Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:54
Sohbet
Yönetici

Bilgisayar ve İnternet Kullanım Kuralları

Bilgisayar ve İnternet Kullanım Kuralları

Candle
Bilgisayar ve İnternet Kullanım Kuralları

Evinizde bir çok konuda olduğu gibi bilgisayar ve internet kullanımı ile ilgili de kurallar koymakta yarar olabilir. Bu kuralları koyarken çocuğunuzla birlikte aşağıda verilen ya da size uygun olan benzer konuları gözönünde bulundurmanız ve birlikte karar vermeniz, sürece çocuğunuzu da katacak ve ona da bazı sorumluluklar yükleyecektir. Daha sonra, neden ve sonuçlarını tartışarak kararlaştırdığınız bu konuları içeren bir sözleşme hazırlayarak hep birlikte uymaya çalışabilirsiniz.
Zaman:
Çocuğunuzla, hangi durumlarda (ödevini bitirme, vb. ) bilgisayarı kullanabileceğini ve internette ne kadar zaman harcayabileceğini tartışınız ve kararlaştırınız.
Mekan/Rehberlik:
Çocuğunuz nerelerde internete girebilir? İnterneti kullanırken bulunacağı mekanla ilgili özellikler nelerdir? Okulda, kütüphanede, arkadaşlarının evinde internete girebilir mi? Çevrede bir yetişkin olmadığı durumlarda da interneti kullanabilir mi?
Kişisel Bilgiler:
Çocuğunuza internette karşılaştığı kişilere, kişisel bilgilerini (ad/soyad, adres, telefon numarası, okul ismi, resim vb.) kesinlikle vermemesi gerektiğini nedenleri ile açıklayınız.
Web siteleri:
Çocuğunuzla internette hangi sitelere girebileceğini ve hangilerine girmesinin yasak olduğunu konuşunuz. Okulla ilgili sitelere girmesinde bir sınırlama var mı? Çocuklar için özel olarak hazırlanmış siteler neler? Araştırıp, paylaşınız.
İnternette Arkadaş Bulma:
Çocuğunuza, yanında bir yetişkin olmaksızın internette tanıştıkları kişilerle kesinlikle görüşmemesi gerektiği konusunda açıklayıcı bilgi veriniz.
Sohbet Odaları:
Çocuğunuza sohbet odaları hakkında bilgi verip, örnekleyiniz.
Uygun Olmayan Materyaller:
Çocuğunuza, internette gördüğü veya okuduğu şeylerden korktuğunda ya da kendisini rahatsız hissettiğinde kesinlikle cevap vermemesini, eğer herhangi bir endişesi varsa, hemen bir yetişkine bu materyali göstermesi gerektiğini açıklayınız.

Okudunuz mu?  Bir Eğitimci Olarak Hz.Muhammed ve Öğretim Metotları

Altın Kural:
Çocuğunuza bilgisayar kullanırken veya internette gezinirken karşılaştığı ya da haberleştiği diğer çocuklara, kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa öyle davranması gerektiğini hatırlatınız.


Cevap: Bilgisayar ve İnternet Kullanım Kuralları

Hoca
Aile internet konusunda fertleri iyice bilgilendirmeli ve hatta nelere takıldığını bilmelidir/kontrol etmelidir.

Okudunuz mu?  Hz.muhammed'in hayvan sevgisiyle ilgili kısa bi olay

bilgisayar kuralları, bilişim kuralları nelerdir, Internet sözleşme

Bu kategoride yer alan Parmak izinin sırrı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilgisayar ve İnternet Kullanım Kuralları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.