Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:33
missa5
Abone

Osmanlılarda Şeyhülislam nasıl belirlenirdi? padişahın şeyhülislamın kararına karşı çıkma yetkisi var mıydı?

Osmanlılarda Şeyhülislam nasıl belirlenirdi? padişahın şeyhülislamın kararına karşı çıkma yetkisi var mıydı?

Kayıtsız Üye
Osmanlılarda Şeyhülislam nasıl belirlenirdi? padişahın şeyhülislamın kararına karşı çıkma yetkisi var mıydı? Şeyhülislamın padişahı azletme yetkisine sahip miydi? Bir kimse, hangi nedenlerle görevden alınabilir?


Cevap: Osmanlılarda Şeyhülislam nasıl belirlenirdi? padişahın şeyhülislamın kararına karşı çıkma yetkisi var mıydı?

VanLi
Detaylı anlatamam maşAllah soru yağmuru var:)
Padişah şeyhülislamın kararına karşı çıkamazdı.Şeyhülislam genelde savaş tarihlerini belirler en uygununu seçer padişaha sunardı.Padişahda buna uyardı belirli bir düzen vardı.Padişahı azletme yetkisine sahip değildir hatırladığım kadarıyla Ama padişahı rahatlıkla eleştirenin en başında gelirdi örnekleri var 1 tane anlatırdım ama aklıma gelmiyor 🙂

Okudunuz mu?  Karımı 3 kez boşuyorum dedim sinirimden imam nikahı bozulurmu

Cevap: Osmanlılarda Şeyhülislam nasıl belirlenirdi? padişahın şeyhülislamın kararına karşı çıkma yet

Kayıtsız Üye
Teşekkürler bilgiler işime yaradı ödevimi yaptım


şeyhülislam nasıl seçilir

Bu kategoride yer alan Gusülde her uzvu yıkarken şehadet getirmek gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Osmanlılarda Şeyhülislam nasıl belirlenirdi? padişahın şeyhülislamın kararına karşı çıkma yetkisi var mıydı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.