Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:38
Oruc
Yönetici

Adet sonrası leke orucu bozarmı ve güslü gerektirimi

Adet sonrası leke orucu bozarmı ve güslü gerektirimi

Kayıtsız Üye
Adet sonrası leke orucu bozar mı ve güslü gerektiri mi konu hakkında bana bilgiler verir misiniz ? şimdiden teşekür ederim


Cevap: adet sonrası leke orucu bozarmı ve güslü gerektirimi

Desert Rose
Hayız hali, en az 3 gün, en çok 10 gün sürer. 3 günden (72 saat) az gelen akıntı ile 10 günden (240 saat) fazla gelen akıntı muayyen halden sayılmaz.
Bir hastalıktan geldiği kabul edilir (Diyanet İlmihali, I, 212).

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde oruç niyeti nasıl

Şafiî mezhebine göre ise bu durum en az bir gün bir gece, en fazla on beş gündür.
Hayız süresi içinde akıntının devamlı olması şart değildir. Ara sıra kesilebilir. Mesela, bir kadın üç gün kanama görse, sonra iki gün akıntı kesilse, sonra yine üç gün daha kanama olsa, o kadının hayız müddeti 8 gündür. Arada akıntısız geçen iki gün de hayız günlerinden sayılır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebine göre Seferilikde Oruç Nasıl olur

Önceden hayız süresi beş gün olan bir kadın, daha sonraki ayda beşinci günün bitiminde temizlenmeyip kendisinden altıncı, yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu günlerde de kan gelmeye devam etse, bu durum on günü geçmediği takdirde önceki beş günden sonraki akıntılar da ay halinden sayılır. Yani kaç gün kan gelmişse ay hali süresi o kadardır.

Okudunuz mu?  Oruç tutamayan hasta kişi ne kadar fidye vermelidir? (hasta şeker hastası)

Eğer önceki aylarda ay hali süresi beş gün olan kadının kan akıntısı on günü geçerse mesela on iki gün olursa onun ay hali yine beş gündür. Beş günden fazla olan yedi günlük süre istihâze yani özür sayılır. Bu günlerde kılınmayan namazların kaza edilmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Abdest Sırasında Ağza veya Burna Su Kaçması Orucu Bozar mı?

adet lekesi orucu bozar mı, adet bitimi kahverengi leke orucu bozar mı, ramazanda adet bitiminde gelen leke oruvu bozarki

Bu kategoride yer alan Oruç olan kadına eşi zorla beraber olursa, kadının orucu bozulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet sonrası leke orucu bozarmı ve güslü gerektirimi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.