Anasayfa
9 Temmuz 2023, 22:08
Sohbet
Yönetici

Kırmızı kabbalah bileklikleri

Kırmızı kabbalah bileklikleri

Rayyan Emir
eğer bir gazetede denk gelmisseniz cogu turk! unlu bu kirmizi bilekliklerden takiyor. takan kisi sayisi o kadar cogaldi ki nedir diye arastirdim . buyrun okuyun
Kabbalah (İbranice קַבָּלָה "alma", Standard İbranice Qabbala, Tiberian İbranice Qabbālāh; muhtelif şakillerde yazılabilir; mesela: Cabala, Cabalah, Cabbala, Cabbalah, Kabala, Kabalah, Kabbala, Qabala, Qabalah, KabAllah)alma, kabul etme anlamına gelen kabbalah Yahudi Mistik öğretisidir. Kabbala’nın bir anlamı da gelenek ya da kulaktan ağıza demektir.

Okudunuz mu?  Daha çok sevap kazanmak için neler yapmalıyız?

Bu öğretiye göre Tanrı bütün kainatı 10 Sefirot (Sayılar) aracılığıyla yaratmıştır. Sefira ya da çoğulu Sefirot’un sayısı ondur. Sefirotların sayısı değişmez; toplam 10 dur. Bu sayı bir eksik ya da bir fazla olamaz. 10 Sefirayı birbirine bağlayan 22 yol vardır. Bu 22 yol Eski İbrani Alfabesindeki 22 harfe denk düşer. Her İbrani harfinin bir anlamı bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  Kişinin uyurken eline kına yakılması

Kırmızı İp, Kabala Bilekliği: Kem Göze Karşı Korunma

Kem göze tutulmuş olan bir insan, üzerinde büyük negatif güçler taşır. Bu yüzden bu güçlere "dünyanın mahvedicisi" denir. İnsanlar onlara karşı önlemlerini almalılar. Onlara yaklaşmamalı ve onlar tarafından incitilmemeliler.
(Zohar I, s.68b)

Kem Göz

Kırmızı İp bizi kem gözün etkilerinden korur. Kem göz, çok büyük, negatif bir güçtür. Bu bazen, insanlar bize hiç de dost olmayan, kötü niyetli bakışlarla bakıyorlaşmış hissi verir. Bu kötü bakışlar bizi etkileyecekler ve hayatımızın her alanında, potansiyelimizi tamamen kullanmamızı engelleyeceklerdir.
Kabala’ya göre, negatif güçlere karşı göğüs germenin önemi büyüktür. Bunu anlamaya çabalamayan ve pozitif güçler ile proaktif tavırlarla aralarına kalkan koyan insanlar, eninde sonunda mağdur olacaklardır. Kabala, bu davetsiz gelen negatif etkileri yok etmeyi, daha da ötesi, bunları sonsuza dek ortadan kaldırabilecek güce sahip olduğumuzu öğretir bize. Bir Kabalist, gözün gücünü hissettiğinde, bunu yararlı bir enerjiye dönüştürebilir. Yani, negatif enerjiyi yıkarak, pozitif enerjiye çevirebilir.

Okudunuz mu?  Cemalnur sargut hakkında

Rachel ve Kırmızı İp

Kırmızı İp, yüzyıllardır kullanılan bir korunma aracıdır. Bilgeler alışkanlık haline getirdikleri bu geleneği şöyle uygulamışlardır: Büyük Rachel’ın mezarının etrafına, uzun bir kırmızı bir ip dolamışlar ve daha sonra bu ipi küçük parçalar halinde keserek, sol bileklerine takmışlardır. Sol bilek, Kabala’ya göre, ruhun ve bedenin alıcı tarafıdır. Kırmızı İp’i sol bileğimize takarak, Büyük Rachel’ın mezarındaki (ve etrafındaki) koruyucu güçlerle bağlantı kurabiliriz. Bu sayede, ayrıca, Rachel’ın güçlü koruyucu enerjisini alabilir ve bu enerjiye sahip olabiliriz.

Okudunuz mu?  Öksürünce namaz bozulur mu

Kabalistler, Rachel gibi kutsal kişilerin Işık’ını aramanın, onların güçlü etkilerini kendimize yardım etmek için kullanabilmemizi kolaylaştırdığına inanırlar. Kabala’ya göre, Rachel, yaşayan her birimizin fiziksel dünyasını temsil eder. Onun en büyük tutkusu, bütün çocuklarını kötülüklerden korumak ve savunmaktır. Kırmızı İp’i sol bileğimize bağladığımızda ve bu güçlü Ana Be’co’ach duasını okuduğumuzda (aşağıda), onun güçlü koruyucu gücünü kabul etmiş oluruz. Böylece, negatif etkileri bize zarar vermekten menetmiş oluruz.

Okudunuz mu?  Hz. İbrahimin babası Allaha mı inanıyordu?

Talimatlar

Sevdiğiniz biri Kırmızı İp’i bileğinize takmalı. İlk olarak, ipi basit bir düğümle bileğinize dolasın ve 6 düğüm daha atarak (toplamda 7 düğüm olması için) ipi bileğinize bağlasın. Sonra, başkaları hakkında kötü düşünmekten ve konuşmaktan vazgeçeceğinize dair kendinize bir söz verin. Son olarak, ipi bağlayan kişi Ben Porat duasını (başkalarının bize kem gözü yaymasını engelleyen dua) okuyarak ritüeli bitirsin:

Okudunuz mu?  İnsanın anne karnında geçirdiği evreler

ben porat Yosef ben porat alei ayin
hamalach hagoel oti mikol ra yivarech
et han’arim vyikare bahem shmi
vshem avotai ….

Kırmızı İp’i takan kişi, Büyük Rachel’ın gücüyle donatılacak ve onun fiziksel dünyamızı korumasına izin vermiş olacaktır.

alintidir..

Allah (c.c) akil fikir versin ozenip takanlara.. ya herkes ozenti yada herkes mason oldu..

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim'in islam dinindeki yeri nedir?

Cevap: kirmizi kabbalah bileklikleri

Kayıtsız Üye
ama bir şey söylicem ben israilde yaşadım kabala ibranince de aldığın birşeyin faturası demek


Yorum: Kırmızı kabbalah bileklikleri

Kayıtsız Üye
Kabala masonluk ile arasında hiç bir bağ taşımamaktadır. Mason kişiler kırmızı bir ip takmazlar . ( Mason Sıfatının Bir Şartı Değildir. ) Akıllarda oluşan Masonluk algısı bizim için sürekli , İbrani kökenli olmamalıdır. Bu doğru değildir. Kırmızı bileklik sadece kabala öğretisinde bulunmaz, bir çok inanç bağlamalı kültür ve sosyal dünyevi kültürlerde kırmızı bileklik nazar( evcil eye – nazar boncuğu) yerini alır. Anadolu geleneğinde ise hatta nazar boncuğu kırmızı ip ile takılır. Kırmızı rengin enerji algısından olsa gerek. Saygılarımla…

Okudunuz mu?  Hz Muhammed dış temizliğine niçin önem vermiştir hadislerden örnekler

kırmızı bileklik anlamı, kırmızı ip bileklik, kabala bilekliği

Bu kategoride yer alan Kafirlere Benzemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kırmızı kabbalah bileklikleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.