Anasayfa
3 Ağustos 2022, 16:34
dualar
Yönetici

Uzun Amin Duası

Uzun Amin Duası

ahfa
(Amin Diyelim Lütfen)

(Bu dua bayram sabahlarında, mübarek gecelerde, mevlit sonlarında, hatim duası olarak, gerek görülürse içeriğine ekleme veya kısaltma yapılarak okunabilir.)

Âmin! Ya Erhamerrâhımîn! Sübhane Rabbiye’l Aliyyi’l a’lel vehhâb.

Euzübillahimineşşeytanirracîm- Bismillâhirrahmânirrahıym.

Elhamdülillahi Rabbil alemîn. Vessaletü vesselâmü alê rasûlinê Muhammedin ve alê êlihî ve sahbihî ecmeıyn.

Ey bütün mükevvenâtı yaradan, mevcudâdı yoktan vareden, canlılara hayat veren, tüm mahlûkâtı rızıklandıran, âlemleri terbiye edip, kemâle erdiren, darda kalana yetişen, dua edene icâbet eden, günahlarına pişman olup tevbe edenleri bağışlayan ,kulunun dua ve niyazından hoşnut olan Rabbimiz!
AMİN

Bu duygularla affını diliyor, rahmetini umuyor, bereketlerini bekliyoruz ihsan eyle Ya Rabbi. İlahi Allâm’ül- Guyûb, Settârul- uyûp ve Gaffâr’üz-zünûpsun, bütün hallerimizi, gizli ve âşikârımızı bilensin, ayıplarımızı lütf-u kereminle örtensin, Gaffâr ism-i şerîfin hürmetine günahlarımızı bağışlayansın, bize şah damarımızdan daha yakınsın, feryadımızı duyansın, ümidimiz var affedersin. Çünkü affetmeyi çok seversin. Bu imanla ellerimizi açtık, boynumuzu büktük. Sana açılan eller,seni zikreden diller, senin aşkınla yanan gönüller hürmetine bizleri kendine kul, habibine ümmet eyle Ya Rabbi. İnayetine sığındık kapına geldik, hidayetine sığındık lütfuna geldik, kulluk edemedik affına geldik. Şaşırtma bizi doğruyu söylet,sapıtma bizi hakka yönelt. Sen duyurmazsan bizler duyamayız, sen söyletmezsen bizler söyleyemeyiz,sen sevdirmezsen bizler sevemeyiz.Sevdir bize hep sevdiklerini, yerdir bize hep yerdiklerini, yaret bize hep erdirdiklerini Ya Rabbi.
AMİN

Okudunuz mu?  Salatü'l-fatih siğasi okunuşu ve fazileti

İlahi; Şeytanın iğvâsından, nefsimizin kötü arzularından, insan şeytanlarının şerrinden,kâfirin küfründen, fâsıkın fıskından, zâlimin zulmünden, hasetçilerin hasedinden, yüze gülen ikiyüzlülerin şerrinden ve bütün âfât-ı dehriyye ve âfât-ı kevniyyeden, yerden ve gökten gelecek bela ve musibetlerden cümlemizi muhafaza eyle Ya Rabbi.
AMİN

Ya Erhamerrâhımîn; büyüğe itaat ve hürmet, küçüğe şefkat ve merhamet kalmadı, haram-helal ayrılmaz, ana-baba sayılmaz, hısım-akraba aranmaz oldu. Bundan dolayı her yerde fesat zuhur eder oldu. Bizleri beterinden koru ve bizlere bugünlerimizi aratma Ya Rabbi.
AMİN

Okudunuz mu?  Aşıklar İçin! Dua

Ya Rabbenâ! ; İbrahim’e Nemrud’un ateşini gülzâr ederken, azgın Nemrud’u bir sivrisinekle helak ettin, mağrur Firavunu suda garkedip ateşe gönderirken, Musa ve inananlara kurtuluş yolları açtın. Azıp şaşıran, hak yoldan uzaklaşanların nasıl helak olduklarını ibret alsınlar diye Kur’an dili ile bize haber veren, zaman zaman kısmen de olsa zelzelelerle, yanardağların alev püskürmesiyle, yel, sel, fırtınalarıyla, daha nice bizi ikaz eden hadiselerle uyaran, kimisine memât, kimisine hayat veren, kimisini ağlatıp, kimisini güldüren, Musa’yı Tur’a çağırıken, Yusuf’u zindana gönderen, dertli Eyyub’e büyük bir imtihandan sonra âfiyet veren, mülkünde diledeiğini yapan, hikmetinden sual olunmayan, her şeye kâdir olan ulu Allah’ım! Bizleri geçmişten ibret alan, ömrünü boşa harcamayan, nimetlerine şükreden, niçin yaratıldığını fikreden, güzel isimlerini zikreden, ibadetlerini güzelce ifâ eden, son demde de Allah Allah diyerek, huzuruna Müslüman olarak gelen kullarından eyle Ya Rabbi.
AMİN

Okudunuz mu?  Nikah Duası - Arapça - Türkçe

İlahî ; Zât-ı Pâkin ve Celal-i Kibriyan hurmetine, yapılan hayırlı duaları Fetekabbelehâ Rabbühâ bir kabûlin hasenin sırrına mazhar eyle Ya Rabbi. Hâsıl olan sevabı, evvelan bizzat hâce-i kâinât, hulâsa-i mevcûdât, Fahr-i âlem, Nebiyy-i zîşan, meş’ale-i iman, Habib-i edîbin Rasûl-i Ekrem’in Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimizin temiz-pak ruhuna hediye eyledik vâsıl eyle Ya Rabbi. İlk insan ve ilk peygamber Hz. Adem’ den bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) ya kadar gelip geçmiş bütün peygamberlerin ruhlarına hediye eyledik vasıl eyle Ya Rabbi. Âl-i ezvâc-ı tâhîrât, ashâb-ı Güzin, ensar-u muhâcirîn, tâbiîn, tebe-i tâbiîn, eimme-i müctehidîn, müfessirîn, muhaddisîn, ulemâ-i âmilîn, sulehâ-i sâlihîn,agniyâ-i şâkirîn, fukarâ-i sâbirîn, bâhusûs ashab-ı hayratta olup ta ölenlerin ruhlarına da hediye eyledik vâsıl eyle Ya Rabbi.
AMİN

(Eğer mevlit ise mevlit sahibi için de burada dua edilir.)

Ya Rabbel alemîn! Şu anda dualarımıza cân-ı gönülden amin diyen cemaat-ı müslimîni de iki cihanda aziz eyle, dünyevi ve uhrevi muratlarını, hayırlı isteklerini hâsıl eyle. Ahirete göç eden, ana-baba, nene-dede, hala-teyze, amca-dayı, evlad ve kardeşlerimizden, akrabâ-i taallûkâtımızdan, hocalarımızdan, üzerimizde hakkı olanlardan ve bil cümle ehl-i imanın ruhlarını şadeyle. Kabirlerini Kur’an-ı Azimüşşân’ın nuruyla pürnûr eyle, hasbel beşer içlerinde kabir azabına dûçar olanlar varsa azaplarını def-ü ref eyle Ya Rabbi. Mağrib ile maşrık arasında isimleri unutulmuş, nesilleri kesilmiş bütün ehl-i iman ruhlarını da dualarımızdan hissedar eyle Ya Rabbi. Makamlarını cennet eyle, seyyiâtlarını hasenâta tebdîl eyle kabirlerini ravdatün min rıyâd-ıl cinân eyle Ya Rabbi.
AMİN

Okudunuz mu?  Heyecanımı yenmek için dua :(

Hükümât-i Cumhuriyyeyi ve İslamiyyeyi adl-ü ihsan üzere dâim eyle. İslam ordularını karada, denizde, havada her zaman her yerde hayırlı işlerinde mensûr-u muzaffer eyle! Güvenlik güçlerimizi, hakka adalete saygılı, mukaddesatımızın muhafızı eyle, şer güçlere karşı galip eyle Ya Rabbi. Müslüman milletimizi, dinsiz, imansız, vatansız, bayraksız, istiklal ve hürriyetsiz, ezansız ve Kur’ansız bırakma Ya Rabbi.
AMİN

Okudunuz mu?  Sema Kapılarını Açtıran dualar

Evlatlarımızı hakkı bilen, Kur’ana uyan, Rasûlünü rehber ve önder tanıyıan, sırat-ı müstakîm üzere yaşıyan, ibadetlerini ihlasla ifâ eden, ahlak-ı hâmideyle muttasıf, mukaddesata sahip çıkan, biz bu fani dünyadan bekâ âlemine göç ettikten sonra bizi hayır dua ile anan ve bizleri Fatihasız ve duasuz bırakmıyan evlatlar olmalarını nasip eyle Ya Rabbi.
AMİN

Yâ Erhamerrâhımîn! Hasta kullarına şifalar, dertli kullarına devalar, borçlu kullarına edâlar nasip eyle. Yüzyıllardır yüzü gülmeyen şu ümmet-i Muhammed’e sen yardım eyle, kafirlere, münafıklara karşı bize direnme gücü ver, İslam düşmanlarını kahr-u perişan eyle Ya Rabbi.
AMİN

Ey Kâdir-i Mutlak olan, istediğini istediğine veren ve istediği zaman alan Ulu Allah! Kiminin başına taç giydirir, kiminin başına taş indirirsin, mülk senin saltanat senin, istediğini alçaltır zelil eder, istediğini yüceltir, vezir edersin. Sen ki Mukallibel Kulûb’sun! Kalpleri halden hale çevirirsin. Bizi hayra yönelt, İslama çevir, tevhide bağla, Müslümanları kardeş edindir. Bizleri müslümanca yaşat, Müslüman olarak canımızı al Ya Rabbi. Yevm-i mahşerde Peygamberimizin livâ-ül hamd sancağı altında cem ve haşr eyle Ya Rabbi. Âlem-i dünyada ziyaretiyle, âlem-i menamda gül cemalini müşahede eylemekle, Ahirette de şefaat-ı uzmâsına nâil olmakla cümlemizi şereflendir Ya Rabbi.
AMİN

Okudunuz mu?  Allah razı olsun diyene ne denir ?

Sorduğum var mı ölenleri, yer altında olanları, şark ile garb arasında hâk ile yeksân kalanları,çekine çekine can verenleri,sararıp solmuş gül gibi yüzleri, söylemez olmuş bülbül gibi dilleri, ah ömrümüz boşa geçmiş deyip ağlayanları, ananın-babanın nazik fidanları, Azrail eline giren canları, yeşil çimen olmuş mezarları, iki taş kalmış nişanları, kabir azabından ağlayan bînamazları (namazsızları) lütf-u kereminle azaplarını def-ü ref eyle Ya Rabbi.
AMİN

Sıra bize geldikte, baş yastığa kondukta, dünya benim derken yalnız kalırsın karanlık kabirde, neye uğradığını bilirsin o günde, az yaşa çok yaşa küllü nefsin zâikatül- mevt yazıldı başa, münkereyne cevap vereyim derken kul hakkı dile dolaşa; işte o günde cümlemizin suallerini kolay eyle Ya Rabbi. Cümlemizi cennet ve cemalinle şereflendir Ya Rabbi.
AMİN

Okudunuz mu?  Ve sahbihi ecmain

Ömrümüz sona erip, sayılı nefeslerimiz tükendiğinde, sevdiklerimizden, sevildiklerimizden ayrılırken, bütün azalarımız birbirleriyle vedalaşırken, buyurun hulûs-u kalb ile Eşhedü en lâ ilâhe illAllah. Ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlüh. diyerek çene kapamak cümlemize nasip eyle Ya Rabbi. Dualarımızı dergâh-ı izzetinde kabul eyle Ya Rabbi. AMİN

Sübhâne Rabbike Rabbi-l izzeti ammê yasıfûn. Ve selâmün alel mürselîn. Velhamdülillâhi Rabbil âlemîn. El- fâtihate meassalavât.

Sürç-ü Lisan Ettiysek Affola


Cevap: Uzun Amin Duası (Amin Diyelim Lütfen)

Ecrinim
Evlatlarımızı hakkı bilen, Kur’ana uyan, Rasûlünü rehber ve önder tanıyıan, sırat-ı müstakîm üzere yaşıyan, ibadetlerini ihlasla ifâ eden, ahlak-ı hâmideyle muttasıf, mukaddesata sahip çıkan, biz bu fani dünyadan bekâ âlemine göç ettikten sonra bizi hayır dua ile anan ve bizleri Fatihasız ve duasuz bırakmıyan evlatlar olmalarını nasip eyle Ya Rabbi

Okudunuz mu?  La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim meali

amin amin amin..
ellerine sağlık kardeşim
Rahman razı olsun


Cevap: Uzun Amin Duası (Amin Diyelim Lütfen)

Desert Rose
İlahi; Şeytanın iğvâsından, nefsimizin kötü arzularından, insan şeytanlarının şerrinden,kâfirin küfründen, fâsıkın fıskından, zâlimin zulmünden, hasetçilerin hasedinden, yüze gülen ikiyüzlülerin şerrinden ve bütün âfât-ı dehriyye ve âfât-ı kevniyyeden, yerden ve gökten gelecek bela ve musibetlerden cümlemizi muhafaza eyle Ya Rabbi.
AMİN

Amin!….Allah c.c razı olsun kardeşim….


Cevap: Uzun Amin Duası (Amin Diyelim Lütfen)

noktasal
‘ bunun yerinde olması gereken harf ne ?
paylaşım çok faydalı ve güzel bu arada Allah razı olsun


Desert Rose
< ‘ bunun yerinde olması gereken harf ne ? >
Bizde öyle bir kutucuk görünmüyor,harfler normal
senden kaynaklanıyor herhalde kardeşim yazı olarak
örnek verebilirmisin açıklayalım İnşaAllah.

Okudunuz mu?  Hastaya Okunacak Duâlar

noktasal
Rabbiye’l Aliyyi’l a’lel vehhâb. bu şekilde gözüküyo bende bazı yazılarda her zaman deyil bazı yazılarda okunmıycak derecede çok oluyo


Desert Rose
< Rabbiye’l Aliyyi’l a’lel vehhâb. bu şekilde gözüküyo bende bazı yazılarda her zaman deyil bazı yazılarda okunmıycak derecede çok oluyo >
Orada harf yok kesme işareti var kardeşim hayırla kal…

Âmin! Ya Erhamerrâhımîn! Sübhane Rabbiye’l Aliyyi’l a’lel vehhâb.



noktasal
selametle kal ablacım saol ilgilendiğin için:)


ecrim
Allah hapenizden razı olsun kardeslerim bilgi verdiginiz için


Kayıtsız Üye
ne kadar güzel uzun dua ilk defa okudum tüylerim ürperdi ya Allh hepinizden razı olsun


Kayıtsız Üye
Allahim razı olsun çok güzel bir dua amin insAllah amin…


Akif
çok teşekkürler… bilgilendirici ve önemli bir dua.


Kayıtsız Üye
ALLAH Bu duayı yazan Müslüman kardeşimizden Razı olsun, ve bu duayı ibadetlerinde okuyan herkesin sevabından pay versin.
Çok anlamlı güzel ve herşeyi içine alan bir dua,!
Allah bütün Müslüman kardeşlerimizin dualarını ve Ibadetlerini kabul eder İnşaAllah.
Allah bütün ümmet Muhammed i korusun!Amiiiiin

Okudunuz mu?  Raciun ne demek ?

Kayıtsız Üye
Binlerce kez Rabbim razı olsun…. duaya aç kalmış yüreğim.. doydu bu gece


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden çok güzel dua Allah cümlemizin duasını kabul etsin inşAllah


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok uzunca dua Allah dualarımzii kabul etsin inşAllah


amin duası, uzun dualar, uzun dua

Bu kategoride yer alan Hızır aleyhisselamın okuduğu vird başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uzun Amin Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.