Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
missa
Abone

Heyecanlanma Duası

Heyecanlanma Duası

Kayıtsız Üye
slm ben 29 yaşında bir beyim toplumda olsun iş yerinde olsun çok aşırı heyecanlanıyorum kalbim duracak zannediyorum yemek dahi yiyemiyorum elim ayağım titriyor kendim bile şaşıyorum halime çok üzülüyorum konuşmamda titremeler oluyor konuşamıyorum heyecandan elimden bir şey gelmiyor içimden ne olyor diyorum kendime ama aynı şiddetle devam ediyor çok üzülüyorum topluma giremiyorum ne yapmam gerekir bunun için dua var mı şimdiden teşekkürler Allah razı olsun


Cevap: Heyecanlanma Duası

Desert Rose
Ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeş..
Bu dua Kur’anı Kerimde Taha suresinde ki hz Musa’nın duası
devamlı oku iyigelir İnşaAlah
Allah c.c şifalar versin…

Aşırı heyecanı yenmek için Dua;

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لى صَدْرى (25) وَيَسِّرْ لى اَمْرى (26) وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانى (27) يَفْقَهُوا قَوْلى

Türkçe okunuşu;

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri.vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli

Türkçe Meali;
Ya Rabbi, Genişlet göğsümü, Kolaylaştır işimi, Çözüver şu dilimin bağını

Yüzünüz kızarıyor, elleriniz titriyor, ne söyleyeceğinizi şaşırıyor musunuz? Aslında insanların aşırı heyecanlanmaları doğaldır. Bu heyecan günlük hayatı olumsuz etkileyecek duruma geliyorsa bu noktada bazı tedbirler alarak heyecanınızı yenebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Evli erkeğin evlenmek için karısından izin alması gerekli mi ?

Heyecan duygusu kişinin günlük hayatında önemli bir yer tutar. İlk defa araba kullanma, yeni bir işe başlama, tanımadığı fakat onun için önemli olan kişiler arasına katılma vb. kişilik farklılıkları olsa da hemen herkeste belli bir heyecan meydana getirir. Heyecan belli bir ölçüde olduğu takdirde kişinin daha dikkatli olmasına yardımcı olan, yaptığı işten zevk almasını sağlayan bir duygudur. Sosyal alanda başarılı olmuş kişiler, büyük sanatkârlar, diğer insanlardan biraz daha heyecanlı veya ataktır. Her insan aynı derecede heyecana sahip değildir. Bazı insanların diğerlerine göre daha heyecanlı olduğunu davranışlarına bakarak söyleyebiliriz. Bazı kişilerin ise heyecanı dışarıdan belli olmaz. Her iki durumda da heyecan belli ölçüde kişinin yararınadır. Kişi duyarlı ve heyecanlı olmasını bir avantaj olarak görmelidir.

  1. Aşırı Heyecan Hata Yapmaya ve Psikolojik Problemlere Yol Açabilir
    Bununla beraber aşırı heyecan kişinin davranışlarını kontrol etmesine engel olarak hata yapmasına sebep olduğundan zararlı olmaktadır. Ayrıca heyecanın normalden fazla olması bazı psikolojik problemlere de yol açmaktadır. Sosyal fobi, asansör, yükseklik fobisi gibi fobiler, panik atak, konuşma bozuklukları ve kekemelik, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklar, heyecanı kontrol edememe ile yakın ilişkilidir.
    Doğru Solunum ve İç Konuşmalar Kişilikle İlgili Kaygıyı Azaltır
    Heyecanın fazla olması bazıları için bir kişilik özelliği olsa da bazı tedbirlerle kişinin heyecanını kontrol edebilmesi mümkündür. Bu tedbirlerden en önemlisi doğru solunum yapmayı bilmektir. Yeterli ve doğru solunum kaygıyı azaltır. 2. tedbir gevşeyebilmektir. Bunun için gevşeme tekniklerini bilmek gerekir. Bu konuda stresle ilgili kitaplardan yararlanılabilir. Bir uzmandan da öğrenilebilir. Heyecan veren durumla daha sık karşılaşmak kişide alışkanlık meydana getireceğinden heyecan azalır. Bu sebeple sınav heyecanı olan kişinin sık sık sınavlara girmesi, sosyal fobisi olan kişinin kalabalıkta görevler alması, heyecanını azaltabilir. Yine kişinin yaşama gayesi olması, hayata olumlu bakabilmeyi mutlu olmayı bilmesi de heyecanını azaltabilir.
    Heyecana yola açan sebepler ve bununla başa çıkma yöntemleri:

    Heyecanı Kompleks Haline Getirmeyin
    Eğer kişinin heyecanlı olması onun verimliliğine insanlarla ilişkisine zarar vermiyorsa kişi heyecanını bir problem olarak görmemelidir. Zira kişi heyecanından rahatsız oldukça kaygı durumu arttığı için heyecan normal olarak artar. Kalabalıkta sık sık yüzü kızaran kişi yüzüm kızaracak diye endişe ettikçe daha çok yüzü kızarır. Halbuki hafif bir kızarıklık normaldir ve kişiye canlılık verir.

    Güven Eksikliğinizi Aşın
    Güven duygusu kişide 2–3 yaşlarında gelişir. Bu sebeple anne baba tutumu ve aile içi iletişim çok önemlidir. Kişi eğer güven duygusunun gelişimine zarar veren bir durumla karşılaşmışsa bu ileride streslere ve hayat zorluklarına karşı daha dayanıksız olmasına yol açabilir. Bununla beraber kişi istediği takdirde iç konuşmalar yaparak olumlu yönlerini daha çok görmeye çalışarak güven duygusunu büyük ölçüde artırabilir. Bu mümkün olamazsa profesyonel yardımla da kazanılabilir.

    Hata Yaparım Endişesine Kapılmayın
    Kişinin heyecanını en çok artıran sebeplerden biri hata yapma endişesidir. Çocukluklarında devamlı aşağılanan kişilerde olduğu kadar ailesinin beklentileri yüksek olan veya mükemmeliyetçi kişilerde hata yapma endişesi çoktur. Yine zeki fakat yeterli eğitim alamayan ve kendini gerçekleştirme imkanı bulamayan kişilerde hata yapma endişesi çok görülmektedir. İnsan hayat boyu gelişen bir varlıktır. Kişi aşağılık kompleksine kapılmadan eksikliklerinin farkında olmalı ve onları kendisine zaman tanıyarak düzeltme yoluna gitmelidir.

    Geçirilen Bir Travma Sorun Olabilir
    Travma sonrası stres bozukluğu aşırı heyecanın en önemli sebeplerindendir. Bu sebeple büyük travmalar (ani kazalar, felaketler, taciz vb.) geçirmiş kişilerin profesyonel yardım alması gerekir. Aksi takdirde yaşanan stres zamanla beden kimyasında değişiklik yaparak heyecanın normalden fazla olmasına yol açabilir.

    Organik Bir Rahatsızlığınız Olabilir
    Psikolojik rahatsızlıklarla organik rahatsızlıklar arasında genelde çift yönlü bir ilişki vardır. Yaşanan sıkıntılar, üzüntüler, hastalıklara ve beden kimyasına etki yaptığı gibi organik rahatsızlıklar da psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir.. İç salgı bezleri kişinin pek çok fonksiyonunu olduğu kadar heyecan duygusunda da etkili olan kimyasalları üretir. Tiroid bezi rahatsızlıkları, şeker hastalıkları, anemi, demir eksiklikleri, vitamin ve mineral eksiklikleri gibi bazı organik problemler, heyecanın fazla olmasına yol açabilir. Bu problemler ancak gerekli tıbbi ve psikolojik tedavilerle düzelebilir.
    Doğal Yaşayarak Sorunu Çözebilirsiniz

    Psikolojik hastalıklar ve organik problemler hafif düzeyde olduğu takdirde doğal yaşanarak önlenebilir veya tedavi edilebilir. Doğru solunum yapmak, spor yapmak, gevşemeyi bilmek, yeşillik, temiz havalı yerlerde dolaşmak, aşırı yorgunluklardan kaçınmak, çalışmak kadar dinlenmeye de zaman ayırmak, dost ve arkadaş çevresini geniş tutmak, düzenli uyumak, düzenli ve çeşitli beslenme, yiyecek ve içecekte tek yönlülük ve aşırılıktan kaçınmak, yeterli miktarda su içmek, beden kimyasının dengede olmasına ve heyecanın kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.


Cevap: Heyecanlanma Duası

Misafir
çok sağ olun bende bir öğrenciyim sınavlarda çok heyecanlanıyorum çok faydası olur mu


heyecanlanma duası, heyecanlanmak için dua

Hoca
heyecanı azaltan dua,
heyecanı geçiren dua, Heyecanlanma DuasıHeyecanlanma Duası


neslihan
İnsAllah bu dualarla heyecanim ve titremem korkum gider Allah razı olsun


Beyz
hocam çok sağolun … hadis yarismasina gireceğim de dua edermisiniz…


marta88
Heyecan başarının anahtarıdır ancak aşırı olursa başarıyı engelleyen bir duvar haline gelir. o nedenle heyecanı yenmek başarı için elzemdir. Normal derecede sıradan insanların duyduğu heyecanı duymak bizi tedbirli olmaya başarı için gerekli önlemleri almaya, çalışmaya ve dikkatli olmaya enerjimizi toplamaya sevk etmetedir. Dolayısıyla heyencanlanmalıyız ancak aşırı değil. İnsanoğlu karşı karşıya olduğu bir şeyi çok abartırsa çok büyütürse onu kaybetmekten ve ona bidaha hiç ulaşamamaktan aşırı derecede korkar. Ancak hiçbir şeyin hayatınızın sonu olmadığını ve elinizden geleni yaptıktan sonra işin olacağına varacağağına inanmanız sizi gereksiz heyecandan alıkoyacaktır. Bir iş mülakatında yada hayatınızı belirleyecek sınavlarda heyecanlanmazı gayet normaldir ancak aşırısı önce size zarar verir.
heyecanlanmamak için dua
İşte böylesi bir durumda okuncak dua kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimden bir ayet vardır. Musa Peyamberin duasıdır. Musa peygamber Taha suresinin 25-28 ayetlerinde firavunla konuşacağı zaman aşırı heyecanlanmamak ve işinin kolaylaştırılması için Allah’a şöyle dua etmiştir.

Heyecanlanmamak İçin Okunacak Dua

TÂHÂ-25: Kâle rabbişrah lî sadrî.
(Musa A.S): Rabbim benim göğsümü şerhet (yar, aç). dedi.

TÂHÂ-26: Ve yessir lî emrî.
Ve bana işimi kolaylaştır.

TAHÂ-27: Vahlul ukdeten min lisânî.
Ve dilimden düğümü (peltekliği) çöz.

TÂHÂ-28: Yefkahû kavlî.
Sözlerimi idrak etsinler.


Kayıtsız Üye
Ben kuran okurken aşiri heycanlaniyorum ne yapmam kerekiyor bide insanlarla pek iletişim kuramiyorum aslinda kimseye güvenemiyorum


Kayıtsız Üye
Bende de sosyal fobi var çok kötü bir durum insanlarla konuşurken çok heyecanlanıyorum beynim duruyo sanki Allah yardımcimiz olsun


Kayıtsız Üye
ben de topluluk içine girdigimde çok heyecanlaniyorum bu durumdan kurtulmak için çok cabaliyorum ama olmuyor, çok uzuluyorum cunku elimden bisi gelmiyor, bahsettiginiz duayi okucam insAllah bu duayla heyecanim azalir.


Kayıtsız Üye
Iyi akşamlar.sizden bir konuda bilgi desteği istiyorum.Direksiyon sınavinda çok heyecanlanıyorum.ellerim titriyor.Kalp çarpıntısı çok oluyor.Yanlış yaparım diye çok korkuyorum .Ozamanda hata yapıyorum.Lutfen sizden rica ediyorum.Direksiyon sınavı gununde okumam gereken dualar varmıdır.Bu duaları kaç defa okumam gerekiyor.cevabiniz için şimdiden çok teşekkürler ediyorum.


Kayıtsız Üye
iyigünler… benimde bu şekilde titremelerim vardı doktora gittim kalp ritminde skıntı varmış ilaç verdi hergün çeyrek içiyorum ölene kadar kullancan dedi.. titreme falan olmuyor hatta aşırı sinirlenince içiyorum direk kesiyor… ben heycanlandığım zaman okuncak dua ararken gördüm yazınızı ama ben heycanım hayra dönüşsün hersey güzel olsun anlamında bakmıştım…


heyecan duası, heyecan için dua, heyecan duası

Bu kategoride yer alan Nurettin Yıldız Hoca Kimdir? tanımak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Heyecanlanma Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.