Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:21
missa9
Abone

İslamda top sakal bırakmak caiz mi?

İslamda top sakal bırakmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
top sakal günah mı? haram mı?


Cevap: islamda top sakal bırakmak caiz mi?

imamhatipli42
Buyur kardeş.

forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/59697-top-sakal-birakmanin-hukmu-nedir-adam-keyf-icin-birakiyorsa-bir.html


Cevap: islamda top sakal bırakmak caiz mi?

Muhasibi
Top sakal bırakmak caizdir. Fakat sünnet değildir. Yani peygamberimizin uygulaması değildir.

Okudunuz mu?  Ömer Nasuhi Bilmen'nin hazırladığı İlmihal güvenilir mi?

Efendimiz’in hayatına baktığımızda çok küçük denebilecek hal ve hareketlerde bile başkalarına benzemekten müslümanları yasakladığını biliyoruz. (Ebu Davud, Libas 4; Müsned, II/50; Tirmizi, İsti’zan 7) Belki de bu hadislerin ruhundan hareketle söylenen "Kalıbı ile başkalarına benzeyenin zamanla kalbi ile de benzeyeceği" hakikati bugün psikoloji ilmi de kabul etmektedir. Bu sebeple bu tür bir sakal tarzını hoş karşılamak doğru değildir. Ancak bir maslahata binaen böyle bir sakal bırakılıyorsa buna bir şey denemez. Ancak bu maslahatı da kişinin kendisi değil fıkıh alanında uzman olan kişiler belirleyebilir.
SİE

Okudunuz mu?  Kurbanlık koyun nasıl beslenir?

islamda top sakal, top sakal günahmı, dinimizde top sakal

Bu kategoride yer alan Güvercin ve diğer kuşların yuvasını yıkmanın günahı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda top sakal bırakmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.