Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:07
missa7
Abone

İçki içen kişiye zekat verilirmi

İçki içen kişiye zekat verilirmi

Kayıtsız Üye
akrabamıza zekat verecegiz fakat içki içiyor zekat kabul olurmu


Cevap: içki içen kişiye zekat verilirmi

Desert Rose
Malını israf edene haramda kullanana zekat ve fitre vermek layık değildir. Verilirse sevabı az olur.

Salih olmayan fakir müslümana da zekat vermek sahihtir. Fakat salihleri tercih etmek çok sevaptır. Fasıka zekat vermek kıraç yere ekin ekmeye benzer bire 3-5 alınabilir. Salihlere vermek ise mümbit toprağa ekin ekmeye benzer. Sulak verimli toprağa tohum atılırsa daha çok mahsul alınır.

Okudunuz mu?  Zina ile ilgili vaaz

Akrabada da salihleri tercih etmek gerekir. Salih akrabaları tercih etmekse daha çok sevabdır. Hadis-i şerifte (Fakir akrabası varken başkalarına verilen zekatı Allah’u teâlâ kabul etmez) buyuruldu. Yani zekât borcundan kurtulursa da zekâttan hâsıl olan büyük sevaba kavuşamaz. (F. Bilgiler)


Yorum: İçki içen kişiye zekat verilirmi

Kayıtsız Üye
Ailece evli kizkardesimize zekat fitrelerimizi veriyoruz evi kira esi alkol aliyor fitre ve zekat verebilirmiyiz

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye duası arapça

Yorum: İçki içen kişiye zekat verilirmi

arifselim
Kızkardeşinizin maddi durumu iyi değilse anne ve babası hariç kardeşler olarak ona zekat ve fitrelerinizi verebilirsiniz. Eşinin alkol kullanması buna engel değildir yinede verebilirsiniz.


içki içene zekat verilir mi, içki içenin ailesine zekat, içki içene fitre verilir mi

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz Hz. Aişe annemizle kaç yıl evli kaldı? Vefat edince, Hz. Aişe kaç yaşındaydı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçki içen kişiye zekat verilirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.