Anasayfa
15 Eylül 2022, 18:57
Sizden
Yönetici

İlmine inandığımız bir hocadan kendimize dua etmesini istemek doğru mudur?

İlmine inandığımız bir hocadan kendimize dua etmesini istemek doğru mudur?

-öğretmen-
İlmine inadığım bir hocam var. Bir konuda(bişeyin gerceklesmesini istiyorum hayırlısıyla tabi) bana dua okkuyabileceğini söyledi ben de bir yandan kendi duaamı okuyorum elbette..ama o hocanın bana dua okumasını istemem Allah tan değil de kuldan yardım istemem anlamına gelir mi?Yanlış yapmaktan korkuyorum….

Okudunuz mu?  Namaza karşı isteksizlik

Cevap: İlmine inandığımız bir hocadan kendimize dua etmesini istemek doğru mudur?

mumsema
< İlmine inadığım bir hocam var. Bir konuda(bişeyin gerceklesmesini istiyorum hayırlısıyla tabi) bana dua okkuyabileceğini söyledi ben de bir yandan kendi duaamı okuyorum elbette..ama o hocanın bana dua okumasını istemem Allah tan değil de kuldan yardım istemem anlamına gelir mi?Yanlış yapmaktan korkuyorum… >
Salih bildiğimiz insanlardan dua ismek sünnette vardır.

Okudunuz mu?  Abdest suyunu havlu yüzümüzü kurutmak caizmi

< Hak dostlarından dua istemek bir Peygamber adetidir.
Hz. Ömer bir seferinde umreye gidiyordu. Efendimizin (s.a.v.) huzuruna geldi, durumu arz etti. Efendimiz de (s.a.v.) , hayırlar diledi ve isteğini dile getirdi:

“Kardeşçiğim, bizi de duanda unutma, duanda bize de yer ver.”

Okudunuz mu?  Sekerat anında okunan ayeti kerime nedir hangi surede geçer?

Hz. Ömer der ki:
“Güneşin üzerine doğduğu şeylerin içinde en çok hoşuma giden ve en çok sevdiğim söz, Resululllah’ın (s.a.v) bana, ‘Kardeşçiğim’ demesiydi.” >

 


hocadan dua istemek

Bu kategoride yer alan Kefir içmek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlmine inandığımız bir hocadan kendimize dua etmesini istemek doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.