Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:27
missa04
Abone

Sabah Namazında Okunan Kunut Duası

Sabah Namazında Okunan Kunut Duası

mesutinci
sabah namazının ikinci rekatında okunan kunut duası YAZILI OLARAK GÖREBİLİRMİYİM.


Cevap: Sabah Namazında Okunan Kunut Duası

Sosyal Doku
< Sabah Namazında Okunan Kunut Duası >
Sabah Namazında Okunan Kunut Duası

Kunut Duaları Okunuşu
Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdik. Ve nü’minü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsni aleykel-hayra küllehü neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

Sabah Namazında Okunan Kunut Duası

Kunut Duaları Anlamı:
Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkar etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkar eden ve sana karşı geleni bırakırız.

Okudunuz mu?  Yazı tura atmak / taş kağıt makas oynamak

Kunut Duaları Okunuşu
Allâhümme iyyâke na’büdü ve leke nüsalli ve nescüdü ve ileyke nes’a ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.

Sabah Namazında Okunan Kunut Duası

Kunut Duaları Anlamı
Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır.


Cevap: Sabah Namazında Okunan Kunut Duası

@hmet
Şafiilerin sabah namazında okuduğu kunut duası arapça

Okudunuz mu?  Bayram namazında müezzinlik nasıl yapılır eğer açık bir şekilde anlatırsanız sevinirim?

اللَّهُمَّ اهْدِنَا فِيمَنْ هَدَيْتَ ، وَعَافِنَا فِيمَنْ عَافَيْتَ ، وَتَوَلَّنَا فِيمَنْ تَوَلَّيْتَ ، وَبَارِكْ لَنَا فِيمَا أَعْطَيْتَ ، وَقِنَا شَرَّ مَا قَضَيْتَ ، إِنَّكَ تَقْضِي وَلا يُقْضَى عَلَيْكَ ، وَإِنَّهُ لا يَذِلُّ مَنْ وَالَيْتَ تَبَارَكْتَ وَتَعَالَيْتَ " .


Ayakta dua edip,secdeye gitmek.

Kayıtsız Üye
Sabah namazı sırasında imam 2.nci rekatta ayakteyken birden bire ellerini açıp birşeyler dedi sonra secdeye gitti ve selam verdik. Bu nedir acaba bir kaç kez defa daha gördüm.

Okudunuz mu?  Darül erkam ne demektir?

vel Fecr
< Sabah namazı sırasında imam 2.nci rekatta ayakteyken birden bire ellerini açıp birşeyler dedi sonra secdeye gitti ve selam verdik. Bu nedir acaba bir kaç kez defa daha gördüm. >
şafi mezhebinde kunut ( Allahummehdini hedeyt )sabah namazı farzının 2. rekatında rukudan doğrulunca eller kaldırılarak okunur ve kapanmadan secdeye gidilir.

Okudunuz mu?  Veda hutbesi neden okundu

mumsema
< imam 2.nci rekatta ayakteyken birden bire ellerini açıp birşeyler dedi >
İmam şafiiye göre sabah banamazının son rekatında rukudan kalkarken itidal halinde kunut okumak sünnettir.

Sabah namazında ikinci rekâtın itidaline kalkıldığında, Ramazan’ın ikinci yarısında, vitir’in son rekâtında ve hangi namazda olursa olsun son rekâttaki itidâl’de felaketler için kunut okumak sünnettir.

Okudunuz mu?  Bütün müslümanlar mutlaka cennete girecek mi ?

Enes b. Mâlik şöyle rivayet ediyor: "Peygamber (sav) dünyadan ayrılıncaya kadar sabah namazında kunut yaptı"
Buharî/956; Müslim/677


sabah namazında okunan kunut duası, kunut duaları, sabah namazında okunan kunut duası

Bu kategoride yer alan Kenzul arş duası nın arapça yazılışı ve okunuşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah Namazında Okunan Kunut Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.