Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:36
missa96
Abone

Borç alınan parayı almamak zekat olurmu

Borç alınan parayı almamak zekat olurmu

atıf
daire almak için bir miktar param var param daire almama anca yetiyor bu paranın zekatı olurmuönceden birisine borç para vermiştim daha sonra almadım birisine verilen borç parayı almamak zekat sayılırmı


Cevap: borç alınan parayı almamak zekat olurmu

Ecrinim
Alacağını zekâta saymak caiz midir?
Zekât vermekle sorumlu olan kimse, borçlusu bulunan bir muhtaca "bana olan borcunu vereceksen sana zekât veririm" diyerek şartla zekât verirse caiz olmaz. Ancak borçluya, "Sendeki alacağımı zekâta saydım, kendini borçlu hissetme, artık rahat ol! Borcun silinmiştir…" demek, zekâtı vermiş olmak için yeterli bir ifade olarak kabul edilir.

Bu kategoride yer alan Huriler Kimle evlenir?Kocalarımız Hurileri Görünce Bizi Unutur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Borç alınan parayı almamak zekat olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.