Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:27
Oruc
Yönetici

Ramazanda vefat etmenin sevabı varmı?

Ramazanda vefat etmenin sevabı varmı?

Kayıtsız Üye
sağlıklı,hayırlı ramazanlar diliyorum. hocam ben 2 ağustos ta 34 yıllık,hayatımın anlamı esimi kaybettim.kendimi ona adamıstım çünkü; akciğer kanseri ve 3 ay önce by pas ameliyatı olmustu.iyiye gidiyordu.rabbim gününü ve saatini belirlemiş.rabbimden gelene razıyız .acım çok büyük kuranı arapça ve türkçesini tesbihatlarıve sabır dualarını okuyorum yanlış okumamak için
ibatetimi yaparken esimi düsünmemeye gayret ediyorum.acım biraz olsun hafifliyor.fazlasıyla fazlasıyla devam ediyor 2 tane Allah bağıslarsa evladım var .onlar için güçlü olmam lazım aslında sizden çok bilgi almak isterim ama zaman simdilik bir soru sora biliyorum ramazana 1 hafta kala vefat etmenin sevabı varmı onun için nasıl dua etmeliyim ve nasıl hayır yapabilirim ?
Ve ağlamanın sakıncası var mı ? mezarına mermer tas yaptıra bilirmiyim belirli bir zmanı varmı?sevebı günahı neddir

Okudunuz mu?  Sahura kalkamadım niyet de edemedim niyetimi sabah getirdim orucum kabul oldu mu?

Cevap: ramazanda vefat etmenin sevabı varmı?

jamut
Ben normal Bir Uye Olarak sana Bilgimi paylaşmak istiyorum.
Soruna cevap vermek istiyorum
Öncelikle Başın sağolsun Allah rahmet eylesin
Eşin için bol bol dua edebilirsin ve kuran okyabilirsin kuranda olan sevabı hiç bir yerde bulamazsın.Mermer yaptırıp kendini masrafa boşu boşuna koyma mezarını bula bileceğin bir işaret olsa yeterlı mezarın mermeli olması Ölüyü sevindireceğini hiç sanmiyorum.. Allah Uzun ömürler versin Çocuklarını hayırlı islama uygun Eğitmeni nasib eylesin….saygılarımla ben hoca filan deilim selamunaleykum

Okudunuz mu?  Makyaj Yapmak Orucu Bozar Mı?

Cevap: ramazanda vefat etmenin sevabı varmı?

Ramadan
Allah vefat edene rahmet etsin.
Ramazanda ölmek elbette yararı var.
En azından azap yok (hak etmişse)

Bu kategoride yer alan Bir kadının mazeretsiz olarak oruç tutmayan kocasına yemek hazırlaması caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazanda vefat etmenin sevabı varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.