Anasayfa
9 Temmuz 2023, 18:01
sizden03
Abone

Küfre girmekten korkuyorum

Küfre girmekten korkuyorum

ıcanbelıeve
arkadaşlar çok soru soruyorum hakkınızı helal edin.ben bazen ölümden sonra hayatı ve sonsuzluğu çok düşünüyorum bu sonsuz kelimesi aklıma geldikçe delircek gibi oluyorum aklıma hep kötü şeyler geliyor mesela Allah gerçekten var mı?bizim dinimiz gerçekten doğru din mi vs. gibi yazdıklarım için özür dilerim ama bu konular benim resmen kabusum oluyor.aklımdan çıkmasını istiyorum


Cevap: küfre girmekten korkuyorum

Şems-i Tebriz
Tamamen vesvese.Ne kadar kafaya takarsanız o kadar artar.Umursamazsanız yok olur gider.Şeytan damarlardadır.Unutmamalı..!!

Okudunuz mu?  Espri amaçlı ''İnşaAllah MaaşAllah'' Demek Günah sayılırmı?

Bu tür vesveselerden kurtulmanın çaresi zikirdir.

Kalbe gelen bu düşünceler uygulanmadıkca ve dille söylenmedikçe geçersizdir merak etmeyin.
Böyle vesveseler geliyor çünkü güçlü bir imanınız var.

Bi daha aklınıza böyle şeyler gelince 3 euzu çekin 3 kere solunuza tükürün.
Sonra ben ALLAH ve Rasulune iman ettim diyin.Çok işe yarar.Zikirlerinizede dikkat edin.VESSELAM


Yanıt: küfre girmekten korkuyorum

YaZaROW
Bunları çoğu kişi düşünüyor. Fakat sonsuzluğu bizim aklımız almıyor nedense. Ben de düşünüyorum fakat sonsuz kelimesi bize garip gelebiliyor. Sen de dua et samimiyetle ondan sonra olduğunda imanın kat kat artacaktır. Ben öyle yaptım ve gerçekten arttığını hissettim. Aklında öyle düşüncelerin yer almaması için dini sohbetler izle-dinle. Gerçekten faydası olacaktır. Yanlız başına çözülecek şeyler değil çünkü.

Okudunuz mu?  1000 Defa SübhanAllah Diyene 1000 Sevap Yazılıp 1000 Günah Silinmesi

Soru: küfre girmekten korkuyorum

Rayyan Emir
Eger Allah (c.c) olmasaydi bu evrenin sahibi kim olurdu ? cogu kisi evren,doga der. fakat gunumuzde doga yavas yavas yok olmakta..sizce bu evrenin yaraticisi evren ise neden kendini yok etsin.. kendini yok eden bir şey yaratici olabilir mi??

Okudunuz mu?  Psikolok ve VESVESE

ikinci husus da sudur. kuranda adi gecen herseyi gunumuzde goruyoruz.kavimlerin helaki,sehir isimleri,tatli suyla aci suyun karismadigi yer vs.. Kuran insanlar tarafindan yazilsaydi muhakkak ki bir yerde fire verirdi.. ve yazan kisi bunlarin hepsini nerden bilebilir?? bakin ad kavmi kalintilari yeni ortaya cikti nasa isbirligiyle .. ummanla yemen arasinda aden colundedir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kedinin rahatsız etmesi

ilk önce kurani bastan sona okuyunuz akliniza takilan yerleri isaretleyin gelin burda aciklayalim elimizden geldigince..aramizda ilim sahibi çok kardesimiz var basta mum hoca olmak uzere elimizden geldigince yardımcı oluruz.

derin dusunun bilimin caresiz kaldigi noktalari dusunun.insan gucunun acizligini goreceksiniz ve bir yaradanin varligindan emin olacaksiniz..

dinimizin doğru din olup olmadigi çok basit bir konu..bir incil alin bir de kurani kerim..inanin incilden hicbirsey anlamayacaksiniz kotu bir yazar tarafindan yazilmis basi sonu belli olmayan bir hikaye gibidir.insan elinden ciktigi bariz bir sekilde anlasilir(gercek incil,tevrat degistirilmistir ,tevratta birkac sayfa gercek ayet oldugunu soyluyorlar gerisi insan elindne cikma)

Okudunuz mu?  Medet ne demektir?

VanLi
Son’lu bişeyi yaşıyorsun sonsuzluğu düşünebilmen imkansız gibi birşeydir.

Allahın var olduğuna delil arıyorsanız sadece dışarı çıkın ve etrafınıza bakın doğa hayvan bitki insan ne mükemmel ve birbirne ahenkli yaratılmış tesadüf olabilirmi HİÇ?


hbevci
FINDIK KADAR AKLIMIZ la bız sonsuzlugu dusunemeyız ,algılayamayız.
Seytan napcak ıste nerde eksık bır bılgı var nerde eksık bır ıtıkat var hemen ordan sızmak ıster ,bulandırmak ıster.
İLİM,DUA,TEFEKKUR,İBADET elımızden geldgınce yapmak lazım.
kısa hıkaye:
zamanında bır alım yada evlıya varmıs.bunun seytanı alimi bır turlu kandıramıyormus.40 sene olmus seytan hep basarısız.
sonunda alim zata demıskı YAHU SEN NE BUYUK BIR KISIsiN YA, 40 SENEDIR SENI KANDIRAMADIM,HELAL OLSUN SANA.
Alım zat su cevabı vermıs:DEFOL BRE MELUN SEYTAN,40 SENE KANDIRAMaDIN BENIDE SIMDI BENIM NEFSIMI BOBURLENDIRMEYE CALISIPTAMI KANDRIACAKSIN BENI.
seytan bakın nerden gırmeye calısıyo,her kapı acık ona.ALLAH BIZI KORUSUN.SIRATI MUSTAKIMDE ayaklarımızı SABIT KILSIN.amın

Okudunuz mu?  Gusül Yarım Kalırsa

ıcanbelıeve
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.Ancak sanırım beni yanlış anlayanlar var ben elhamdülillah müslümanım namazımı kılar kuranı mı okurum.Ancak bazen yalnız kalınca aklıma böyle şeyler geliyor dedim hani benim Allahın varlığıyla veya dinimizle ilgili bir şüphem yok çok şükür sadece dediğiniz gibi vesvese geliyor ve bende rahatsız oluyorum ayrıca tavsiyede bulunan arkadaşlarında tavsiyelerine uyacağım sağolun.

Okudunuz mu?  Gusul vesvesesinden dolayı psikolojim bozuldu

@mir
Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ashabından bir kısmı ona sordular: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler Evet! deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi. "Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110).

Okudunuz mu?  40 günün kerameti nedir?

Diğer bir rivayette: "(Şeytanın) hilesini vesveseye dönüştüren Allah’a hamdolsun" demiştir.

Müslim’in İbnu Mes’ud (radıyAllahu anh)’dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi."

Okudunuz mu?  Erkeğin kılları kesmesi

Kufre girmekten korkmak

Bu kategoride yer alan Bayram namazı saat kaçta? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfre girmekten korkuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.