Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Hadisler
Yönetici

Bir kaç hadis-i şerif

Bir kaç hadis-i şerif

ömre bedel
Dünyaya gönül verme (zahid ol) ki Allah seni sevsin. İnsanların elindekine göz dikme ki, insanlar seni sevsin. Hadis-i Şerif (İbn-i Mace).

Din kardeşine gelen bir dert ve kötülükten dolayı sakın sevinme. Sonra Allah, onu rahmetiyle kuşatır da, seni imtihan eder (aynı derdi senin başına verir). Hadis (Tirmizi).

Allahtan başka yardımcısı bulunmayan çaresiz birine zulmedene Allah, şiddetle azap eder.
Hadis-i Şerif (Deylemi).

Okudunuz mu?  Zemzem ile ilgili hadisler

"Kim şiddet ve sıkıntı hallerinde duasının kabul edilmesinden hoşlanıp sevinç duyarsa, rahat haldeyken duayı çok yapsın." (Tirmizi)

Zekat veren, misafire yemek yediren, felakete uğrayanlara yardımda bulunan kişi, cimrilikten kurtulmuştur. Hadis (Taberani).

Bir kul Kur’anı baştan sona okuyup hatmederse, 60 bin melek, onun için dua eder.
Hadis (Deylemi).

Okudunuz mu?  Her güne bir sünnet...

Allah buyuruyor ki: Şüphesiz ben, yer yüzünde yaşayanların isyanlarından dolayı onlara ceza vermek istediğimde: Evlerim olan mescidleri maddi ve manevi onarıp şenlendirenlere; Sırf benim hoşnut olmam için birbirini çıkarsız sevenlere; Seherlerde gerek kendilerinin, gerek diğer insanların işledikleri günahlar için Allah’tan (bağışlanma) dileyenlere bakıyorum ve azabımı yeryüzünden (bunlar sebebiyle) çeviriyorum. Hadis (Beyhaki).

Okudunuz mu?  Cennete bu ümmetten kaç kişi girecektir?

Kişi (kabrinde) cennetteki derecesinin yükseltildiğini görür. Sebebini Rabbine sorar: Ya Rabbi, bu ödüllenme nereden? Ona şöyle cevap verilir: Çocuğunun arkandan senin için Allah’a yaptığı af isteği ve dualardan… Hadis-i Şerif (İbn-i Mace).

Biri sana dil uzatır ve sende olmayan bir kusurla seni ayıplarsa, sen sakın onu onda olan kusurla dahi ayıplama. Onu, günahı kendisine, sevabı sana ait olduğu halde terket. Kimseye de asla sövme Hadis (Müslim).

Okudunuz mu?  Cünüp Olan Kimseye Dokunmak Ve Onunla Oturup Konuşmak ile ilgili hadisler

Resulüllah Efendimiz, hayır yapma hususunda insanların en cömerdi idi. En cömert olduğu ay ise, Ramazan ayı idi. Cebrail, her sene Ramazan ayında Resulüllahla buluşur, ta ayın sonuna kadar Resulüllah ona Kur’anı baştan sona okuyup dinletirdi.Cebrail’le buluştuğu zaman, Resulüllah, hayır yapmada esen rüzgardan daha cömert olurdu. hadis (Buhari, Müslim).

Okudunuz mu?  Ayakta işeme

Allah Resulü bir gün ashabına: Cennetliklerin kimler olduğunu size bildireyim mi? diye sordu. Bildir ya ResulAllah! dediler. Halk arasında hor görülüp hiçe sayılan, mütevazi her mü’mindir ki, o bir hususta Allah’a yemin etse, muhakkak Allah onun yeminini boşa çıkarmaz, doğrular. Peygamberamiz ashabına tekrar sordu: Size Cehennem ehlini de bildireyim mi? Bildir ya ResulAllah, dediler. Onlar iri vücutlu, katı yürekli, kaba davranışlı, gururlanarak yürüyen, kibirli kimselerdir. Hadis (Buhari-Müslim).

Okudunuz mu?  İnsanların Kusurlarını Araştırmak Ve Örtmek İle İlgili Hadisler

Bana 2 çenesi ile 2 bacağı arasını koruma konusunda garanti verene, ben de cenneti garanti veririm… Hadis-i Şerif (Buhari, Tirmizi).

İblis (şeytan), karargahını denizde kurar. Sonra insanları aldatmak için askerlerini bölük bölük onların üzerine gönderir. İblisin askerlerinin rütbece en yukarı olanı, fitnesi en fazla olanıdır. Onlardan birisi iblis’e gelir ve şöyle şöyle yaptım der. İblis ona, sen hiçbir şey yapmış sayılmazsın diye karşılık verir. Bir diğeri gelir, Filan kimsenin karısı ile arasını açıncaya ve aile yuvasını dağıtıncaya kadar yakasını bırakmadım" der. İblis bu askerini kendisine yaklaştırır ve Sen ne kadar iyi bir askersin diyerek iltifatta bulunur. Hadis-i Şerif (Müslim).

Okudunuz mu?  Gadr (vefasızlık) İle İlgili Hadisler

Hz. Peygamber, çocuklara rastladığında, onlara selam verirdi. Hadis-i Şerif (Buhari).

İnsanoğlu sabaha çıkıp güne başladığında bütün organları diline yalvararak şöyle derler: Hakkımızda Allah’tan kork. Çünkü bizim doğru yönde ilerlememiz ancak seninle mümkündür. Sen doğru çizgide olursan, biz de doğru çizgide oluruz. Sen doğru yönden saparsan, biz de saparız. Hadis (Tirmizi).

Okudunuz mu?  Uykudan Uyanınca Burnun Temizlenmesile ilgili hadis

Allah Teala, İbrahim Peygambere şöyle buyurdu: Ey Halilim (Dostum)! Yalnız mü’minlere değil, kafirlere karşı da güzel ahlaklı ol ki, iyilerin girdiği yer (cennete) giresin. Hadis (Taberani).

"insan, karnından daha kötü bir kabı doldurmamıştır Belini doğrultacak birkaç lokma yeterlidir, mutlaka bundan fazla yemesi gerekirse, midesini üçe bölsün: Üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de nefesi için" Tirmizî

Okudunuz mu?  Arapça türkçe hadisler

Cevap: bir kaç hadis-i şerif

imam
Ahlaki güzel hadisler

Bu kategoride yer alan Vitir Namazından Sonra Yapılacak Secde ( Çok Önemli Kesinlikle Öğrenin ) " başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kaç hadis-i şerif Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.