Anasayfa
24 Temmuz 2021, 0:01
Oruc
Yönetici

Sabah Ezanı Vaktinde Su İçmek

Sabah Ezanı Vaktinde Su İçmek

1gelir
merhabalar. ezan bitmeden önce hemen bir iki yudum su içtim fakat orucum bozulmusmudur.sitede dolastım tam kesin sonuc alamadım lütfen cevap veren olursa sevinirim. ezanın okunurken içmiştim. lütfen hemen cevap verinn 🙁


Cevap: Sabah Ezanı Vaktinde Su İçmek

Galus
imsak vakti dolduysa artık bişe yer yada içemezsin orucunu tutmaya devam edersin kazasıda gereklidir.selametle


Yanıt: Sabah Ezanı Vaktinde Su İçmek

mumsema
İmsak vakti girdiği halde yiyip içen orucunu tutar ama ramazan ayından sonra 1 gün kaza etmesi gerekir.
1gelir kardeş,
Bir kaza borcun var.

Okudunuz mu?  Göğüs masajı yapmak orucu bozar mı?

1gelir
ben bir kişiye daha danıstım bu durumu eğer bilmeden içtiysen bişey olmaz dedi ve bidakinede dikkat et dedi.

imsak vakti dolmamıştıki başlamıştı aklıma geldi hemen gidip 1-2 yudum su içtim ve hemen niyetlendim.


YaZaROW
Bilmeden yaptıklarımızdan sorumlu değiliz fakat öğrenmeden yaptıklarımız sorumluluk gerektirir. 1 gün kazasını tutmanız gerek hocaların da dediği gibi.

Okudunuz mu?  Ramazan ayı gelenekleri

Kayıtsız Üye
selamunaleyküm.sahur ezanı okunmaya başladı ama su içmeyi unuttuğum için ezan bitene kadar su içebileceğimi düşünüp su içtim.orucum bozuldumu.acele cevap


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar kandilde oruç tutmak istedim ama vaktin geçtiğini bilmeden sadece bir yudum su içtim ırucum bozulur mu


Darusselam
Nasıl ki iftar vaktinde ezan okumadan orucumuzu açamıyorsak sabah ezanı okunmadan yemeyi içmeyi kesmemiz gerekir. yoksa oruç geçersiz olur daha sonra bir gün kaza tutmamız.gerekir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre oruç bozulursa kaç gün tutulur

Kayıtsız Üye
sahur saatinin geçtini bilmeden su içtim orucum bozuldumu ?


Şem’a
İmsak vakti girdiğini bilmeden şu içmek orucu bozar bir gün kaza gerekir.
Çünkü saate bakmamak hatadır


Kayıtsız Üye
Şevval orucu tutmak için sahura kalktığımda imsak vaktine bakmak için internete girdiğimde 04.01 de olduğunu gördüm saate baktığımda 04.05 ti ve ezan henüz okunmadigi için emin olamadım ve su içip niyet ettim. Fakat internet sayfalarında imsak girmeden yeme içmenin kesilmesi gerektiği yazıyor, ben imsak girdikten sonra su içip niyet ettim kaza etmem gerekir mi yoksa orucum kabul mü?

Okudunuz mu?  Tat almak orucu bozar mı

arifselim
Bütün oruçlarda asıl olan ezan değil İMSAK VAKTİNİN GİRMESİDİR. Eğer imsak vakti girmişse ezan okunmamışsa ve bir şey yenip içilirse oruç bozulur. Bu durumda orucun bozulmuştur.


Ysffylmzz
Selamun aleyküm cümleten. Arkadaşlar Allah kabul etsin Arefe günü oruç tutmaya niyetlendim gece uyandım ve imsak vaktinde hoca ezanı okumadı ve bende su içmeye devam ettim.Yaklaşık 10 dakika sonra da niyetlendim. Acaba orucum kabul olur mu? Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Oruç tutamıyorum açlığa dayanamıyorum

Hatt
Aleykümüsselam. Oruç ezanla başlamaz imsak vakti ile başlar. Yani hocaya değil saatine bakacaksın. Hoca vaktinden yarım saat sonra ezan okuyor onunla bir işin yok. İmsaktan sonra su içmiş olman orucunu bozar.


bbgbbg
Aleyküm Selam.Evet üstte kardeşimizin dediği gibi imsaktan sonra içmek bozar ama bilmeden yaptıysanız orucunuza devam edin.Allahu Teala kabul etsin orucunuzu.

Okudunuz mu?  Önce kaza orucumu yoksa adak orucunu mu tutmalıyım

Kayıtsız Üye
Imsak girdikten sonra bir yudum su içmek imsak dan 1-2 dakika sonra olacağından yani 4:12 de imsak girdi ama 4;13 de su icildiyse bir gün kaza gerektirir…fakat kesinlikle Ramazan orucuna devam edilir…nasıl olursa orucum olmadı veya yetişemedim düşüncesiyle o gün orucu tutmayıp ramazan ayında o gün orucu yersek o zaman tehlike OLUR ve ilave 1 gün kaza tutmamiz yeterli olacakken bu sefer 60 gün daha kefaret orucu tutmamiz gerekecektir….ama nafile oruç ise 1 gün kaza gerekecektir…nasıl olsa nafile oruç diye yemeye devam edersek (orucum olmadı düşüncesiyle ) o zaman 60 gün kefaret gerekmez ama 1 kaza tutmamiz vacip OLUR yani Farza yakın OLUR yani nafile olmaktan çıkar…bize o 1 gün orucu kaza etmek şart OLUR VESSELAM..

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili soru cevaplar

duzgunomer
Diyanet ve fazilet takvimleri arasında neredeyse 14 dk fark var. 05:00 da fazilet desek, 05:14 de diyanet desek; ben 05:05 geçe yemeyi kesebilir miyim? Hangisini dikkate almam gerekiyor.

Ve oruçluyken sabah ihtilam olarak uyanan kişi, iftara kadar yıkanmazsa orucu kaza etmesi gerekir mi?

Okudunuz mu?  Dişlerin arasında kalan yemek kırıntısı orucu bozar mı bozmaz mı?

mum
1. Diyanet takvimi ekibi en iyisi,
2. İftara kadar yıkanmazsa oruç bozulmaz da namaz ne olacak? Her bir vakit namaz bir gün oruç değerinde, namaz kılmadan oruç tutmak akıl karı değil


imsak vaktini bilmeden su ictim, imsaktan sonra su içmek orucu bozar mı, imsaktan sonra su icmek

Bu kategoride yer alan Dâvûd orucu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah Ezanı Vaktinde Su İçmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.