Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:21
missa2
Abone

Hz.Mehdi deccalden sonramı gelecek

Hz.Mehdi deccalden sonramı gelecek

cnmmmmmmm
bn çok merak ediyorum hz mehdi bndan sonra mı gelecek konu hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Hz.Mehdi deccalden sonramı gelecek

islami17
Selamün aleyküm.
Benim bildiğim kadarıyla Hz. Medhi kıyametin kopmasından 50 yıl önce gelecek insanları islamiyete çağıracakmış.
Deccal ise kıyametin kopması sırasında ortaya çıkacakmış.
Benim bilgim bu kadardır.
Selametle…


Yanıt: Hz.Mehdi deccalden sonramı gelecek

nuhoğlu
Selâmun Aleykum !

Kehf Suresi
Bismillâhirrahmânirrahîm.

9. Yoksa sen, sadece Kehf ve Rakim sahiplerinin bizim şaşılacak ayetlerimizden olduklarını mı sandın? (onlardan başka çok daha acaip ayetlerimiz vardır. Arzı yeşertip sonra kurutmamız da şaşılacak ayetlerimizden değil midir?)

10. O gençler mağaraya sığındılar: Rabbimiz, bize katından bir rahmet ver ve bize şu işimizden bir çıkış yolu hazırla!" dediler.

11. Bunun üzerine mağarada nice yıllar onların kulaklarına ağırlık vurduk (onları derin bir uykuya daldırdık)

12. Sonra onları uyandırdık ki, (onların uyuma müddetleri hakkında ihtilaf eden) iki zümreden hangisinin, (onların) kaldıkları süreyi daha iyi hesabedeceğini bilelim.

13. Biz sana onların haberlerini gerçek olarak anlatıyoruz: Onlar Rablerine inanmış gençlerdi. Biz de onların hidayetlerini artırmıştık.

14. Kalblerinin üstüne metanet bağlamıştık. Kalktılar, dediler ki: "Rabbimiz göklerin ve yerin Rabbidir. Biz O’ndan başkasına Tanrı demeyiz. Yoksa saçma söylemiş oluruz."

15. Şunlar, şu kavmimiz O’ndan başka tanrılar edindiler. Onların tanrı olduğuna açık bir delil getirmeleri gerekmez miydi? Allah’a karşı yalan uydurandan daha zalim kim olabilir?

16. (İçlerinden biri şöyle dedi): "Madem ki siz onlardan ve Allah’tan başka taptıkları şeylerden ayrıldınız, o halde mağaraya sığının ki, Rabbiniz size rahmetinden bir parça yaysın (rızkınızı açıp bollaştırsın) ve (şu) işinizden size yararlı bir şey hazırlasın."

17. Güneşi görürsün, doğduğu zaman mağaralarından sağa doğru eğiliyor, battığı zaman da sola doğru onları makaslayıp geçiyor (hiçbir halde onların üzerine düşüp kendilerini rahatsız etmiyor) ve onlar, mağaranın geniş bir dehlizi içindedirler. Bu (durum), Allah’ın ayetlerindendir. Allah kimi doğru yola iletirse o, yolu bulmuştur; kimi de sapıklıkta bırakırsa, artık onun için yol gösteren bir dost bulamazsın.

18. Uykuda oldukları halde sen onları uyanıklar sanırsın onları (uykuda) sağa sola çeviririz. Köpekleri de girişte iki kolunu (ön ayaklarını) uzatmış vaziyettedir. Onların durumunu görseydin, mutlaka onlardan dönüp kaçardın. Ve onlardan içine korku dolardı.

19. Yine böyle onları dirilttik ki, kendi aralarında (birbirlerine) sorsunlar: İçlerinden biri: "Ne kadar kaldınız?" dedi. "Bir gün, ya da günün bir parçası (kadar kaldık)." dediler. (Fakat işin içyüzünü iyice bilmediklerinden herşeyi en iyi bilenin Allah olduğunu ifade ettiler): "Ne kadar kaldığınızı Rabbiniz daha iyi bilir, dediler, birinizi şu gümüş (para) ile şehre gönderin, baksın, hangi yiyecek daha temiz (ve nefis) ise ondan size bir azık getirsin; fakat çok dikkatli davransın, sakın sizi birisine sezdirmesin."

20. Çünkü onlar sizi ellerine geçirirlerse taşlayarak öldürürler, yahut kendi dinlerine döndürürler ki, o takdirde asla iflah olamazsınız.

21. (Nasıl onları uyutup sonra uyandırdıksa yine) böylece onları (bazı insanlara) buldurduk ki, Allah’ın (öldükten sonra diriltme) va’dinin gerçek olduğunu ve (Duruşma) saatin(in geleceğin)de asla şüphe olmadığını bilsinler. (Bulanlar), o sırada kendi aralarında onların durumlarını tartışıyorlardı: "Onların üstüne bir bina yapın!" dediler. Rableri onları daha iyi bilir. Onların işine gaalip gelen(yetkili)ler: "Mutlaka onların üstüne bir mescid yapacağız" dediler.

22. Görülmeyene taş atar gibi: "Onlar üçtür, dördüncüleri köpekleridir" diyecekler; "Beştir, altıncıları köpekleridir" diyecekler. "(Hayır,) Yedidir, sekizincileri köpekleridir.’ diyecekler. De ki: "Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir. Onları bilen azdır. Onun için onlar hakkında, sathi tartışma dışında, derin münakaşaya girme ve onlar hakkında bunlardan hiçbirine bir şey sorma.

Bu âyet meallerini niçin yazdım?

Okudunuz mu?  Ruhsal bunalımlar ve hastalıklar

Hayırlı akşamlar.

Nuhoğlu.


Soru: Hz.Mehdi deccalden sonramı gelecek

nuhoğlu
Selâmun Aleykum !

< Alıntı:

Ehl-i Beyt’ten Mehdi adında bir zat kaçınılmaz olarak zuhur edecek, İslam topraklarına hakim olacak, Müslümanlar kendisini izleyecek ve O, Müslümanlar arasında adaletle, hakkaniyetle davranacak, dini sağlamlaştıracak. Ondan sonra Deccal ortaya çıkacak ve Mesih (Hz. İsa) inerek Deccal’ı öldürecek veya öldüdürülmesinde Mehdi’ye yardım edecektir.

Okudunuz mu?  Online oyun üzerinden ticaret caiz midir?

(et-Tac’ül-Camiü Lil-Usul, C.5, s.341) >

Sayın " şaf_ak " ve sayın " islami 17 " ; Verdiğiniz bilgiler tutarsızlık içeriyor.

Hayırlı akşamlar.
Nuhoğlu.


şaf_ak
dikkat ederseniz ben forumdan üstelikte kaynağı belli olan bir alıntı yaptım "benim bildiğim" diye başlayan ya da altında kendi nickim yazan bir yorum yapmadım!!!

Okudunuz mu?  8 yaşındaki çocuğun altına kaka yapması

nuhoğlu
Selâmun Aleykum !’

< dikkat ederseniz ben forumdan üstelikte kaynağı belli olan bir alıntı yaptım "benim bildiğim" diye başlayan ya da altında kendi nickim yazan bir yorum yapmadım!!! >
Sayın "şaf_ak" ; dikkat ettim. Forumdan alıntı yapmışsınız. Yorum yapmamışsınız bunu da biliyorum. Lütfen üstünüze alınmayınız.

Okudunuz mu?  Tevbe nedir ? Nasıl tevbe edilir ?

< Verdiğiniz bilgiler tutarsızlık içeriyor. >
Demişim. Siz de dikkat ediniz. Maksadımı anlamaya çalışınız.
Hayırlı
günler.
Nuhoğlu.


Kayıtsız Üye
En ilkde Deccal gelecek ondan sonra subyan çıkacak ondan sonra Hz mehdi zühurt edecek ondan sonra Hz isa gelecek


Kayıtsız Üye
Ey kardeşler,eğer mehti gelecekse evladi resülden gelecek,türkiye katar sudiarabistan ve daha bazi arap ülkeleri,şu anda dünya şehvetine kapilmiş zalim deccallar tarafindan idare ediliyor,milyonlarca,müslüman yerinden yurdundan edildi binlerce yaşli kadin çocuk denizlerde boğduruldu,daha nice feleaketler gelecek ümmeti Muhammedin başina belli değil daha hangi deccaldan bahsediliyor daha hangi evladi resül gelip bu zulmü sonlandiracak,Allaha emanet olun

Okudunuz mu?  Elifba harekeler (üstün, esre, ötre)

mehdimi önce gelecek deccal mi, deccal mehdi den önce mi çıkacak, mehdimi deccal mi önce gelecek

Bu kategoride yer alan Akraba ilişkileri ile ilgili hadis ve ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Mehdi deccalden sonramı gelecek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.