Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Adet düzensizliği

Adet düzensizliği

Kayıtsız Üye
Adet düzensizliği hakkında dini bilgiler istiyorum Yıkandıktan iki gün sonra yine kirli akıntı geldi acaba adet mi sayılıyor.


Cevap: Adet düzensizliği

Şema
Adet bittikten sonra arada bir gelen akıntılar istihaze kanı yani hastalık kanı olabilir aldırmayın.


Adet düzensizliği

mavilale
sürekli adet düzensizliği yaşıyorum normal zamanımdan önce sadece 2 gün kan geldi sonra hiç bir şey olmadı şuan namazlarımı kılmıyorum ne yapmam gerekiyor gusül alıp namaz kılmalı mıyım yoksa beklemeli miyim?

Okudunuz mu?  Adetli iken ağda yapmak, kıl almak günahmıdır?

Yorum: Adet düzensizliği

Hoca
Bütün sorun adet gününüzü bilmemektir. Şayet adet düzensiliğinin bir sebebi varsa onu ortadan kaldırırn mesela doğum kontrol hapı vs..
Adet gününüzü iyi biliyorsanız ona göre davranın


Kayıtsız Üye
Merhaba benim adetim yaklaşık 12 gün sürüyor bunun için doktora gittim normaldir diyor. bazen 9.gün bitiyor bazen 12 yi buluyor bazen 10. Gün bazen 11.gün bu ay 8.gün bitti.bende banyomu yapıp oruca başladım birazdan Kur’an okuyacam ama ya sonrasında orucumu kıracak bişey gelirse okuduğum cüzümü tekrarmı okumalıyım yada en başından beri hatamı yaptım lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Adetliyken (hayız halinde) eğitim amaçlı Kur'an-ı Kerim öğrenmenin bir mahzuru var mı?

mum
Bu soruyu cevapladım iki defa yollamışsınız

Temizlendiğiniz gün yıkanın ve ibadet edin ama leke gelirse bir daha yıkanmanız gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Çok çıkmazdayım bu konuda. Yardımınızı bekliyorum. Spiral takıldıktan sonra adet sürem uzadı. Öyle ki 12 gün sürüyor. Ama ben en son gördüğüm düzenli adet 7 gün olduğundan onu doğru sayıyor ve diğer günler temiz sayıyorum. özürlü kanama bittikten 12 gün sonra tekrar adet oluyorum. Aklıma takılan şu,,:temizlik süremi adet bitimim olan 7 günden itibaren mi sayıcam yoksa kanama özürlü kanın bitmesinden itibaren mi.yani 12 günden sonra 15 gün mü saymalıyım.

Okudunuz mu?  Hamile olduğumu bilmeden ilaç içtim, emara girdim sonra çocuk etkilenmiş olabilir diye aldırdık

Ensar
Hanefi mezhebinde âdetin en çoğu on gün olduğu için, on günün bitiminde yıkandıktan sonra; temizlik süreniz içerisinde göreceğiniz lekelerden dolayı sadece abdest almalısınız.Temizlik süresinin en azı da onbeş gün olduğuna göre onbeş gün böyle devam eder, on gün âdetinizin yeri belli değilse, ondan sonra göreceğiniz her lekede kendinizi âdetli sayıp, ona göre davranırsınız… Yalnız şunuda belirtmek gerekırse spirali tıbben gerekli olmayan bir nedenle sadece hamileliği engellemek için taktırmakta sakınca vardır. Şöyle ki bu kadının ağır avret denılen yerinin zarurı olmadığı müddetçe eşinden başkasına açtırmak oluyor ki bu da çok sakıncalıdır.

Okudunuz mu?  Adet sonrası ilişkide kan gelmesi

Kayıtsız Üye
Lütfen yardım eder misiniz? Kaç gün oldu emin değilim, ama açık kahve renginde akıntım oluyor. Galiba sanırsam 3 günü geçmiştir. Bu normal mı yada regl mi? Şimdi şüphelenmeye başladım. Oruç tutuyorum ve demin niyetlendim şüpheliyken. Genelde hep belki de aylar sonra oluyorum, ama nedense bu sefer de adetim bittikten o kadar da fazla zaman geçmeden bu akıntım olmaya başladı. Bu özür olabilir mi çok moralim bozuldu. Eğer adetsem oruç tuttuğumdan dolayı bir zararı olmuş mudur?

Okudunuz mu?  Adetliyken saçımı boyadım şimdi benim abdestim olmaz mı

gimsangoksel
aslında cevap açık ama birazda değişken bir durum. "Adet" ile anlaşılan düzenli veya bazen düzensiz olarak süregelen bir fizyolojik hadise. Başlaması ile bitiş tarihi değişebilir ama hemen bir çok kadın bunu bilir. Adetin 3-5-7-9 gün sürebileceği de tıbbi bir gerçektir. Ama ortalama 5-7 gün olarak düşünülür. Bitmesi demek mevzu bahsi konu olan ve kan olarak nitelenen şeyin artık azalması renginin açılması yada koyulması olarak sonlanan bir durumdur. Süre sonunda olan hadise ise muhtemelen içinde bazı hastalıkların olma ihtimali olsa da çoğunlukla anlamlı bir duruma varmayan ve de abdest gerektirmeyen oruca ve diğer bazı şeyleri yapmaya engel olmayan bir şeydir. Ama bu tamamen ilgili kişinin olası anormal olanı takip ve kendini tanımasıyla çözeceği bir durum olup, önemsemeyin denilmeye hacet bir şey gibi söylenemez eğer anormallik hali bir hafta süresini geçmiş ve halen devam ediyorsa mutlaka hekim bilgisine gidilmelidir.Veya sıklıkla olan ve sıklıkla strese bağlı hormon dengesi bozulmasına dayanan gecikmeler oruca engel değildir, mesela aktif bir zaman içinde her ay olan adet ramazan ayında hiç olmazsa bir kadın orucunu o zaman tam olarak yerine getirebilir. Ve sıklıkla olan fizyolojik normal kadınlara has temizliği ifade eden akıntılar eğer ciddi anlamda (koku-ağrı-yanma-vs) olmuyorsa ibadetlere engel değildir. Ama oluyorsa patoloji olarak hekime gidilmelidir. Sağlığın ibadetten önde olduğu gerçeği ile inşAllah sorusu olanlara faydalı olur.

Okudunuz mu?  Adetliyken ihtilam olmak guslü icap edermi?

zkalkavan
Merhaba, bu tarz düzensizlik durumu benimde 2 sene boyunca başıma gelmişti. Başta gusül alıp kılıyordum fakat sonra yakın çevrem ve konuştuğum bir hoca bunu yapmamamı ileride kaza etmemi tavsiye etti. Ben o şekilde devam ettim. Çok şükür artık öyle bir sıkıntım yok

Bu kategoride yer alan Adet bitiminde gusül aldıktan sonra turuncu renginde kan geliyor, bu oruca ve namaza engelmidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet düzensizliği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.