Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:26
Oruc
Yönetici

Sürekli akıntım var oruç tutabilirmiyim

Sürekli akıntım var oruç tutabilirmiyim

Kayıtsız Üye
akıntım çok fazla doktora hiç gitmedim neden bu kadar çok akıntım olduğunu merak ediyorum neyapabilirim orç tutabilirmiyim


Cevap: sürekli akıntım var oruç tutabilirmiyim

menzil_guller
öncelikle akıntının çok olmasında iltihabi durum sözkonusu olabilir kardeşim. Doktora görünmenizde fayda vardır.

Okudunuz mu?  Ramazanda vefat etmenin sevabı varmı?

"Kadınların cinsel organlarından gelen devamlı akıntı, kan olmadığı sürece ay hali ile ilgili olamaz. Beyaz, sarı vb. renklerdeki akıntılar, organın dışına çıktığı, iç çamaşırına bulaştığı zaman abdest bozulur. Eğer organın çıkışını tıkayan bir nesne kullanılırsa, gelen akıntı veya bunun ıslaklığı tamponun, pamuk yumrusunun dışına çıkmadıkça, dışardan bakıldığında görülmedikçe abdest de bozulmaz. Eğer akıntı bir namaz vaktinin tamamında (abdest alp namaz kılmaya yetecek bir sürede kesilmeksizin), diğer vakitlerin de bir kısmında bulunmak suretiyle hep devam ediyorsa kadın özürlü sayılır ve bu durumda, her namaz vaktinde bir kere abdest alır ve bu vakit içinde akıntı -dışarı çıksa bile- abdesti bozmaz, onunla -akıntı bulaşmış giysi çıkarılarak- istendiği kadar namaz kılınır; sonraki namazın vakti girince abdest bozulmuş olur ve yeniden alınır."
Bizim kadın doğum uzmanı kırk kadar hanımla yaptığımız iki seminerde tespit ettiğimiz gerçek duruma göre, kadının cinsel organından gelen akıntıyı ikiye ayırmak gerekiyor: a) Necis olanlar, b) Necis olmayanlar.
Sağlıklı bir kadının organından devamlı olarak gelen ve gelmediğinde bazı problemler oluşan vaginal salgı temizdir; gözyaşı ve tükürük gibidir, bunun dışarı çıkması, iç çamaşıra bulaşması abdesti bozmaz ve onu yıkamak da gerekmez. Bu normal akıntı dışında kalan ve bir arızadan (mesela enfeksiyondan) kaynaklanan akıntı ise pistir, dışarı çıktığında abdesti bozar ve elbiseye bulaşırsa yıkanması gerekir.
kardeşim bütün şüphelerden kurtulmak için en güzeli beyaz akıntının iç çamaşıra bulaşmaması için tampon kullanmak gerekir.namazın sıhhati açısından..
Namazınızı kılıp orucunuzu tutabilirsiniz..
Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Uykuda ihtilam (cünüb) olmak orucu bozar mı?Şafii ve Hanefiye göre

Cevap: sürekli akıntım var oruç tutabilirmiyim

Ramadan
Adet hali dışındaki akıntılar oruca engel değildir.


Devamli akintim var oruc tutabilir miyim, sari akinti gecmiyor yinede oruc tutabilir miyim

Bu kategoride yer alan Ramazan kıssaları Ramazan ile ilgili kıssalar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli akıntım var oruç tutabilirmiyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.