Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

TEYHAN ismimin manası

TEYHAN ismimin manası

Kayıtsız Üye
Ben 68 yaşında bir kişiyim.kendimi bildim bileli TEYHAN olan ismimin manasını bulmaya çalıştım,bir türlü öğrenemedim. Ebul Heysem bin TEYHAN ismine ulaştım lakin TEYHAN’ın manasını bir türlü bulamadım.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.saygılarımla.


Cevap: TEYHAN ismimin manası

Ehfiya
Amcacım ben sözlükten baktım da ”Teyyihen تيهان ” kelimesini buldum.Bu da ‘‘Olur olmaz şeylere ilişen ve türlü türlü zorluklara düşen kişi.” manasına gelmektedir. Aynı zamanda Arabistan’da Bir Köy İsmidir….
Selametle…

Okudunuz mu?  Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammetin ve min şerri külli aynin lammetin

Cevap: TEYHAN ismimin manası

Kayıtsız Üye
bedir savaşında şehit olan bir sahabenin adıymış. benim de adım Teyhan.


Yorum: TEYHAN ismimin manası

Kayıtsız Üye
Benim de adım Teyhan 🙂 Arapça’da gönlü ferah, huzurlu insan demek. Sahabelerden birinin adı, Bedir ashabından Ubeyd ibni’ Teyyihan.

Okudunuz mu?  Rüzgar esmeseydi ne olurdu

teyhan

Bu kategoride yer alan Tevekkül örnekleri kısa başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

TEYHAN ismimin manası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.