Anasayfa
29 Temmuz 2022, 3:29
missa91
Abone

Kızlar kaç yaşında evlenmelidir?

Kızlar kaç yaşında evlenmelidir?

Kayıtsız Üye
Kızların kaç yaşında evlenmeleri uygundur? Bilgi verirseniz sevinirim..


Cevap: Kızlar kaç yaşında evlenmelidir?

m.deniz
Kızlar kaç yaşında evlenmelidir?
Hz.Aişe kaç yaşında evlenmiştir?

Dört mezhep imamlarının da içinde bulunduğu alimlerin büyük çoğunluğuna göre, erginlik çağına girmemiş bir kız çocuğun uygun bir kimseyle evlendirilmesi caizdir. Dayandıkları deliller ise şöyledir:

Okudunuz mu?  Edep ve edepsizlik ile ilgili hadisi şerifler nelerdir

a. Kadınlarınızdan âdetten kesilenlerin iddetinde tereddüt ederseniz, onların iddet süreleri üç aydır. Henüz âdet görmeyenlerin de süreleri böyledir. (Talak, 65/4) mealindeki ayette yer alan Henüz âdet görmeyenlerin de süreleri böyledir. ifadesi, âdet görmemiş kız çocuklarının da evlendirilebileceğini göstermektedir.
Devamı için tıklayınız: forumduasi.com/ahlak-iyi-ve-kotu-ahlaki-soru-ve-cevaplari/89664-kizlarin-kac-yasinda-evlenmeleri-uygundur-hz-aise-kac-yasinda-evlenmistir.html

Bu kategoride yer alan Karabaş tecvidi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızlar kaç yaşında evlenmelidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.