Anasayfa
5 Nisan 2023, 7:41
Oruc
Yönetici

Oruçlu iken eşimle beraber olmak

Oruçlu iken eşimle beraber olmak

Kayıtsız Üye
s.a biz eşimle ikimizde oruçlu iken nefsimize hakim olamadık beraber olduk iki gün kaza yapmamız gerekiyor kazamızı yapacaz ama günaha girdikmi


arifselim
Aleykum selam. Oruçlu halde bulunan eşlerin cinsel ilişkiye girmeleri haramdır. Eğer nefsine hakim olamayıp cinsel ilişki gerçekleşirse onlara 60 gün kefaret ve bir gün de kaza etmek gerekir. İlk önce peş peşe ara vermeden kefaret orucu tutulur daha sonra bir gün kaza orucu tutulur.


Cevap: oruçlu iken eşimle beraber olmak

Misafir
esım oruclu degıldı sadece ben orucluydum ama unutarak bole bır olay oldu yanı nefsıme yenılerek degıl yınede kefaret mı tutmam gerek..


arifselim
Eğer unutarak derken hiç oruçlu olduğunu bilmeden olursa oruç bozulmaz. ama oruçlu olduğunu biliyorsan sana 60 gün kefaret ile bir gün kaza gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben ramazan gününde cinsel ilişkiye girdim. Ama geceden niyet etmeyi unuttum. Bende bir yerde niyet etmeyi unutursaniz kefaret gerekmez. Kaza orucu yeterlidir demişti. Ben 16 yaşındayım. Kefaret vermem gerekir mi. Bide ben bosalirken elimle mastürbasyon seklinde bosaldim. Yani ben kefaret vermem gerekir mi acaba ? Çok Özür dilerim bu soruyu sorduğum için ama takıldı aklıma. Birde ben ilişkiden sonra bir şey yemedim icmedim.


arifselim
Niyet etmek kalp ile veya düşünerek olsa bile geçerlidir. Cinsel ilişki olmuşsa sana ve kesinlikle oruçlu değilsen orucunla bir ilgisi yoktur. Evli isen oruç tutmadığın için haram işlemiş olursun. Yok eğer dini nikahın yoksa zina işlemişsin ki bu en büyük günahlardandır. Oruçlu halde cinsel ilişkiye girmek 60 gün peşpeşe kefaret ile bir gün kaza gerekir.


Kayıtsız Üye
Kardeslerim yukaridaki yazilanlara bakildiginda; oruclu iken esiyle hükmünü bilmeden cinsel iliskiye giren ve aksama kadar orucu bozacak bir şey yapmayanin orucu insaAllah kabul oluyor ama hükmünü yalniz orucu bozdugunu bilen kisinin ise o orucu birgün kaza etmesi gerekiyor. Bir kisi kafasi yerinde degilken, bilmeden, baskasinin zoruyla(elleri ayaklari baglanmissa ve kurtulusu yoksa) bu isi yaparsa insaAllah orucu bozulmuyor. Niyetleri, içinizden gecenleri bilen Allah (c.c)dir. Niyetimiz farkliysa ancak kendimizi kandirmis oluruz. Ama hükmünün 61 gün oruc tutma oldugunu bilen kisi maalesef 61 oruc tutmasi gerekiyor. Ama bir hadiste(zayif oldugunu söyleyenler var) oruc tutmaya gücü yetmeyene 60 fakir doyurma, onada gücü yetmeyene fakirlere yiyecek birseyler dagitip, Allah a bolca tövbe istigfar yaparak af dilemek gerektigi ifade edilmistir ama bu hakikaten istemeden nefsine uyan içindir yoksa hükmü bile bile o isi yapanin affi zorlasir. Mastürbasyon yapana yukarida yazdigi üzere sadece birgün kaza gerekiyor ama bir yerde okudugum kadariyla bu isi ikinci kere baska bir ramazan günü yapana keffaret, yani 60 gün ceza, 1 gün ise kaza gerektigi yaziyor. Allah bizleri yanlisa düsürmesin, nefsimize uydurmasin, affeylesin ama kardeslerim dogrusu olan özellikle üc aylar girdiginde kendimizi zihnen hazirlamaktir. Bu günlerin mübarek günler oldugunu düsünüp peygamberimizin (s.a.v) tavsiye ettigi sekliyle oruc ve ibadetle gecirilmeye calisilmasidir. Zaten böyle yapan, kendini zihnen hazirlayan kisiler Allah (c.c) in izniyle o günlerde nefsine uymaz ve kurtulusa erenlerden olur ins.

Okudunuz mu?  Alkol aldıktan sonra oruç tutulur mu

@hmet
oruçlu iken ilişkiye girmek

< oruclu iken esiyle hükmünü bilmeden cinsel iliskiye giren ve aksama kadar orucu bozacak bir şey yapmayanin orucu insaAllah >
Bu bilgi doğru değildir. Oruç tutan herkes, orucun gereklerini bir ilmihalden öğrenmelidir.


Kayıtsız Üye
Eşim de bende oruçluyduk bu arada ben bayanım eşimin ilişkiye girmek istedi uyardım fakat bir müddet sonra karşısında koyamadım uzanarak yazıyorum ama ben kendimi o şehvete kaptırmadım yinede emin degilim şimdi benim ne yapmam gerekir
eşim içinde kendim içinde çok Üzgünüm


arifselim
Eğer cinsel birleşme olmuşsa aranızda ikinizin de orucu bozulur ve 60 gün kefaret ile bir gün kaza lazımdır.


Kayıtsız Üye
Oruclu iken kesinlikle esiyle cinsel iliskiye girmek yasaktir kefaret gerektirir
1- 60 gun araliksiz oruc tutacak
2- Bir kisiyi azat etmesi gerekir
3- 60 fakiri doyurmasi gerekir.
Fakat orucunu actiktan sonra sahur vaktine kadar esi ile beraber olur abdestini sabah namazınıda kilarsa sıkıntı yoktur cunku esler birbirlerinin ortusudur Allah c.c. tum oruclarimizi kabul etsin.


Kayıtsız Üye
KAZA KEFFARET VE TAZİR GEREKTİREN DURUMLAR:

Ramazanda oruçlu bulunan bir kişiye sadece bir sebepten dolayı kazâ, kefaret ve tazir gerekir ki o sebep de cinse! ilişkidir. Bu kişinin ayrıca o günün geri kalan kısmını da oruçlu gibi geçirmesi icap eder. Ramazanda oruçlu iken cinsel ilişkide bulunan şahsın kazâ, kefaret ve günün geri kalan kısmını oruçlu gibi geçirmekle yükümlü olması ve ayrıca tazir edilmesi için şu şartların gerçekleşmesi gerekir:

1. Oruca geceden niyet etmiş olmak. Eğer geceden niyet etmemiş ise orucu zaten sahih olmaz. Ancak yine de o gün oruçlu gibi davranması gerekir.

2. Cinsel ilişkiyi, oruçla ilgili hükmünü bilerek yapmış olmalıdır.

3. Cinsel ilişkiyi kendi serbest iradesiyle yapmış olmalıdır.

4. Cinsel ilişkiyi, oruçluya haram olduğunu bilerek yapmış olmalıdır. Unutarak veya başkası tarafından zorlanarak ya da İslâm’a yeni girdiği için oruçluya haram olduğunu bilmeyerek cinsel ilişkide bulunan kişiye ne kazâ, ne kefaret ne de tazir gerekir.

5. Cinsel ilişki ramazan gününde yapılmış olmalıdır. Ramazan ayı dışında nafile, adak, kazâ veya kefaret orucu tutmakta olan bir kişi cinsel ilişkide bulunduğunda orucu her ne kadar bozulursa da kendisine kefaret ve tazir gerekmez.

Ramazan günlerinde cinsel ilişkide bulunmak, oruçlu kişilere haramdır. Nitekim bununla ilgili olarak yüce Allah şöyle buyurmuştur:

‘Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz.

Allah (ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun." (Bakara 2/187.)

Okudunuz mu?  Küfür edince oruç bozulur mu?

6. Oruç, sadece cinsel ilişkide bulunarak bozulmuş olmalıdır. Meselâ oruçlu bir kişi ramazan gününde önce yemek yiyip sonra cinsel ilişkide bulunursa kendisine kefaret gerekmez. Yemek, içmek, mastürbasyon yapmak, kadının tenasül organı dışında vücudunun diğer taraflarına sürtünüp sarınarak meni gelmesine yol açmak gibi cinsel ilişki dışındaki sebeplerle kefaret gerekmez.

7. Bu cinsel ilişkide bulunmakla kişi günaha girmiş olmalıdır. Cinsel ilişkide bulunan çocuğa, ruhsattan yararlanma niyetiyle de olsa başka bir niyetle de olsa seferî veya hasta olan oruçlunun, ramazan gününde cinsel ilişkide bulunması halinde kendisine kefaret gerekmez. Oruçlu olduğunu unutarak cinsel ilişkide bulunan kişiye hiçbir şey icap etmez.

8. Orucun sahihliğine inanmış olmalıdır. Meselâ unutarak yemek yiyen bir kişi, orucunun bozulduğunu zannederek bundan sonra bile bile cinsel ilişkide bulunursa, kendisine kefaret gerekmez. Çünkü bu durumda o şahıs, oruçlu olmadığını zannetmektedir. Her ne kadar orucu bozulmuş ve kaza etmesi gerekmekteyse de kefaretle yükümlü olmaz.

9. Yanılmış olmamalıdır. Cinsel ilişkide bulunurken gecenin devam ettiğini ve imsak vaktinin henüz başlamadığını ya da akşama doğru böyle bir ilişkide bulunurken güneş batmadığı halde battığını zanneden kişiye kefaret gerekmez.

10. Ramazan gününde güneşin batmasından önce oruçluyken cinsel ilişkide bulunan kişi daha sonra o gün delirmiş veya ölmüş olmamalıdır. O gün cinsel ilişkide bulunduktan sonra deliren veya ölen kişiye kefaret gerekmez. Çünkü onda artık ibadet ehliyeti kalmaz. Delirmenin veya ölümün vuku bulması, kefareti kesin olarak ortadan kaldırır. Bu hallerin meydana gelişiyle o kişinin artık oruçlu olmadığı ortaya çıkar. (Şirbînî, Mugnfl-Muhtâc, 2/180.)

11. Oruçlu kişi, cinsel ilişkiyi kendi fiiliyle yapmış olmalıdır. Kendisi baştan çıkarmaksızın karısı onun üzerine çıkıp zorla onunla cinsel ilişkiye girer ve bu arada kendisinin döl suyu boşalırsa, kendisine kefaret gerekmez.

12. Oruçlu kişi, penisinin sünnet kertiğine kadar olan kısmını veya ucu kesik penisin bu miktardaki kısmını karısının tenasül organına girdirmiş olmalıdır. Bu miktardaki bir kısmı girdirmeyen oruçluya kefaret gerekmez. Ama bunu yaptıktan sonra da günün kalan kısmını oruçlu gibi geçirmesi gerekir.

13. Penis, diri veya ölü bir erkek ya da kadının ön veya arka tenasül organına yahut bir hayvanın üreme organına girdirilmiş olmalıdır.

14. Cinsel ilişkiye giren oruçlu, pasif değil aktif durumda olmalıdır. Pasif durumda olan değil, aktif durumda olan kişi kefaretle yükümlü olur. Kendisiyle cinsel ilişkiye girilen oruçlu kadının sadece orucunu kaza etmesi gerekir.

Ramazanda oruçluyken cinsel ilişkide bulunduktan sonra yolculuğa çıkan veya bayılan ya da dinden çıkan kişi, kefaret yükümlülüğünden kurtulmaz. Çünkü oruçlu, kendisinde bu hallerin meydana gelmesinden önce orucun ve ramazanın hürmetini hiçe sayıp çiğnemiştir.

Okudunuz mu?  Parmak kanaması orucu bozar mı

Kefaretle yükümlü olan kişinin, ayrıca o günün orucunu kaza etmesi de lâzımdır. Cinsel ilişkide bulunarak oruç bozmanın tekrarlanması, kefaretin de tekrarlamasını gerektirir. Meselâ iki ayrı ramazan gününde oruçluyken cinsel ilişkide bulunan kişi, iki ayrı kefaretle yükümlü olur. Çünkü ramazanda her bir günün orucu, kendi başına müstakil bir ibadettir. Dolayısıyla kefaretleri iç içe girmez.

Hanefî mezhebine göre aynı ramazanda veya değişik ramazan aylarında birkaç defa kefaret gerektirecek şekilde orucunu bozan kişiye bunların tamamı için bir kefaret yeterli olur. Ancak bir kişi kefareti yerine getirdikten sonra yeniden oruç bozarsa bundan ötürü ayrı bir kefaret daha gerekir.

(1)Kazâ ve kefaret: Kazâ, bozulan orucun yerine gününe gün oruç tutmaktır. Kefaret ise, mazeretsiz olarak ve bilerek bozulan ramazan orucunun yerine peş peşe iki kamerî ay veya altmış gün oruç tutmaktır. Bozulan bu orucun ayrıca kazâ edilmesi de gerekir. Ramazan orucundan başka oruçların bilerek ve mazeretsiz olarak bozulmaları durumunda sadece kazâ gerekir ama kefaret gerekmez. Ramazan orucu öbür aylarda kazâ edilirken bilerek ve mazeretsiz olarak bozulsa bile kefaret gerekmez, sadece kazâ gerekir.

Kefaret orucu, peş peşelik şartının İhlâl edilmemesi için. ramazan ayına ve oruç tutulması haram olan günlere denk getirilmemelidir. Herhangi bir sebeple kefaret orucuna ara verilir veya eksik tutulursa, yeniden başlayıp altmış günü kesintisiz tamamlamak lâzımdır. Kadınlar kefaret orucu tutarken araya giren aybaşı hali günlerinde oruç tutmazlar. Temizlendikten sonra oruca devam eder ve altmış günü tamamlarlar. Ama temizlik dönemine girdiği halde oruca başlamayıp kefarete ara verirlerse, önce tuttuğu oruçlar kefaret için geçersiz olur ve altmış güne yeniden başlamaları gerekir.

Yaşlı veya hasta olup kefaret orucu tutacak güçte olmayan kişi, bunun yerine altmış fakiri sabah akşam yedirip doyurur (veya Hanefî mezhebine göre yemek parasını) fakirin kendisine verir. Her gün için yiyecek, bir fitre miktarıncadır. Bu fitre miktarı yiyecek ayrı ayrı altmış fakire verilebileceği gibi, Her gün bir fitre miktarı olmak üzere altmış günde aynı fakire de verilebilir. Ancak bu fakirlerin, kefaret yükümlüsü kişinin bakmakla yükümlü olduğu şahıslardan olmamaları gerekir.

Altmış günlük yiyeceği (veya Hanefî mezhebine göre bu yiyeceğin değerince parayı) bir günde bir fakire verme durumunda bu, sadece bir günlüğün yerine geçer.


Kayıtsız Üye
Ben orucluyken esimle birlikte oldum eşim oruclu degildi ben orucluydum nefsime hakim olamadim gunah oldunu bile bile bunu yaptim simdi çok pismanim ilk defa bole bise yaptim ve sonra yemek yedim ictim kefaret gerektirirmi hiç bilmiyorum napmam lazim yardımcı olun


arifselim
Bilerek ve isteyerek cinsel ilişkiye girmek 60 gün kefaret ile bir gün kaza gerekir. Bunun başka hiç bir telafisi yoktur.

Okudunuz mu?  Bayanların Ramazanda adet geciktirici ilaç kullanmaları caiz midir?

Kayıtsız Üye
Ben eşimle ilşkiye girdim ama orçuludum mama gine oruçumu bozma dım akşama kadar


arifselim
Orucun bozulmuştur yememen bir şeyi değiştirmez. Sana hem kefaret hemde kaza gerekir. Ayrıca tövbe de etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba utanarak yazıyorum ben esimle tam ezan okunacakken nefsimize uyduk ilişkiye girdik açıkçası ben uyardım ama bir iki hareketten sonra benimde artık yapacak biseyim kalmadı şahsen kalben oruç tutacaktım ama aģızla niyet etmedim ben şimdi banyo yapıp oruç tutabilirmiyim ne yamam gerekir lütfen yazın bugün ki orucumu aksatmak istemiyorum


ACİLSERVİS
Ezan okunmadan ilişki yaşanmış zaten. bunun oruçla bir ilgisi yok. Oruca cenabet başlanabilir bu sorun değil. Namaz vakti geçmeden gusül alıp namaz kılın. Oruca zarar verecek bir şey yapmamışsınız.

Eğer vakit girdikten sonra yapılsaydı orucunuz bozulur ve 1 gün kaza ederdiniz. Fakat yinede yiyip içmeyecektiniz.


Kayıtsız Üye
Ben akşam niyetimi getirdim sabah kocam oruçlu değildi opustuk sonrada kedime engel olamayip ilişkiye girdik benim orucum bozuldumu benim ne yapmam lazım

Ben akşam niyetimi getirdim ve sabah orucluydum kocam oruçlu degildi kocamla opustuk ve ilişkiye girdik bu orucumu bozarmi ve bozuluyorsa ne yapmalıyım kacgun oruç tutmaliyim


arifselim
Kocan eğer mazeretsiz bir şekilde oruç tutmamışsa o zaten haram işlemiştir. Sen oruçluyken ilişkiye girdiğin için sana 60 gün kefaret ile bir gün kaza lazımdır.


Kayıtsız Üye
Ben gece niyetlendim ve uyudum ancak kısa bir süre sonra eşimin beni kendi üzerine çektiğini farkettim ve uyku sersemı olarak hayal meyal bir şekilde ilişkiye girdim. Tam olarak uyandığmda ise hemen abdest alıp tövbe ettim. Acaba kefaret orucu şartmı


arifselim
Bu yaptığınız haramdır. Oruçluyken cinsel ilişki olmuşsa artık size 60 gün peşpeşe kefaret ile bir gün kaza tutmanız gerekir.


Kayıtsız Üye
Sahuru yapip imsak vaktinden sonra niyetimizi degistirip esimizle birlikte olabilirmiyiz

Sahur vaktinde niyet edip yattiktan kisa bir sure sonra esimle iliskiye girdim eşim oruclu değil ben orucluydum aksama kadarda orucluymus gibi dewam ettim sadece kazasini tutsam olurmu isim geregi 60 gun oruc tutamiyorum bir yetimide 60 gun doyuracak maddi durumum yok ne yapmalıyım utanarak soyluyrm birde bu 2 oldu acil cvb bekliyorum


arifselim
İmsak girdikten sonra cinsel ilişki durumunda 60 gün kefaret ile bir gün kaza lazımdır. Oruç tutamayacak bir mazeretin olmasa tutmak zorundasın. İkinci defa aynı şey işlense her ikisi için bir defa 60 gün kefaret ve iki günde kaza gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben cünüp iken niyetlendim ama kabul olmaz diye niyetli degilmis gibi davrandim yani oruc tutmadim.kefaret gerekirmi veya kaza orucu tutmammi gerekir


arifselim
Cünüp halde oruca girilebilir bu oruca zarar vermez. Eğer oruç kabul olmaz zannıyla yemişsen sana bir gün kaza gerekir.

Okudunuz mu?  Misafir iken nafile veya borc (kaza) orucu tutmak

Kayıtsız Üye
1 – Eşimle orucluyken edin benimle zorla ilişkiye girdi bunun kefaleti nedir

2 – Ben ve eşim orucluyuz.Ama ben bilmeden korunma yoluyla iliskiye girdim.Hic boyle yapmadim.Sonradan anldadm ki oruc kaza oluyormus.Acaba ne yaparsam orucumu tam tutmus olurum bana bir yol gosterin
Ama geceden niyet etmistim.Bünyem zayıf emziriyorumda.Elimde o kadar insani doyuracak kadar maddi gucum yok.Oructa tutamiyorum


arifselim
1- Eğer sen kesinlikle istemeden bir zorlama ile olmuşsa sana sadece bir gün kaza gerekir. Ona ise hem kefaret hemde kaza gerekir.

2- Korunma yoluyla derken ne kastettiğin anlaşılmıyor. Eğer eşlerin cinsel organı birleşmişse her şekilde oruç bozulur ve kefaret ile kaza gerekir. Şu an gücün yoksa ilk fırsatın olduğunda yerine getirmelisin.


Kayıtsız Üye
yaaa beyler, bayanlar anlamadığım şu, hepinizinmi ramazan ramazan azacağı tuttu. bu ne yaaa??? bir cevap verimiş zaten, sanki kilisede günah çıkaryormuş gibi dökülyorsunuz. ayıp yaaa. cevap bir, ama soran sorana, dökülen dökülene, ifşa eden edene. Allahın gizlediğini kuldan gizleyin. sonra yine Allah ile aranızda ne yapmanız gerekyorsa kefaretmı, kazamı yapın. günahınızın diyetini ödeyin sesizce. sankı marifetmiş gibi ramazan ramazan adamın asabını bozmayin yaaa. Allahdan utanmadınız, bari kuldan utanın!!!!!…..


arifselim
Bilmeyene anlatmak görevimizdir ama gerçekten soruyu sormadan ilk önce yukarıdaki cevapları okusalar hiç sormaya bile gerek kalmayacak.


Kayıtsız Üye
Sahurda sonra namaz kılıp yattım gece eşim birden üstüme. Çıktı ve öpmeye başladı bende çok kez uyardm kocami yapma orucun bozulcak diye dinlemedi kendinden geçmiş gibiydi sonra da ilişkiye girdi ben pasif taraftim hemen kalkip banyomu yaptim bise yeyip icmedim eşimin kefaretten haberi yokmus ne yapmalıyız


arifselim
Oruçluyken cinsel ilişki halinde her ikinize 60 gün kefaret ile bir gün kaza gerekir. Sen pasif olsanda bir şey farketmez. Ancak tamamen zorlama ile olursa o zaman sana sadece bir gün kaza gerekir eşine ise hem kefaret hemde kaza gerekir.


Kayıtsız Üye
1 – Hatun kişinin erkeğinin tenasul uzvunu öperek guslünü bozmuş ise buna kefaret gerekirmi

2 – Eşim oruc ben degildim eşimle ilişkiye girdik ama eşim bosalmadi oruc bozuldu mu bozulmadı mı

3 – Esim bana sarilmisti ve yanagimdan optu benimde menim geldi ama ilişki ye girmedik kefalet etmis mi oluyorum


arifselim
1- Hanımın erkeğinin cinsel uzvunu öpmesi ile oruçları bozulmaz ama bu durumda erkek boşalırsa o zaman erkeğe bir gün kaza gerekir. Kadının ise orucu bozulmaz.

2- Cinsel ilişkide önemli olan boşalmak değildir. Eğer ki erkeğin cinsel organının sünnet edilmiş olan ucu girerse bu orucun bozulması ve cünüp olunması için yeterlidir.

3- Eğer cinsel organa hiç dokunma veya sürtünme olmadan sadece öpmeden dolayı boşalma olursa orucunda bozulmaz kefarette gerekmez.


esma turk
1 – Esim bir hafta sonra eve gelmisti niyetliydik bana sarılıp yanagimdan opmustu ama ilişki ye girmedik utanarak yazıyorum benim menim geldi Kefaret mi ettim

Okudunuz mu?  Adet bitiminde gelen pembe akıntı orucu bozarmı

2 – Hocam ben esimle yarı uyanık bir şekilde birbirimize surtunduk ama kıyafetlerimiz vardı ve tenimiz deymedi ama bitmiş bulunduk ne yapmam gerekir kaza orucu yeterli mi Kefaret de gerektirirmi


arifselim
1- Bir öpüşme durumunda eğer cinsel organa hiç bir şekilde bir müdahale dokunma veya sürtünme olmadan meni gelirse oruç bozulmaz kefarettte gerekmez.

2- Bu durumda sadece bir gün kaza tutmanız gerekir. Kefarete gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Ben yenik dustum kaza orucu tutarken iliskiye girdim esimle. Bunun günahı ne


Şem’a
Kaza orucunu tutup bozanın cezası tevbe etmektir kefaret gerekmez


Kayıtsız Üye
S a çok özür dilerim ama ben imsak vaktinden sonra şeytanın turtuklemesi ile karımla beraber oldum eşimi ben zorlayarak beraber oldum karım sahur vaktinde iken oruca niyet etmişti ama ben niyet etmemistim bunun Kefaret mi yoksa kaza mı ne olur iyi bir açıklama bekliyorum


mumsema
Oruca niyet etmemek demek oruç tutmamaya niyetlenmek demektir ki bu büyük günahlardandır
Eşiniz gerçekten zor durumda kaldığından bu durumu yaşamışsa sadece kaza gerekir ama kendi rızası olduysa kefaret de gerekir.


Kayıtsız Üye
Biz eşimle sahuru yaptık sonra ikimizde niyet etmedik ezan okundu yatağımiza yattık uyumak için ve yatakta birbirimize yaklaştık nefsimize yenilerek cinsel ilişkiye girdik bizim günahımız nedir kefaretimiz varmı


arifselim
Mazeret bir şekilde oruç tutmamak başlı başına haramdır günahtır. Oruç niyeti etmemişseniz bir kefarete gerek yoktur. Ama bu tutmadığınız günü kaza etmeniz gerekir.


Kayıtsız Üye
Yaw neyin kafasını yaşıyorsunuz hiç mi din ile ilgili bişey okumadınız oruçluyken ilişkiye girmek orucu bozar bilerek yapsan hem günah hemde gafleti 60 gün bacılarımız oruçluyken adet olmak orucu bozar iyileştiğinizde kazası tutulur

—————-

Geceden sahura kalktım yalnız niyet etmedim sabah uyandığımda kız ardaşımın buluşmak istediğini duydum geceden de niyet etmediğim için bugün oruç tutmıyım dedim gittim ve nitekim nefsime yenik düşüp ilişkiye girdim öğle ezanına kadarda abdestimi aldım bunun için ne yapmam gerekir kazamı kefaretmi


arifselim
Allah aşkına bu nasıl sorudur böyle! hem zina işliyorsun hemde niyet etmediğin günün orucunu soruyorsun. Zinanın günahı insana yeterde artar bile. Niyet yoksa oruçta yoktur, buda ayrı bir haramdır. Bir gün kazası lazım gelir.


Kayıtsız Üye
Eşim İmsak bittikten 10 dk sonra kendine hakim olamadı ve birlikte olduk ve hemen gusül aldık tekrar niyetlendik ama içimde şüphe var acaba orucumuz oldu mu?
Yoksa kaza ve kefaret orucu tutmamiz gerekir mi?
Eşim bir sohbette fecr doğana kadar yemek içmek yasak değil diye duymuş ona güvenerek birlikte olduk orucumuz bozul du mu?


ACİLSERVİS
İmsaktan sonra cinsel ilişkide bulunan kişiler kefaret ödemek zorundadır. Ard arda 60 gün kefaret 1 gün kaza orucu tutulacak.

Okudunuz mu?  Dudaktan öpmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Eşim oruç tutmuyor bense Allah kabul ederse insAllah orucluyum. Esime oruçluyum diye uyarsamda beni dinlemedi ve zorla birlikte oldu. Sonrasında ise orucun bozulmadı dedi. Ona engel olamadım. Sonrasında işişten nasıl olsa geçti diye düşünerek bende ilişkide karşılık verdim. Benim durumum ne olur lütfen yardımcı olurmusunuz ne yspmam lazım.


arifselim
Aleykum selam. Eğer kadın isen sana sadece bir gün kaza etmek yeterlidir. Erkeğin zorlaması yada ısrarıyla olması durumunda eğer erkek oruçluysa sadece erkeğe kefaret gerekir.


Fatmanaz
Kocam geceden bilerek niyet etmemisti bn de zaten bitek ilk gun ediyorum sonra unutuyorum niyet etmeyi o gun sadece sevistik sonra bn elimle onu bosalttim oda bnm organima dokundu sonra 6 gun sonra ayni sey oldu ama sadece bosaldi yani onun oorgani bna degmedi bu kefaretmidir


mumsema
Siz boşalmamışsanız orucunuz bozulmaz ama boşalma olduysa(orgazm) hem kaza hem kefaret gerekir


Kayıtsız Üye
– Esim niyetli degildi ben niyetliydim zorla iliskiye girdi daha sonra yedimde ne yapmam gerekiyo fakir aileye yiycek icicek versem olurmu

– Selamun Aleyküm biz yeni evli bir çiftiz ve nefsimize hakim olamayarak sabah eşimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık tam bir birleşme olmadı.Ben kendimi tutamayarak boşaldım bunun hükmü nedir ve yemek yiyip içmek caiz midir ?


mum
Orucunuz bozuldu hem kaza hem kefaret gerekir. Ramazan ayından sonra 11 ay içinde 61 gün oruç tutun


Kayıtsız Üye
– Eşimle oruçlyken cinsel ilişki yaşadım evet orucum bozulduğunu biliyorum gun içerisinde yemek yeyebilirmiyim yoksa iftar saatını beklemem gerekir?

– Selam.Lütfen cevaplayın. Boğulacak gibi oluyorum düşünmekden. İftarda yarınkı orucuma niyyet etdim.Eşimle beraber olduk .Cünublu iken uyudum.Sabah kalkdığımda imsak vakti geçmişdi ve ben cünuplu iken oruc tutmanın günah olduğunu biliyordum.Böyle halde oruc tutmanı günah olarak düşünüp oruc tutmadım.Ne yapmalıyım?Kazamı, keffaremi?


ACİLSERVİS
– İlişkiden dolayı 60 gün kefaret orucu ve + 1 gün kaza etmelisin. Ramazan ayında oruçsuzlar dahi yemesi içmesi caiz değildir hatta hastalar bile ihtiyacı kadarından fazlasını yiyemez.

– Cenabet oruç tutmak değil oruç tutmamak haramdır. Kendin fikir yürütme kitaba açıp sormalısın. Cenabet oruca başlanabilir. Namaz kaçırmamak şartıyla istediğin zaman yıkanabilirsin. Hanefi mezhebine göre kasıtlı olarak orucunu bozan 60 gün + 1 gün kaza eder.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim sorum şu çok utanarak soruyorum oruca niyet ettim o sırada eşim birlikte olmak istedi ben istemedim çünkü günahını biliyorum eşime karşı çıkamadım ilişkiye girdikten bı 5dk sonra ezan okundu ne yapmam gerekiyor yardımcı olun lütfen


arifselim
Aleykum selam. İmsak girmeden eşinle birlikte olmuşsanız orucunuza bir zararı yoktur. Ezan okunsa bile gusül alır ve orucuna devam edebilirsin. Önemli olan oruç başladıktan sonra cinsel ilişki olmamasıdır.


akillandim
Merhaba Hocam. Memleketim istanbul yurt dışında çalışıyorum ve 3 yıldır yurt dışındayım. bayram iznine istanbula geldim. Seferi olurmuyum. Asıl sorum şu; Bugün gün içerisinde eşime sadece sarılarak boşalma meydana geldi. Bunun için çok üzgünüm. Sahurda niyet etmediğim aklıma geldi. Seferi isem eğer seferi olup sahurda niyet etmeyince keffaret gerekir mi? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Oruçta Şafii mezhebi ve Hanefi mezhebi arasındaki farklar nelerdir

arifselim
Merhaba. Ailenin olduğu yer senin için seferi yer olmaz. Eğer sadece sarılmakla boşalma olmuşsa oruç bozulmaz. Ama en ufak bir müdahale ile birlikte olduysa oruç bozulur ve sadece bir gün kaza gerekir.


akillandim
Hocam. Bu konuyu çok araştırdım fakat orucun bozulmasına olan sebep isteyerek olmuşsa keffaret gerekir diyor. Ben isteyerek sarılsamda kendimi tutarım diye düşündüm fakat tutamadım ve boşalma oldu.


ACİLSERVİS
Cinsel ilişki organların birbirine girmesi başka şey sarılarak veya elle meni getirmek başka şey. İkisinin kazası veya kefareti aynı değil. Seninki ilişki sayılmaz. Arifselim gibi masumane sarılış olduğunu da düşünmüyorum kasıtlı olarak meni getirdiğinden dolayı bir gün kaza et.

  • Cinsel ilişki kefaret
  • İki ayrı günde meni getirme kefaret
  • Kasıtlı oruç bozmak kefaret.

Kayıtsız Üye
Selamin aleyküm ben bayanım eşim oruç tutmadı sahurdan sonra bende tutayım mı tutmayayım mı diye kararsız kaldım sonra namazımı kıldım yattım eşimde bana sarıldı derken aramızda bişeyler oldu ve ilişkiye girdik kefaret ödemem gerekirmi


arifselim
Aleykum selam. Eğer niyet etmişsen elbetteki oruçlusun ve oruçlu halde iken cinsel ilişkiye girmenin kefareti 60 gün oruç tutmaktır. Oruçlu olup olmadığını senin bilmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Oruçlu olmadan sahura yakın ilişkiye girdik mesala ama yedik içtik sahur fakti niyet edecez banyo yapmadık sabah oldu banyoyu yapıp niyet edip orucu tutabilirmiyiz


ACİLSERVİS
İmsaktan önce ilişkiye girip yıkanmayabilirsiniz. Sahuru yapıp oruca başlayabilirsiniz. Ama güneş doğmadan namaz kılmak için gusül almanız gerekir. Bundan sonra da oruç tutmaya sahurdan niyet edin.


Kayıtsız Üye
Kocam iliski istedi ve bilmiyordu orucluyken olmaz.dedim olmaz dedi uyuyamayacam.ben de razilasdim ve cinsel iliski yasadim.Allah affedermi beni eğer kocami dusunub ettimse.yalnizca kaza orucu tutum


mum
Bu durumda kaza ve kefaret gerekir


Kayıtsız Üye
Esimle eşim oruclu degildi internetten bakdigimda bosalma meni gelmedigi taktirde oruc bozulmaz yaziyordu hiç opusme olmadi sadece 30 saniyelik bir birlesme oldu sonra icimde kaldi arastirdim farkli seyler soyleniyor ama nihayetinde yanlis bilgi yuzunden oldu orucum bozulmusmudur


mum
Meni çıkmasa da birleşme olmuşsa oruç bozulur ve oruç kefareti gerekir.


Kayıtsız Üye
Sabah uyandığımda cinsel organım şehvet durumında idi eşiminin içine girdim ama hemen geri çıktım. Boşalma falan olmadı orıcum bozuldumu kefaret gerektirir mi


mum
Boşalma olmasa da birleşme gerçekleştiği için hem kaza gerekir hem kefaret


Kayıtsız Üye
Merhaba ben emziren anneyim arada bir oruç tutuyorum niyet etmistim yani tutmak vardı aklımda eşim seferiydi oruçlu değilken istek üzeri yaklaştı ve ben bunun haram olduğunu bilmiyodum cunku sutumun durumuna gore bazen niyet bozuyom diye orucluyum dedim sonrada bugün yerim diye düşündüm eşim çok istekli olunca onu reddetmek gunah onu biliyorum sadece buyuzden birlikte oldum o istiyo diye zorla değil ama ikimizede mi kefaret gerekir yada 1 gun kaza etsem olurmu

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Rüyada İhtilam Olmak Orucu Bozar mı?

mum
Kocanız seferi ise evde ne işi var, evde değilseniz sizde seferisiniz olayı anlamadım
İkiniz seferi iseniz kefaret gerekmez sadece sonra güne gün tutmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben orucuma niyet etmiştim fakat kocam 15 günden sonra döndüğünde( o gün seferi olacağını düşündüğü için niyet etmeden yola çıkmış.)Geldiginde ben oruclu olmama ragmen maalesef seytana uyup yakinlastik durmaliyiz diye diye önce sadece sürtünme oldu birleşme olmadan önce durduk fakat kendimize inanamayıp o şaşkınlıkla orucumuzun bozuldugunu düşündük sonrasında da zaten orucumuz bozuldu diye düşünerek birleşme gerçekleşti. Kefaret gerekir mi yada oruç tutmayıp fakir duyurulmasıyla kefaret borcu ödenir mi

Şafiî mezhebinde, ilişkide bulunan erkeğe kefaret gerekir, hanıma ise kefaret gerekmez, fakat yine orucu bozulmuş olur, sadece kaza gerekir. (Tuhfe) deniliyor doğru mudur ve doğruysa kocam bu olay esnasında oruclu değildi kadın olarak ben orucluydum kaza etmem yeterli olur mu


arifselim
Cinsel birleşme meydana gelmediği sürece oruç bozulmaz ancak cinsel birleşme olduğunda her iki tarafın orucu bozulur. Erkeğe kefaret ile bir kaza ve kadına ise şafiilerde sadece bir gün kazasını tutması gerekir. Bu durum için kadına kefaret yoktur bu şafiilerin görüşüdür. Hanefilerde ise her ikisine de kefaret gerekli olur.


Kayıtsız Üye
Şafi iseniz sadece cinsel ilişki keffaret gerektirir. Hürmetsizlikten dolayı tevbe istiğfar gerekir.


Bilgi edinen
Selamünaleyküm

Kusura bakmayın, aslında baya sorular sorulmuş burada. Ama lütfen Allah rızası için yardımcı olun

Ramazanda: Bir er, hanımı ile sürtünerek (yani organları çıplak olmaksızın, giyimli bir şekilde) zevklense ve sonunda bu er de meni çıksa Hanefi mezhebine göre hüküm ne olur?
Gerçek cinsel ilişki olmadığından yorumlara bakarak kaza gerekiyor diye anladım. Lakin sonuçta bu er bu hareketin yanlış olduğunu da biliyorsa (ama hükmün kaza veya kefaret olduğunu bilmiyorsa) cevap ne olur?

Lütfen kaynak ile beraber cevaplarsanız çok sevinirim.

Selamlar


Omer Faruk
Aleykümselam kardeşim,

Eğer eşler arasında öpmek veya kucaklamakla boşalma meydana gelirse, sadece mekruh olmakla kalmaz, aynı zamanda oruç bozulur ve gününe gün kaza gerekir (Merğinânî, el-Hidaye, I, 123).


Bilgi edinen
Cevap için Allah razı olsun. Ben bekleyemediğim için buradan da bir hocaya sordum. O da bana kefaret gerekiyor, çünkü bile bile ve zevk alıp orucunu bildiğin halde boşaldığın için dedi.
Şimdi biraz ortada kaldım. Yinede cevap için şükranlarımı sunuyorum.

Selamlar


Kayıtsız Üye
İçine girmişse yani sünnet yeri içeriye girdiyse oruç bozulur. Çünkü sünnet yeri içeri girdiğinde gusül almak gerekir . Gusül almamız gerektiği ne göre oruç da bozuldu demektir

Okudunuz mu?  Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatılması gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Hocam şu an evli iki çocuk annesiyim ancak bekarken kocamla bir hata ettik oruca niyet edip etmediğimi hatırlamıyorum ama su içip orucu bozduk yakınlaşma oldu Hanefi mezhebinde 61 gün oruç tutmam gerekiyormuş ama sağlığım el vermiyor 130 günde emzirme ve hamilelik döneminden ve bekarlığımdan kalan borçlarım var bunları da tutmaya başlayamadan daha vertigo var ve antidepresan kullanıyorum çıkış yolu bulamıyorum Şafi mezhebinde 1 gün kaza gerekiyormuş Şafi mezhebini taklit edebilir miyim

61 gün kefaret tutmam gerekiyor diye düşünüyorum ancak sağlığım el vermiyor vertigo hastasıyım ve antidepresan kullanıyorum kronik migren var Şafi mezhebinde ise isteyerek bozdun mu bir gün kaza gerekiyormuş acaba bir Hanefi olarak Şafi yi taklit etmek caiz midir vebalinden kurtulmuş olurmuyum


Ensar
Öncelik olarak Allah’a nasuh tövbe etmeniz gerekmektedir. Sizin bu yaptığınız şey basit bir şey değildir, büyük bir suç işlemişsiniz. Allah’a bol dua ve içten dua edin bu tövbe de sizi kurtardı manasına gelmez Allah bilir Allah af etsin. Birdaha yapmamak üzre sadık tövbe edin. Evet şafi mezhebine göre 1 gün tutarsınız.
Hanefi mezhebine göre ise 61 gün ard arda tutmalısınız 59 gün tutar sonra bozarsanız yine en başa döner 61 gün tatarsınız.


Kayıtsız Üye
Ben Ramazan ayında oruçluyken eşimle cinsel ilişkiye Girdim ama penisim içine girmeden boşaldım. (Sürtünerek )Oruçlu olduğumu bilerek yaptım ve sadece kaza gerekiyor diye biliyordum. Biraz araştırdım ve Kefaret gerektiğini görünce orucum bozuldu diyerek su içtim. Sonra sizin mesajınızda gerçekten ilişkiye girmeden boşalmak kefaret gerektirmiyor yazınca tereddütte kaldım. Ben kaza mı yapmalıyım yoksa kefaret mi yapmalıyım sizin mesajı gördükten sonra bir şey yeyip içmedim


Ensar
Sevgili kardeşim Ramazan ayı gerçek ten hassas mübarek bir aydır, bu ayda kendimizi şehvi istek ve arzulardan uzak durmak gerekmektedir. Oruçlu halde eşinizle bir araya gelip boşaldığınız taktirde bu boşalma şehvetli ise ki bu bilerek bir boşalma olmuş oluyor buda kefarete kefarete sizi muhatap kılar. Sizin kefaret vermeniz gerekir.


oruçlu iken iliskiye girmek orucu bozarmi, orucu bozan cinsel durumlar, oruclu iken iliskiye girilirmi

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebinde Orucun Kazası, Fidye ve Kefaret başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçlu iken eşimle beraber olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.