Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Regl döneminde oruç tutulurmu

Regl döneminde oruç tutulurmu

Kayıtsız Üye
Regl döneminde oruç tutulur mu ? Adet döneminde oruç tutulmasında bir sakınca var mıdır ?


Cevap: regl döneminde oruç tutulurmu

hbevci
tutlmaz kardesım.kesınlıkle haram.


Cevap: regl döneminde oruç tutulurmu

Ramadan
Regl olan bir kadın oruç tutamaz haramdır günahtır.

Okudunuz mu?  İmsak vaktinden sonra uyandım yiyip içtim, ezandan sonra yediğim için oruç tutmadım

Oruç Ve Regl

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Ben ramazanın ikinci günü akşama doğru adet oldum fakat ondan sonraki gün gelmedi adet oldum sanıp o gün de niyetlenmemiştim. Sonraki gün herhalde adet değilim deyip tuttum. İftara yakın adet olmaya başladım. Bu da baya sürdü. 10 günden fazlası özüre giriyomuş.ben başlangıcı hangi gün almalıyım. Ramazanın ikinci gününü mü yoksa kesintisiz adetimin başladığı günü mü? Çünkü adetim hala devam ediyor sanki yeni olmuşum gibi. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız Allah razı olsun. Bir de saat olarak mı hesaplamalıyım 10 günü yoksa akşam olsam da onu tam gün saymalı mıyım?

Okudunuz mu?  Morfin orucu bozar mı?

muvaffak
Adet döneminizin başladığı (kesintisiz olarak) günü hesaplayarak oruçlarınızı tutmanız gerekmektedir. Zan ile hareket bu anlamda mümkün değildir. İlk adetin geldiği andan itibaren başlayarak eğer özür durumuna girmiyorsa oruçlarınızı tutmalısınız.

Bu kategoride yer alan Parfüm Yutmak Orucu Bozar Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Regl döneminde oruç tutulurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.