardaki herkes başörtülü değil ne yapacan bakmamak için dışarı mı çıkmayalım? Gözünü sakının derseniz o da saçma kusura bakmayın ama o da mümkün değil. Gözümüze bez bağlayıp çıkacak halimiz yok. Saç da hani görünen yerleri arasında en hafifi kalır. Milletin işi var gücü var illaki görüyorsun. Tavsiyeniz ne acaba?

Okudunuz mu?  Üçbin (3000) Seçme Fetva - Mehmet Emre kitabı

misafir1
gözünü sakınmak niye saçma olsun, biraz da insan salağa yatıyor. insan bir metreden üç metreden neyin ne olduğunu görmez mi, görür ve sakınır. tesettürsüz kadınlardan sakınılacak da tesettürlü kadınlardan mı sakınılmayacak. erkeklerde kadınlarda, erkeğinde kadının da neci olduklarını adları gibi bilirler ama dediğim gibi salağa yatarlar. bir yol olmayacağını bilirler, hem bakıyordum evlenirmiydik evlenmezmiydik, hayırlımıydı değilmiydi derler. insanca konuşuyorduk vesaireydi derler, kurcalarlar kurcalarlar ellerinde kalınca da, aa harammış aa hayırsızmış aa sakıncalıymış derler. burnunun dibine sokulasıya kadar, bir haramın ne olduğu anlaşılmaz mı. burnunun dibine girmedikten sonra da mesele olmaz. ille konuşulacak veya yakınlaşılacak olunursa da yüz göz olunmaz. yüzün yere bakar ufka bakar varsa lüzumu konuşur sonrasında da kestirir atarsın. yüz göz olaydık, onu da konuşaydık bunu da konuşaydık, hem onu sormazsam buna cevab vermezsem ayıb olur denecekse de bunun tesettürle veya tesettürsüzlükle de alakası yok. mesele basit işte, yeryüzünde herkes erkeğinde kadının da neci olduklarını bilir, çözümü de salağa yatmamak.

Okudunuz mu?  Sünnet sonrası pipide morarma

Ensar
Sevgili kardeşim sokağa çıkmak elbette haram değildir. Elbette kişi dışarı çıkar alışverişini yapar bu sizin en doğal hakkınızdır. Müslüman kimse elbette istenmeyen manzara ve görüntülerle başbaşa kalabilir ancak burada önemli olan ne niyet ve nasıl baktığınız olacaktır. Göz değer ancak sizin yapmanız gereken o gözü uzatmamak, farklı yere bakarken başka bir manzara çıkabilir karşınıza ancak yine o manzaraya bile isteye bakmamalı. Bakın bu olay karşısında Allah rasulüne nasıl bir soru yöneltiliyor ve nasıl bir cevap buluyoruz.
"Cerir b. Abdullah ra dan rivayet ediliyor; Allah rasulüne yabancı bir kadına bilmeden kasıt olmadan bakmak ansızın bakmaktan söz ettim, Allah Rasulü bana birdaha bakmamamı emretti." Tirmizi
Birinci bakış gayet normal olası bir bakış olabilir ani bir bakış olabilir ancak ikinci bir bakış kasti bir bakış olmamalıdır. Hele hele uzun uzun bir bakış asla olmamalıdır.
Hz Ali kv için bakın bize ışık tutan bir hadiste Allah Rasulü nasıl buyuruyor;

يَا عَلِيُّ! لا تُتْبِعِ النَّظْرَةَ النَّظْرَةَ؛ فَإِنَّ لَكَ الْأُولَى، وَلَيْسَتْ لَكَ الآخِرَةُ.[رواه أحمد وأبو داود والترمذي والدارمي وحسنه الألباني في صحيح الجامع]

Okudunuz mu?  Kutup noktaları 6 ay gece 6 ay gündüz yaşanan ülkeler hangileridir

"Ey Ali! Bir bakışın peşinden tekrar bakma (ilk bakıştan sonra ikinci bakış etme ilave yapma)! Çünkü birinci bakış, senin hakkındır (kasıtlı olmadığı için birinci bakışında sana bir şey yoktur.) İkinci bakış ise, senin hakkın değildir (kendi isteğinle olduğu için ikinci bakışında sana günah vardır.)" (Ebu davud, tirmizi)
İşte böyle bir hadis aslında sorunumuza deva olacaktır inşaAllah. Kalın sağlıcakla


Kayıtsız Üye
Arkadaşım tesettürlü ve bana açık olan bir fotoğrafını atmıştı ve babam odaya girince yanlışlıkla fotoğrafı gördü

Günah mıdır?


ACİLSERVİS
Yanlışlıkla ve kaza ile bir şey olmasından kimse sorumlu tutulmaz.


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm ben tesettürlü biriyim ibadetlerimi gücümün yettiği kadar yerine getiriyorum elhamdülillah müslümanım inancliyim sevdiğim bir adam var çok uzaktan konuşuyoruz yakında gelecek oda benim gibi namazında niyazında biri ama bir isteği oluyor arada bu bana çok büyük bir sorun haline geliyor günahını biliyorum sevdiğim elimden geldigince atmamaya çalışıyorum onada günahını söylüyorum haram olduğu gibisi oda biliyor gunah olduğunu yinede tereddüt etmeden istiyor özel resim evet ben atmadığım zaman biraz soğuk davranıyor ben çok üzülüyorum aileme karşı saygıda kusur etmez iyi biri bana ihtiyacı oluyor ben nefsime uymak istemiyorum sabretmekten başka elimden bir şey gelmiyor yinede sormak istedim.selam ve dua ile kalın

Okudunuz mu?  Hatırlanmayan söz ve yemin Gerçekten hatırlamadığın yemin günah değil midir?

Kayıtsız Üye
Namaz kıldığı halde öyle pis bir şeyi istiyorsa namazlarına bir dikkat etsin bakalım nerede hata yapıyor namaz kıldığı halde Allah’a isyan noktasında Kula itaat edilmez o eş adayı bu senden istediği şeyin hesabını Allah’a nasıl vereceğini bir düşünsün ve sen de onu yaparsan Allah’ın hesabını nasıl vereceğini düşün Kardeşim ondan sonra kararını ver ya devam et ya da bırak hayırlı bir eş adayı ara


soy ebrar
çok istiyosa eskiden çektirdiğin kapanmadan önce açık fotorafın varsa onu at tabi çok büyük değilsen büysende bence atma sürekli bakacaktır yani bilmiyorum


kapalı birinin açık fotoğrafını görmek, kapalı birinin eski açık fotoğrafını görmek, başı açık fotoğraf günah mı

Bu kategoride yer alan Boşanırken kadına hangi durumlarda mehir ödenmez ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başı kapalı kişinin açık çektirdiği fotoğrafa bir erkeğin bakması günahmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.