Anasayfa
7 Mayıs 2021, 21:00
Namaz
Abone

Kadın pantolonla namaz kılabilirmi sürme çekmek caizmidir gecelikle namaz kılınırmı

Kadın pantolonla namaz kılabilirmi sürme çekmek caizmidir gecelikle namaz kılınırmı

Kayıtsız Üye
pantolonla namaz kılınırmı sürme çekmek caizmidir gecelikle namaz kılınırmı


Cevap: Kadın pantolonla namaz kılabilirmi sürme çekmek caizmidir gecelikle namaz kılınırmı

YaZaROW
Kadın pantolonla namaz kılamaz


Yanıt: Kadın pantolonla namaz kılabilirmi sürme çekmek caizmidir gecelikle namaz kılınırmı

imamhatipli42
Kadın veya erkek farketmez dışarıda giyemeyeceği kıyafetlerle namaz kılması caiz değildir. Setru-l Avret namazın şartlarından birisidir. BU da erkek ve kadın için tesettürün şartlarını yerine getirmesi demektir. Gecelik, pijama vb. giyecekler tesettüre uygun olmayacağı için bu elbiselerle namaz kılınmaz. Sürme iki sebebten dolayı kullanılır. Ya göz ağrısını gidermek için yada eşine güzel görünmek için bu iki sebebten hangisi vasıl olursa olsun dışarıda sürme kullanamaz kadın sadece evinin içinde kocasının yanında sürme sürebilir.

Okudunuz mu?  Sabah namazının camide kılmanın faziletleri

pantolonla namaz kılınır mı, bol pantolonla namaz kılınır mı, pantolon ile namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre kuşluk namazı hakkında bilgi verir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın pantolonla namaz kılabilirmi sürme çekmek caizmidir gecelikle namaz kılınırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.