Anasayfa
16 Nisan 2022, 7:08
missa09
Abone

Kızkardeşim dul ona fitre verilir mi

Kızkardeşim dul ona fitre verilir mi

Kayıtsız Üye
kızkardeşimdul birde 12 yaşında kızı var malulen eşinden kalan maaşı var kirada oturuyo ben ablası olarak ailemin fitresi geçermi kardeşime


Cevap: kızkardeşim dul ona fitre verilirmi

Ecrinim
Evet, akrabalara zekât ve sadaka verilir, hatta zekâtımızı verirken öncelikle fakir olan akrabalarımızdan başlamak müstehap görülmüştür. Çünkü bununla kişi zekât borcunu ödediği gibi, dinin emrettiği akrabalık bağlarını da gözetmiş olacaktır.
Fakat diğer taraftan zekâtın verilemeyeceği yerler sayılırken bunlar arasında bir de yakın akraba bulunmaktadır. Buna göre kişi, zaten bakmakla sorumlu olduğu yakın akrabasına zekât veremez. Çünkü bunlara verdiği zekâtın faydası yine kendisine dönecektir. Bir de kişinin aynı çatı altında yaşadığı bu yakın akrabasına zekât ve fitre parasıyla bakması bizim dini duygu ve düşüncemize uygun değildir.
Kişinin zekât veremeyeceği kişiler, ebeveyni, hanımı ve çocuklarıdır. Ebeveyni derken, buna bütün usulü girer. Yani dedeleri ve nineleri de Çocuklarının içine de bütün furû’u girer. Yani torunlar, onların çocukları vs. Çünkü bunlar kişinin zaten bakmakla mesul olduğu, nafakalarını kendisinin karşılaması gereken yakın akrabasıdır. Fakat bunların dışında kalan, dayı, amca, hala, teyze, kayınvalide, kayınpeder, damat, gelin abi, kardeş,kız kardeş vs. diğer akrabaya zekât verilebilir.

Okudunuz mu?  Nişanlım annesiyle konuşmuyor barıştırmak için ne yapabilirim

İslami editör


Cevap: Kızkardeşim dul ona fitre verilir mi

Kayıtsız Üye
Ablam eşinden ayrıldi ayrı kalıyor annemle BN kendim evliyim ablmin hiç bir maasi yok fitremi ona verebilir miyim


Cevap: Kızkardeşim dul ona fitre verilir mi

arifselim
Eğer zengin durumu yoksa o zaman Ablaya veya kardeşlere fitre verilmesi veya fitre alınması caizdir. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Vakit öldürmek deyiminin hikayesi nedir?

Kayıtsız Üye
Kız kardeşim dul annemlerde kalıyo hiçbir geliri yok ona zekat verebilirmiyim


arifselim
Kız kardeşe zekat ve fitre verilebilir bu caizdir. Anne ve baba ile yukarıya doğru, birde çocuklar ve torunlardan aşağıya doğru olan akrabalara zekat ve fitre verilemez.

Okudunuz mu?  Hristiyanlar için Allah razı olsun demek uygun mudur?

Kayıtsız Üye
Annem dul hicbir geliri yok erkek kardesimle kaliyor fitremi ona verebilirmiyim


mum
Anneye fitre verilmez, geçimi size aittir


Kayıtsız Üye
Kiz kardeşim eşinden boşandi çocuğu var çocuğuna nafaka aliyor ve kendisi çalişiyor ailemle kaliyor kizkardeşime zekat verebilir miyim?

Okudunuz mu?  Abdest tutamama ve özür durumu

mum
Kardeşiniz kazancına rağmen hala muhtaç ise zekat verebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
ağabeyim bir fabrikada işçi asgari ücret alıyor iki kızı var birinde gözde tümör olduğundan gözün biri alındı ve düzenli olarak ankaraya hastahaneye gidiyorlar evi var fitre düşermi..


mum
Fakir olan kardeşe zekat da düşer fitre de

Okudunuz mu?  Zihinsel engellilerin ahiretteki durumu

Kayıtsız Üye
Benim kız kardeşim dul eşi vefat etti 2yetimi var.esinden maaş ev ve arabası var çok sukur. Kimseye muhtaç değil ama bir söz duymuş (dulun kapısı altında olsa ona yardım ve fitre düşer diye )akrabalardan yada kardeşlerden biri başkasına fitre verdiğinde söyleniyor akrabam ele veriyor bana vermiyor diye varmı böyle bir hadis ayet

Okudunuz mu?  Veda hutbesinde yer alan evrensel ilkeler

mum
Dul kadın zengin ise ona fitre, fidye ve zekat verilmez.
Sözünü ettiğiniz durum, zekat verilere malı biriken içindir.


dul kardeşe fitre verilir mi, maaşı olan dul kadına fitre verilir mi, dul kardese zekat verilir mi

Bu kategoride yer alan Kuranda kabir ziyareti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızkardeşim dul ona fitre verilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.