Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
missa
Abone

Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

berkay–
Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdîk Ve nü’minü bike ve netûbü ileyk Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehû neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahleu ve netrükü men yefcürük

Allâhümme iyyâke na’büdü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes’â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık


Cevap: Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

meçhul_100
Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

Birinci Kunut Duası

Okudunuz mu?  Evli olan akrabam beni seviyor bana aşık

Okunuşu

Allâhümme innâ neste’înüke ve nestağfiruke ve nestehdîk. Ve nü’minü bike ve netûbü ileyke ve netevekkelü aleyk. Ve nüsnî aleyke’l-hayra küllehû neşküruke ve lâ nekfürük. Ve nahle’u ve netrukü men yefcürük.
Anlamı

(Allah’ım biz senden yardım isteriz, günahlarımızı örtmeni, doğru yola iletmeni dileriz. Allah’ım! Sana iman ederiz, tevbe edip Sana döneriz, işlerimizde sana dayanır ve sana güveniriz. Seni överiz, bütün hayırlar Sendedir, verdiğin bunca nimetlerden dolayı Sana şükrederiz ve nankörlük etmeyiz. Sana karşı nankörlük eden günahkârı bir yana iter ve ondan ayrılır. (Onunla ilgimizi keseriz.)

Okudunuz mu?  Erkek Sporcuyum Kılları Aldırmak Günah mı ?

Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

İkinci kunut Duası

Okunuşu

Allâhümme iyyâke na’büdü ve leke nusallî ve nescüdü ve ileyke nes’â ve nahfî dü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbek. İnne azâbeke bi’lküffâri mülhık.
Anlamı

(Allah’ım! Biz ancak Sana ibâdet ve kulluk ederiz. Ancak Senin için namaz kılıp niyaz ederiz, yalnız Sana secde eder, yalnız sana koşarız. İbadetlerini sevinçle yaparız, rahmetinin çok olmasını ve devamını dileriz, azâbından korkarız. Şüphe yok ki, azâbın kâfirlere ulaşır.)

Okudunuz mu?  Ölümün 7, 40, 52 günü ne demek

Cevap: Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

Hoca
KUNUT DUALARI:
اَللَّهُمَّ إِنَّا نَسْتَعِينُكَ وَ نَسْتَغْفِرُكَ وَ نَسْتَهْدِيكَ، وَ نُؤْمِنُ بِكَ وَ نَتُوبُ اِلَيْكَ،
وَ نَتَوَكَّلُ عَلَيْكَ وَنُثْنِى عَلَيْك اْلخَيْرَ كُلَّهُ نَشْكُرُكَ وَ لاَ نَكْفُرُكَ، وَ نَخْلَعُ وَ نَتْرُكُ مَنْ يَفْجُرُكَ
.

Okudunuz mu?  Yellendikten sonra taharet almak gerekir mi

OKUNUŞU: "Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfiruke ve nestehdîk. Ve nü’minü bike ve netûbu ileyk. Ve netevekkelu aleyk. Ve nüsnî aleyke’l-hayra küllehû neşküruke ve lâ nekfüruk. Ve nahleu ve netrukü men yefcüruk.
ANLAMI: "Allahım, biz senden yardım dileriz, günahlarımızı örtmeni isteriz, bizi yoluna kabul etmeni umarız. Sana inanır, sana yönelir ve seni kendimize vekil ederiz. Yaptığın bütün hayırları yâd eder, sana teşekkür ederiz. Nankör olmayız. Sana karşı günah işleyenle ilişkimizi keser, onu terk ederiz.”
اَللَّهُمَّ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ لَكَ نُصَلِّى وَ نَسْجُدُ، وَ اِلَيْكَ نَسعْىَ وَ نَحْفِدُ،
نَرْجُو رَحْمَتَكَ وَ نَخْشَى عَذَابَكَ، اِنَّ عَذَابَكَ بِاْلكُفَّارِ مُلْحِقٌ



OKUNUŞU: Allâhümme iyyâke na’budu ve leke nusallî ve nescüd. Ve ileyke nes’â ve nahfid. Nercû rahmeteke ve nahşâ azâbek. İnne azâbeke bi’l-küffâri mülhık.”
ANLAMI: "Allahım, yalnız sana kul olur, senin için namaz kılar, secde ederiz. Sana yönelir, emrine derhal uyarız. Rahmetini umar, azabından da korkarız. Çünkü senin azabın kâfirlerin peşini bırakmaz.”
Bu duaların yerine Peygamberimiz sallAllahu aleyhi ve sellemin Ali radıyAllahu anh’a öğrettiği şu duanın da okunması tavsiye edilir:
اللَّهُمَّ اهْدِنيِ فِيمَنْ هَدَيْتَ وَعَافِنيِ فِيمَنْ عَافَيْتَ وَتَوَلَّنِي فِيمَنْ تَوَلَّيْتَ وَباَرِكْ ليِ فِيماَ أَعْطَيْتَ وَ قِنيِ شَرَّ ماَ قَضَيْتَ فَإِنَّكَ تَقْضِي وَلاَ يُقْضَي عَلَيْكَ وَإنَّهُ لاَ يَذِلُّ مَنْ وَالَيْتَ تَبَارَكْتَ رَبَّناَ وَتَعَالَيْتَ

Okudunuz mu?  Babamla bayramlaşmak gelmiyor içimden



OKUNUŞU: Allâhümme’hdinî fîmen hedeyt. Ve âfinî fîmen âfeyt. Ve tevellenî fîmen tevelleyt. Ve bârik lî fîmâ a’dayt. Ve qınî şerra mâ qadayt. Fe inneke taqdî ve lâ yuqdâ aleyk. Ve innehû lâ yezillu men vâleyt. Tebârakte rabbenâ ve teâleyt.
ANLAMI: "Ey Allahım! Hidayet verdiğin kimseler içerisinde bana da hidayet ver. Afiyet verdiğin kimseler içerisinde bana da afiyet ver. Sevdiğin kimseler içerisinde beni de sev. Bana verdiğin şeylerde bereket ver. Takdir ettiklerinin şerrinden beni koru. Senin velisi olduğun kimse alçalmaz. Sen kutlu ve yücesin ey Rabbimiz.” (Tirmizi, Salât, 341)

Okudunuz mu?  Duaya el açmak farz mıdır ?

Cevap: Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

Kayıtsız Üye
güzel ama hoca garip ve söze uymuyo arkadaşlar belli dil mi nolcak bizim halimiz hocam az bizi düşünüm nası ezberlicez bunu kardeşim


Kayıtsız Üye
Kunut duası Vitr namazında okunur.


Kayıtsız Üye
Çoook teşekkür ederiz

Okudunuz mu?  Cinsiyet seçimi caiz mi?

Kayıtsız Üye
Allah senden razı olsun umarım hep iyi olursun


hanefi kunut duası, kunut duası hanefi, Allahümme innaneste

Bu kategoride yer alan Kaptırılan paranın gelmesi için edilecek dualar... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.