Anasayfa
14 Ekim 2021, 7:36

Başkasından dua istemek ne demektir, dua istemek yanlış mı, ihlasa zarar verir mi?

Başkasından dua istemek ne demektir, dua istemek yanlış mı, ihlasa zarar verir mi?

muvaffak
Başkasından dua istemek ne demektir, dua istemek yanlış mı, ihlasa zarar verir mi?

Soru

Bir iyilik yapıldığı zaman elbette karşılığında maddi hiçbir şey beklemeyeceğiz. Ancak karşılığında dua bile beklememek doğru mu? Ya da karşılığında dua istemek ihlasa zarar verir mi? Dua istemek yanlış mıdır?

Okudunuz mu?  İyi komşu nasıl olur

Cevap

Allah bize isteme duygusunu vermiştir. Üstad bu manayı: "Vermek istemeseydi, istemeyi vermezdi…" şeklinde ifade etmektedir.

Duanın manası, istemek demektir. Son derece aciz ve fakir yaratılmamız gösteriyor ki, biz istemek için yaratılmışız. Bu nedenle Allah’tan istemek, yani dua etmek bir ibadettir.

Okudunuz mu?  Çocukların günahları anne babaya yazılır mı

Bir insandan dua istemek demek, yine dolaylı olarak Allah’tan istemek demektir ki, bunun hiç bir sakıncası yoktur. Şu var ki, ehass-ı havas dediğimiz bazı zatlar için istisnai durumlar vardır, ancak bu konu özeldir, genele tatbik edilemez.


Cevap: Başkasından dua istemek ne demektir, dua istemek yanlış mı, ihlasa zarar verir mi?

AYSEVEN
başkasından dua istemenin bir sakıncası olamaz aksine güzel bir şey müslümanın müslümana yapacağı dua çok önemlidir daha samimi ve içten olur yüce Allahta inşAllah kabul buyurur

Okudunuz mu?  Bakir olmayan erkekle evlenmek caiz midir ?

istemek yanlış mı, ihlasa zarar verir mi?

HATİCE DURSUN
ben psikolojik hastayım 11 yıldırtedavi görüyorum sürekli hastalanıyorum.ALLAH RIZASI İÇİN 3 TANE ÇOCUGUM VAR .EŞİM İŞTEN ÇIKARILDI .HASTALIGIMIN ŞİFASI İÇİN BANA DUA EDİN .BU DEPRESYONDAN KURTULA BİLMEM İÇİN…


Yorum: Başkasından dua istemek ne demektir, dua istemek yanlış mı, ihlasa zarar verir mi?

Kayıtsız Üye
Rabbim sifa nasip etsin
Ismini bagislarmisin aklıma geldikce dua edicem.

Okudunuz mu?  Allah hayırlı evlat versin

Kayıtsız Üye
Allahım bu zamanda kimin ne derdi varsa derman ver kimin ne hastalığı varsa şifa ver kimin ne borcu varsa eda ver kimin gönlünde ne varsa hayırlısıyla ver hayırlı deyilsede hayra çevir ver amin inşAllah


Kayıtsız Üye
Benimde oğlum hidrosefali rahatsızlığına bağlı hareket yeteneği kaybı var… Çok şükür az ama oğlum için zor tabii… Birde sara hastası olma riski eklendi… Olmaması için dua edip ilaç veriyoruz.. Uzun zamandır düzgün iş denk gelmiyor, ya paramı sallıyorlar ya üç kağıtçılar kullanıyor ya iş bulamıyorum. Benim gibilere ve daha kötü olanlara ALLAH c.c. Yıldırım hızıyla yardım etsin dualarını kabul etsin… insanlarla uğraşmaktan bıktım, kendi işimin patronu olma hayalim var, herkesin bir hayali var tabiki… Kardeşin kardeşi için gıyabında ettiği dua kabul olurmuş. Lütfen bizim için de dua eder misiniz kardeşlerim. Dua etsenizde etmesenizde ALLAH c.c. Sizin dualarınızı kabul etsin. Hidayetinden ve Lütfundan ayırmasın. (Amin)

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin ismi geçince salevat getirmek lazım mıdır?

Kayıtsız Üye
Hayır bir evlilik için bütün kardeşlerinden dua bekliyor m Rabbim kabul etsin inşAllah


Kayıtsız Üye
Allah acil şifalar versin inşAllah feraha erersin kardeşim rabbimiz huzura sağlığınıza kavuştursun inşAllah


rüyada dua istemek, rüyada birinden dua istemek, rüyada başkasından dua istemek

Bu kategoride yer alan Evlilik kararı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkasından dua istemek ne demektir, dua istemek yanlış mı, ihlasa zarar verir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.