Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
missa
Abone

Düşen göbek bağı ne yapılmalı

Göbek bağı

kirik_mizrap
oncelikle hepinize slm eder Allah islerinizde yardımcı olsun isterim
arkadaşlarla konusurken bebek in dogumdan sonra gobek baginin topraga gomulmesi konusunda tartismaya sebeb oldu ben im bildigim toprak a gomulmekten yana mantigim da bunu gosteriyor yok kimisi albumde saklamis yok kimisi cope atmis ne dediysem anlatamadim en sonunda dedilerki unlu bilginlerden bugüne gelmis bebek in bagini gomulmesi hakkindaki yorumlari gerekiyor lütfen yardımcı olun Allah emanet olun saygilar..

Okudunuz mu?  Çocuk gelişimi çocuk sünnet yapılması

Cevap: gobek bagi

Şema
evet gömülmesi en doğrusudur. Alimlerin bunu tavsiye ettiklerini gördüm. sadece göbek değil herhangi bir uzuv kesilirse yine toprağa gömülür.


Yanıt: gobek bagi

_ fuzuli
kardeş ben hep büyüklerden gördüm toprağa gömülürmüş hatta deniliyor ki!!
okuln toprağına gömersen okuyacak büyük adam olacak bilmem hastahane bahçendeki toprağa gömersen doktor olck:) batıl inanç olsa gerek

Okudunuz mu?  Yüce mevla beni mi deniyor? görümcem bana surat astıgı için eşimle aram açıldı

Soru: gobek bagi

imamhatipli42
İnsan vücudundan çıkan saç,sakal,tırnak bunların toprağa gömülmesi efdaldir.


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm sizden bir ricada bulanacaktım.benim 1 çocugun göbek bagı düştü bende bu göbek bagını islami şartlara uyarak nasıl yapıldıgını ögrenip yerine getirmek istiyorum.
örn;bu göbek bagını yakmammı gerekiyor,topragamı gömeyim,çöpemi atayım? yardımcı olursanız sevinirim islamda böyle bir konuya yer varmı yada.şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Evli kadın zina yaparsa kocasıyla evli kalabilirmi

Kayıtsız Üye
Ben gobek bagini topraga gommedim saklamak istiyorum bu gunah midir . Yada 40 . Gunu gectikden sonra cocugum çok yaramaz oldu bununla bir ilgisi var mi


Şema
< Yada 40 . Gunu gectikden sonra cocugum çok yaramaz oldu bununla bir ilgisi var mi >
Göbek bağını saklamak günah değildir fakat gömmek en doğrusudur.
Çocuğunuzun huzursuz olması göbek saklamak ile bir ilgisi yoktur

Okudunuz mu?  Abdest Alırken Uzuvlardan Birini Yıkamayı Unutmak

Kayıtsız Üye
Sağol Allah razı olsun bilgilendirdiginiz için


Kayıtsız Üye
Kizimin gobek bagini kaybettim ne yapmaliyim..


arifselim
Yukarıda da ifade edildiği gibi en doğrusu gömmektir. Ama kaybolmasının da bir günahı yoktur. Boş yere endişelenmene gerek yoktur bu önemli bir durum değildir.

Okudunuz mu?  Zalim Yezid nasıl ölmüştür?

Kayıtsız Üye
Ben temizlik yaparken atmışım yanlışlıkla Çok üzülüyorum sabaha kadar ağladım çocuğuma bakamıyorum baktıkça aklıma geliyor Çok üzülüyorum çöpe attım aklıma geldiğinde almak istedim ama çöpçüler çöp toplarken almışlar nolur cevap verin


arifselim
Kaybolmasının yada istemeden çöpe gitmesinin sana bir günahı yoktur. Boş yere üzülmeye ve sorun olarak görmeye gerek yok. Doğrusu imkanı olduğunda gömülmesidir yoksa başına böyle bir şeyin gelmesinin bir günahı olmaz Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Şükür ve hamd kelimeleri nerelerde kullanılmaz?

Kayıtsız Üye
Selâmaleyküm benim 2 ay önce bir kızım oldu, 40’dan sonra ellerini hep göğüs hizasında birleştirmeye başladı namaza başlar gibi bu duruma herkes çok şaşırıyor. Bugün çok sevdiğim bir ablam geldi aynı duruşu onun yanında da yaptı oda çok şaşırdı. Çocuğun göbek bağını naptınız diye sorunca aklımıza yeni geldi. Kuran-ı Kerimin arasına koyduk dedim, çok günah hemen çıkarın onu dedi.Göbek bağı düşünce iyice kurutup Anneannem Kuran-ı Kerimin arasına koymuştu gerçekten günah mı? Yoksa tekrar koysam mı? Yardımcı olur musunuz?

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili hutbe

arifselim
Aleykum selam. Allah bağışlasın. İnsan vücudundan kopan bir parçayı kuranı kerimin arasına koymanız caiz değildir. Bunu çıkarın ve bir yere gömün. Ellerini göğsü üzerinde birleştirmesinin dini açıdan bir açıklaması yoktur.


göbek bağı ne yapılır, göbek bağı nereye gömülür, göbek bağı düştükten sonra nereye gömülür

Bu kategoride yer alan Anne ve Baba nın ölümünden sonra mal paylaşımı nasıl yapılmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düşen göbek bağı ne yapılmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.