Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:28
Oruc
Yönetici

Oruçlunun iki sevinci vardır: Birinci, iftar ettiği zaman, ikinci sevinç Rabbine kavuştuğu andır

Oruçlunun iki sevinci vardır: Birinci, iftar ettiği zaman, ikinci sevinç Rabbine kavuştuğu andır

Hoca
2868- Ebû Hureyre radiyAllahu anh’dan: (Allah Resulü sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu:)
"Âdemoğlunun her amelinin sevabı on mislinden yediyüze kadar katlanır. Allah buyurdu ki: "Ancak oruç müstesna. Çünkü o benim içindir; onun mükâfatını ancak ben vereceğim. Çünkü o, şehvetini ve yemesini sırf benim için terk ediyor. Oruçlunun iki sevinci vardır: Birinci sevinç, iftar ettiği zaman, ikinci sevinç de Rabbine kavuştuğu zamandır. Oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur." [Altı hadis imamı.]

Okudunuz mu?  Toz yutmak orucu bozar mı

Cevap: Oruçlunun iki sevinci vardır: Birinci, iftar ettiği zaman, ikinci sevinç Rabbine kavuştuğu an

medine günay
hepsi mükemel ve cümleler


oruçlunun iki sevinci vardır, oruçlunun iki sevinci, oruclu için iki sevinc vardir

Bu kategoride yer alan Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hz. Ebu Bekir'in soyundan mı gelmektedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçlunun iki sevinci vardır: Birinci, iftar ettiği zaman, ikinci sevinç Rabbine kavuştuğu andır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.