Anasayfa
11 Temmuz 2022, 1:31
missa
Abone

Birisi ile cinsel ilişkiye girdikten sonra evlensen dini nikahın geçerli sayılır mı?

Birisi ile cinsel ilişkiye girdikten sonra evlensen dini nikahın geçerli sayılır mı?

Kayıtsız Üye
Eşimle tanıştıktan sonra cinsel ilişkiye girdik.Daha sonrada evlenmeye karar verdik.ailelerimizde evliliğimize onay verdiler sonra haman resmi nikah ve sonrasında hemen dini nikahımızı yaptık.1- Dini nikahımız geçerli sayıldı mı? 2-nikah öncesi yapmış olduğumuz zina sayıldı mı.şu anda çok pişmanız ama olan oldu bikere..


Cevap: Birisi ile cinsel ilişkiye girdikten sonra evlensen dini nikahın geçerli sayılır mı?

gte
1.Yaptıgınız dini nikah geçerlidir.
2.Evlenmeden önce yaptıgınız zinaydı ve dinen suç işlediniz.
3.Allah’tan af ve magfiret dileyiniz.


Cevap: —>: Birisi ile cinsel ilişkiye girdikten sonra evlensen dini nikahın geçerli

Kayıtsız Üye
ben bişey sorcam 1.Ben sevgilimle ilişkiye girdim 🙁 ama ben simdi imam nikahi kıymak istiyorum.hanefi mezhebindeniz.gizli nikah kıyılsa bir sankınca varmı.
2.yoksa sonradan ailemle beraber gine imam nikahı yapabilrmiyi.
3.sevgilim okuyor son 1 senesi kaldı ben bakmakla yükümlümüyüm.
4.Cok pişmanız ve Daha çok günaha girmek istemiyoruz gorusunce ister istemez el ele tutusuyoz.Artık günaha girmek istemiyoruz ve ilişkiye girdigimiz için çok pişmanız.imam nikahı yapsak bir sakınca varmı

Okudunuz mu?  Baba evinde seferilik olur mu?

arifselim
– Dini nikah kıyılmadan ilişkiye girerek suç işlediniz harama girdiniz. Bunun öncelikle tövbe etmelisiniz. Hanefi mezhebinde kızın velisi izni şart değilse bile bu gizli nikah kıyılabilir anlamına gelmez.

– Asıl şimdi hemen ve acilen yapmanız gereken şey, ailenizle konuşarak hemen evlenmenizdir. Bu size şu an çok acilen gerekli bir durumdur.


Kayıtsız Üye
Sevgilimle ilişkiye girdik çok pismaniz ama oldu bir kere fazla gunaha girmemek icn imam nikahi kiymak istiyoruz ama benim yasim tutmuyo kiyilabilir mi nikah ?


arifselim
Sevgilinizle ilişkiye girmeniz zinadır büyük günahtır. Hemen tövbe etmelisiniz. Bundan sonra ilk yapmanız gereken şey gizli nikah değildir ailelerinizi ikna ederek evlenmenizdir. Hiç olmazsa bu şekilde adım atmanız gerekir.

Okudunuz mu?  Mevlananın ingilizce yedi öğüdü

Kayıtsız Üye
zina yaptıktan sonra hemen dini nikah kıyılmalı mı


arifselim
Zina haramdır Allah katında büyük günahlardandır. Eğer bu günahı işleyen biri olursa hemen ilk fırsatta evlenme yoluna girmelidir.


Kayıtsız Üye
Esimle evlenmeden önce iliskiye girdik ama simdi evlendik hem dini hem resmi nikahimiz var zina yapmis olurmuyuz evlenmeden önce


Şema
< evlendik hem dini hem resmi nikahimiz var zina yapmis olurmuyuz evlenmeden önce >
Evlenmeden yani dini nikahı yapmadan önceki ilişkiler zinadır ama artık nikahınız var zina sayılmaz.


Kayıtsız Üye
BEn sevgilimle ilişkiye girdim ve ilişkiden sonra nikah kıymak istedim bunun dışında ailesi bizim evlenme mızı istemedi ler bnm sevgilimin ailesinin izni olmadan nikah kıysam günahmı ayrıca nikah olmadan ilişkiye girmek zinami dir.

Okudunuz mu?  Korunmak için muska yapmak

Şema
imam nikahı olmadan ilişkiye girmek zinadır.
Kızın babası izin vermedikçe de dini nikah kıyılamaz, kıyılsa bile geçersizdir.
Tövbe edin ve bir daha zina yapmayın, ailesinin razı olmasını bekleyin.


Kayıtsız Üye
benım 4 yıllık sevgılım var gayet cıddı düşünüyoruz benı arzuluyor 2 yıl sonra evlenecegız ama iliskiye girmek istiyor bende istiyorum ne yapmam gerek daha iliskiye girmedik


imam
1. Dört yıl birbirini beğenen neden evlenmiyor?
2. Ciddi olan ailesine konuyu açar ve ister evlenir bu samimiyet değildir.
3. İlşki ancak nikah ile olur. Aileler bir araya gelir karar verir ve dini nikah kıyılır.
4. Sakın zinaya düşmeyin ve düşmeden önce evlenin.


Hüsbur
biz sevgilimle ilişkiye girdim ve hep giriyoruz imam nikahı kıymak istiyoruz ama geçersiz sayılır diyorlar ve bazı sıkıntılardan dolayı evlenemiyoruz ne yapmamız gerekiyor gerçektende evlenmememizin nedeni büyük

Okudunuz mu?  Yetim anneleri sadaka verebilir mi

arifselim
Bu yaptığınız çok büyük günahtır haramdır hemen tövbe edin. Madem seviyorsunuz ve ikiniz razısınız o zaman dini nikahınızı açıkça kıyın veya kızı isteyin evlenin. Sadece gizli kıyılan nikah geçrsizidir.


Kayıtsız Üye
Sevgilimle beraber olduk ikimizin rızasıyla ve aynı evde yaşıyoruz ama aileler bilmiyo . Evde seytan var diyorlar doğrumu


arifselim
Evde şeytanın olmasından ziyade sizin birlikte olmanız ve nikahsız aynı evde kalmanız haramdır. Ailelerin bilmesi bilmemesi veya rızası ile olması bu haramı değiştirmez. Hemen ailelere de haber verilerek dini nikah kıymanız gerekir.


Kayıtsız Üye
Sevgilimle ilişkiye girdik ve defalarca oldu bu. Ters ilişki de oldu. Bu olayın Allah katında yeri nedir ne yapmamız gerekiyor? Çok pişmanım

Sevgilimle bir ilişkiye girdim ve ters yakınlaşma oldu bunun Allah katında yeri nedir ne yapmamız gerekiyor çok pişmanım

Okudunuz mu?  İmamım görevleri arasında cenaze yıkamak varmıdır?

arifselim
Bu yaptığınız şeyin adı zinadır. Zina dinimizde Allah katında en büyük ve en çirkin günahlardandır. Ters ilişki de olsa aynı çirkinlik ve iğrençliktedir. Allah’a tövbe et ve hemen bir an önce bu kişi ile evlenmeye çalış. Eğer evlenmen mümkün değilse evlenene kadar ondan kesinlikle uzak durmalısın. Tövbe edenin tövbesini ise Allah kabul eder.


Kayıtsız Üye
Hocam benim sevgilim evlenmeden önce ilişki istiyo ben Allahin yaninda soz versem yeter sonra nikah kiyarız diyo bu zina sayılırmı çok teşekkurler


imam
< bu zina sayılırmı çok teşekkurler >
İsteğini asla yerine getirmeyin. Bu zinanın ta kendisidir. Seni kullanmasına izin verme.
Gerçekten seviyorsa iffetini bozmasın evliliği beklesin.


Kayıtsız Üye
Hayirli geceler istemimiz oldu yuzuklerimiz takildi ailelerin onayi var usulunce ben verildim ikimizde hanifi mezhebindeniz evlenene kadar gunaha girmemek için islami nikahimizi sahitler huzurunda imamile kiydik inseAllah fakat anneye babaya nikah için ozel bilgi verilmedi cevre yuzunden buyuk nisan ve dugun yapilacak bekleme surecindeyiz bu surecte gunaha girmek istemiyoruz ben 22 eşim 26 yasinda ciddi munasebetimiz oldu nikahsizmi sayiliyoruz ? Zinayami girdik ? Allah korusun ? Acil bilgi istiyorum.

Okudunuz mu?  Babam vefat etti ama onu affedemiyorum

mum
< fakat anneye babaya nikah için ozel bilgi verilmed >
Kızın velisi izin vermeden kıyılan nikah geçersizdir. Allahın Elçisi Hz. Muhammed (sav) bir kaç sahih hadiste VELİSİ OLAMAYANIN NİKAHI yoktur buyuruyor.
————
Nişan sürecinde "HARAM OLMASIN" diye kıyılan nikahların çoğu karı-koca hayatını yaşamak içindir, asla dindarlıkla alakası yoktur
Neticede sözde kocanız gerçekte dinen yabancı sayılan biri ile zina yaptınız! Sonuç bu işte


Kayıtsız Üye
Nişanlım ile cinsel ilişkiye girdik. Vicdanen ve ruhen çok pişmanız. Bunun ne kadar günah olduğunu biliyoruz ama kendimize hakim olamadık. Bunun affı için Neler yapmamız gerek. Canı gönülden Rabbim’den af diledikten sonra daha neler yapmalıyız

Okudunuz mu?  Sesli seccadeyle namaz kılmak günahmıdır?

Kayıtsız Üye
Ben dul bir bayanım ciddi bir şekilde görüştüğüm biri var.Kendiside benim gibi dul istetmeden sonra şahitler huzurunda ailelerinde izni olarak imam nikahı kıymak istiyoruz.Ama sürekli nikahtan sonra cinsel ilişki istiyorum diye söylüyor.ilişki olsa Dinen bir sakıncası varmıdır.


arifselim
Eğer şartlarına uygun bir nikah kıyılırsa artık dinen birbirinize helal olursunuz. Ancak hiç bir şekilde tam bir evlilik olmadan yani aynı eve de geçmeden cinsel ilişkiye yanaşmamak daha doğru olur.


Kayıtsız Üye
Eşimle resmi nikahimiz var ve beraber olduk dini nikâhımız yok ağustosda dugunmz var günah islemis olurmuyuz


arifselim
Resmi nikahın aynı zamanda dini nikah yerine de geçtiği günümüz alimlerinin çoğu tarafından kabul edilmiştir. Buna rağmen hiç bir ihtilaf kalmasın diye müslümanlar mutlaka dini nikah da kıyarlar. Evlilik gerçekleşene kadar yaklaşmamak gerekir.

Okudunuz mu?  Mezarlıktan çiçek koparmak günahmıdır

Kayıtsız Üye
Sevgilimin cinsel organına dokunsam günahmıdır iliskıyı evlenmeden istemiyoruz cinsel organına dokunmayıda ihtiyac olarak görüyoruz günahmıdır


arifselim
Bir haramı işlemek ne zamandan beri ihtiyaç olmuş? Sizin tek başınıza bir arada kalmanız bile haramdır. Dokunmanız el ele olsa bile haramdır. Evlenme niyetiniz varsa hemen bir adım atabilirsiniz ama haramlara dalmak asla size huzur vermez. Bir haram başka bir harama sürükler.


Acizanekul
O ihtiyaç dediginiz sey edepsizliktir ,ahlaksizlıktır ,haramdır ,kafanıza göre ihtiyaç üretmeyin ,cok ihtiyacsa evlenin


Tevbe
İhtiyaç demek enteresan olmuş çünkü ben hiç pazara gidipte yarım kilo cinsel organa dokunmak alabilir miyim diyen birini görmedim. Allah biz cahil kullarına af buyursun, akıl, fikir buyursun..

Okudunuz mu?  Tevekkül hikayeleri

Kayıtsız Üye
Bir bayanla ilişkiye giriyordum ilk oldu ikimizinde bir anda oldu ve uzun süre sürdü bir süre sonra o benden ayrıldı ben istemesemde gidip başkasıyla arkadaşlık kurdu ama ne yaptığını bilmiyorum sadece arkadaşlık diyor ama sonra yine ayrılmak istedik olmadı istemedi bu sefer o kabul etmedi ve şimdi o ciddi bir şey olsun diyor kızarkadaşım ailesiyle tanıştırmakla zorluyor çok istiyor ama sıkıntı onlar çok rahatlar kültürlü benim belki kaldıramayacağım şekilde ben istemiyorum evlilik yaptım biliyorum günahı ne yapmam gerekiyor evlenmem gerekiyor mu ? Yoksa istemezsem olurmu ondan uzaklaşsam olurmu


Kayıtsız Üye
Öncelikle merhaba,
Bir bayan dini nikah yapmadan hemen önce zina edip tövbe etmişse ve hemen ardından nikah kıysa, kıyılan nikah geçerli olur mu? Yada nikahı kıyabilmesi için beklemesi gereken bir süre var mıdır?


Ensar
Zina eden herkimse zina ettiği kimseyle ardından nikah kıyabilirler. Zina edenin tövbe etmesi muhakkak çok önlemidir Allah ayaklarımızı kaydırmasın bizleri dinde sabit kılsın. Allah yapmış olduğumuz günahları bağışlasın.

Okudunuz mu?  Kader nedir ? Doğumdan ölüme kadar yaşadıklarımız kader midir ?

evlenmeden ilişkiye girmek sonra evlenmek, imam nikahı olmadan ilişkiye girmek, dini nikah olmadan ilişkiye girmek

Bu kategoride yer alan Ceylon çayı Ve Hayvan Kanı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birisi ile cinsel ilişkiye girdikten sonra evlensen dini nikahın geçerli sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.