Anasayfa
6 Mart 2022, 17:52
sizden1
Abone

Hatim Duası Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır?

Hatim Duası Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır?

umut59
Selamün Aleyküm
Arkadaşlar.Allah’ın izniyle Hatim indirmek istiyorum.Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır?.Hepinizden Allah razı olsun


kuran okumaya başlarken okunacak dua

mum
Hatime başlama duası (arapça)

Hatim Duası Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır?

Allahümme bil hakkı enzeltehu ve bil hakkı nezel. Allahümme azzım rağbeti fihii vec alhü nuran li basarıı ve şifa en li sadri. Allahümme zeyyin bihi lisani ve cemmil bihii vechii ve gavvi bihii cesedii ver zuknii tilaa vetehuu ala taa atike anaa elleyli ve edraren nehaari vehruşnii mean nebiyyi Muhammedin Sallalahü Aleyhi Vesellem. Ve ali hil ahyaar.

Hatim Duası Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır?

Okudunuz mu?  Avret yerine dokunmak Abdesti bozar mı?

Hatime başlamadan önce okunacak dua

Anlamı: Ya ilahi! Sen ona (Kuran ı) hak ile indirdin, oda hak ile indi. Ya ilahi! Ona olan ilgimi ve alakamı büyüt, onu gözüme bir nur ve gönlüme bir şifa kıl. Ya ilahi! Onunla dilimi süsle, onunla yüzümü güzelleştir, onunla cismimi kuvvetlendir. Sana itaat ederek gecenin bir kısım saatlerinde ve gündüzün belli zamanlarında onu (Kuran ı) okumayı bana nasip et. Beni Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed SallAllahu Aleyhi Vesellem ve onun Ali ile haşr (dirilt) eyle…

Okudunuz mu?  Kur'anı Kerim ezberlemek

Yorum: Hatim Duası Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır?

Kayıtsız Üye
Namazi duzgun qilmagim ucun va ya Kur’ani duzgun oxumagim ucun ilk onca nadan va hansi dualardan baslamaq lazimdir.Rica ediram bunu basa sala bilan varsa,aydin sakilda yazardiniz.Bilmayanlar da oyransinlar.

Okudunuz mu?  Pkk lılar Müslümanmı Askere Gittiğimde Çatışcağım pkklı Müslümansa hüküm?

Yorum: Hatim Duası Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır?

Kayıtsız Üye
İlk önce Besmele ile Fatiha suresi çünkü her rekatta Fatiha suresini okuman gerekiyor.Sonrasında kısa sureler olan kevser suresi ve ihlas suresini öğrenebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selmun aleyküm ben kuran okurken boğazım çok kuruyo su içebilirmiyim kurana ara vererek günahmıdır

Okudunuz mu?  Bebek için istihareye yatmak istiyorum sizce bu doğru olurmu ?

arifselim
Aleykum selam. Kuranı kerim okurken ara verilebilir. Susayan kimse su içebilir veya bir zaruri ihtiyacı olursa ihtiyacını giderebilir. İsterse ara verir dinlenir ve sonra tekrar okumasına devam edebilir. Bunların bir günahı yoktur. Allah kabul eylesin.


Kayıtsız Üye
– merhaba be ben hatim etmek istiyorum ben bakara Suresi nde yim hatim duasını nasıl yapılır

Okudunuz mu?  Sperm olduğunu nasıl anlarız

– Mrhb.ben hatime başlamak istiyorum ama aklinda sorular var. Kuranu 3 4 sayfa okudum. Yarın devam edecegim.ara verirken okunacak dua nedir.yarin devam ederken ne okuyacagim.nasil baglayacagim.bilgi verirseniz sevinirim simdiden teşekkür ler.


arifselim
Merhaba. Allah kabul etsin. Hatim okumaya başlarken yada ara verirken okunan özel bir dua yoktur. Ancak tavsiye edilen güzel dualar vardır. Yukarıdaki duaları okuyabilirsin. Hatmin bittikten sonra ise hatim duası edilir.

Okudunuz mu?  (bayanlar bakmasın) günah olur mu

Kayıtsız Üye
Merhaba ben hatime başladım ama her gün okumuyorum araya bir iki hafta giriyor üstüne devam ediyorum geçersiz sayılır mı hani yinede okuduğum yerden devam ediyorum


ACİLSERVİS
Araya günler geçebilir kaldığın yerden hatme devam edebilirsin.


hatime başlama duası, hatime nasıl başlanır, hatime başlamadan önce okunacak dua

Bu kategoride yer alan Resimde tılsımlı muskada ne yazıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hatim Duası Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.