Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Ezan okunurken yemek yenilir mi?

Ezan okunurken yemek yenilir mi?

Kayıtsız Üye
Ezan okunurken yemek yenilir mi? Ezanın okunduğu sırada yemek yenilebilinir mi ?


Cevap: ezan okunurken yemek yenilirmi

Fetva Meclisi
Normal günlerde ezan okunduğunda yemek yemenin bir sakıncası yoktur.
Ama RAMAZAN ayında sabah namazı ezanını kastediyorsan, ezan okunduğunda yemek içmek kesilmelidir.

Ezan okunduktan sonra ezana icabet etmemenin sakıncaları vardır.

Okudunuz mu?  Sözünde durmak ile ilgili ayet ve hadisler

Yanıt: ezan okunurken yemek yenilirmi

canogan
değerli kardeşim buyrun inş kitaptan yazdım ( Önemli olan ezan değil saattir. İmsak saati gelmişse ezan okunsun okunmasın yemek yiyemez su içemezsiniz. Bu durumda ölçü ezan değil imsak saatidir.)


Cevap: Ezan okunurken yemek yenilir mi?

gonik goril
ben aleviyim ve oruç tutmam ama evlenmeden önce müslümandım ozamanda oruç tutmazdım ama annem anlatırdı Allah rahmet eylesin ezan okurken zıkkımlanılmaz tammamı .

Okudunuz mu?  Kardeslik Ile Ilgili Hadisler orjinal arapçasıyla birlikte

Kayıtsız Üye
Nasıl iftarda ezan okunur okunmaz top patladı sayılır ve yemek yersek sahurdada ezan okunduğunda top patladı sayıp yemek yiyip içmememiz gerekir…
TEŞEKKÜRLER


Kayıtsız Üye
Niye aleviler oruç tutmuyorlar hz ali yi örnek almıyor musunuz hz. Ali müslüman değil miydi. Bu alevilik değil halk dili ile kızılbaş sınıfına giriyorsunuz.

Okudunuz mu?  Şehitlik mertebeleri nelerdir ?

Kayıtsız Üye
aleviler müslüman değiller mi? nasıl bir cümle kurmuşsun sen öyle şu an aleviyim önceden müslümandım (!) alevi hz.Aliyi sevenlerdir fakat günümüzde alevilik dinsizlik boyutuna çekildi maalesef böyle idiotlar yüzünden


Kayıtsız Üye
İmsak tam 6.10 geçe mesela ben dişimi fırçaliyordum sonra su içtim baktim saat tam 10 geçiyor bişey olur mu ben tam şeyin farkını da anlayamadim 10 geçene kadar mı yoksa 10 geçe de dahil mi

Okudunuz mu?  Damat ile Gelin komik yazısı (Düz ve tersten okunan komik yazı)

Hoca
imsak vakti girince yani 10 geçe olunca yeme içme bırakılmalıdır.


Kayıtsız Üye
Alevi olan kardeşim ya alevilik hakkında hiç bir bilgin yok yada kafandan uydurup ben alevi oldum diye çıkmışsın ortaya.sana burdan cik şey yazmak isterdim ama kısaca si.bence sen gerçek alevilik nedir bur araştır.bir gerçek aleviliğe bak bird e biz aleviyiz diyipte salak salak işler yapanlara .hz aliyi sevmek hz .Muhammedi sevmek demek onun herşeyine bağlı olmak demek.ya aleviyim diye geçinenler oruç tutmazlar içki içerler hemde çok rahat lıkla normal bir şeymiş gibi boy abdesti almazlar.daha sayiyimmi birde şunu derler alevilerde kendi aralarında ayrılır.o zaman herkes alevi olamaz.herkeste sunni olamaz.soylediklerimi kimse yanlış anlamasın .müslüman olan kim olursa olsun ister alevi ister sünni ister başka bir şey kendini bilen müslüman önce Allah’a sonrada peygamberimize bağlı kalan insandır.

Okudunuz mu?  Boy abdesti aldıktan sonra menimize dokunursak abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Sahura geç kalktık diyelim ve ezana az vakit var dolayısıyla bir şeyler yemek gerekiyor hızlıca, tam yerken yani lokma ağzındayken ezan okununca onu tükürmeli miyiz yoksa ziyan olmaması için yemeli miyiz?

Ayrıca, tam lokmayı o anda yutmuşsak fakat tam da o anda ezan okunmaya başladıysa oruç bozulur mu?

Okudunuz mu?  İdrardan sperm gelmesi abdesti bozar mı

ACİLSERVİS
Ezan okuyan kişi saatine bakarak ezanı okur. Sizin evde de saat ve telefonlar vardır. Diyanet uygulamaları da elinizin altında. Biz vakit dolduktan sonra yemek yememeniz ve içmemeniz gerektiğini söylüyoruz. Şimdi vakit dolmuş muydu dolmamış mıydı karar sizindir.


Kayıtsız Üye
Tam olarak demek istediğim o değil, sahura geç uyandığımızda ve ezana çok az bir vakit varken biraz bir şeyler yiyip içsek anlamında. Yani tam o sırada da okunduğunda boğazımızdan lokma iniyorken falan veya ağzımızda lokma varsa onu tükürmeli miyiz falan.

Okudunuz mu?  Manevi hastalıklar nelerdir?

ACİLSERVİS
Benim söylediğim farklı bir şey değil. Vakit imsak ile başlar. Vakit varsa eğer yer ve içersin ağzındakini de yersin. Vakit dolunca boğazından bir şey geçmemeli. O zaman orucun bozulur.


ezan okunurken yemek yenirmi, ezan okunurken yemek yemek günah mı, ezan okunurken yemek yemek

Bu kategoride yer alan Baba evlenmiş kızına fitre verebilimi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan okunurken yemek yenilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.