Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Sabah namazının vakti ne zamandır?

Sabah namazının vakti ne zamandır?

YaZaROW
Selamın aleyküm.

Ben sabah namazına kalkıyorum, imsak vaktine bakıp ona göre kılıyorum. Bugün imsak vakti : 4:58’idi. Ben de 5:10’da falan namazımı kıldım. Fakat 5:43’de ezan okundu. Bu ezan ne ezanı? imsaktan sonra kılınmıyor mu sabah namazı? Bu ezan takvimdeki hiçbir saate uymuyor.

Teşekkürler.


Cevap: Sabah namazının vakti ne zamandır?

hbevci
s.a.
kardesım. sabah namzının vaktı ımsak vaktıyle baslar,gunes dogma vaktıyle cıkar.
RAMAZAN AYI dısında sabah ezanları bıras gec okunur.onun ıcın bır sorun yok ortada.
gec okunmasının sebebı;HANEFILERDE sabah namazı vaktın son yarısında kılınması uygundur.
SAFILERDE ıse ılk yarımda kılınması uygundur.
selametle…

Okudunuz mu?  Yemin ve tövbe aynı şey midir?

Yanıt: Sabah namazının vakti ne zamandır?

humeyra43
hbevci doğru söylemiş . aslında vakit önceden giriyor ancak Hanefilik mezhebi gereği son yarıda kılınması gerektiği için ezan geç okuyor .


Soru: Sabah namazının vakti ne zamandır?

Mustafa Gunay
diyanetin ve tüm hanefi bölgelerdeki camilerde uygulama şudur.

imsak: 4:20 ise yarım saat sonra yani 4:50 de ezan okunur yarım saat sonra yani 5:20 de ise namaz kılınır.Buda sizin dediğiniz gibi son yarına tekabül eder.Zaten bu uygulamaya göre namaz kıldıktan 15-20 dk güneş doğar.Birde şunu çok merak ederim horozların melekleri gördüğü söylenir nedendir ki horozlar tamda güneşin doğmasına 20 dk kala sürekli öterler ard arda Allah c.c sabah namazına meleklerin şahit olduğunu bildirmesi bu konuda beni tatmin ediyor.Horozlar melekleri görüyorsa ve bu vakit tamda namazı kılmanın en sebap olduğu ana denk geliyorsa ben şaşırıyor ve mutlu oluyorum

Okudunuz mu?  Gusülde bir yeri yıkadımmı yıkamadımmı diye düşünüyorum

YaZaROW
Allah razı olsun. Yani biraz daha mı bekleyeyim bundan sonra? Ezandan sonra mı kılayım ?


VanLi
hayır imsak vakti girdikten sonra kılabilirsin ama mezhep gereğince beklersen daha iyi olur ama öncesinde kılman sorun yaşatmaz.


Mustafa Gunay
Vanlı kardeşimin dediği gibi imsak vakti le sabah namazı vakti girmiş olur ta ki güneş doğana kadar bu iki süre arasında ne zaman istersen o zaman kılarsın.Ancak güneşin doğmasına yakın zamanda kılmak daha iyidir.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim hatimi yapıldıktan sonra birine hediye ederken ne söylenmesi gerekiyor

Kayıtsız Üye
ş.a misak sabah ezanı saat. 5. 45de okunuyor ben namazı kılmaya 6. 21 de başladım 6"36 da bitti takvimde güneşin doğuşu. 6. 46 namazı kabul mu


Kayıtsız Üye
İmsakla başlar güneş doğuşuyla son bulur.


Kayıtsız Üye
A.s onu bir tek Allah bilir. İnşAllah kabul olmuştur.

Okudunuz mu?  Zayıf yada Güçlü Hadisi inkar Etmek

Kayıtsız Üye
imsakla birlikte sabah namazı kılınır mı


Şem’a
İmsak vakti girdiğinde sabah namazını kılabilirsiniz
Ezanı beklemek zorunda değilsiniz


Kayıtsız Üye
Ben sabah namazımı 6 30 da kılıyorum içimde hep bir şüphe var


emre
Diyanet takvimi denilen bir şey var veya telefonda diyanet uygulaması var veya diyanetin sitesi var. ne şüphesi kalmış artık bu zamanda.

Okudunuz mu?  Müşrik Koca

Kayıtsız Üye
Ben namaza yeni başladım ama imsak güneş ne demek bilmiyorum ben sabah namazını kılmak istiyorum sabah namazı yazmıyo ama imsak ve güneş yazıyor sonra öğleye geçiyo hangisi sabah namazı imsak mi güneş mi


ACİLSERVİS
İmsak sabah namazının başladığı vakittir aynı zamanda orucunda başladığı vakittir. İmsanktan itibaren güneşe kadar sabah namazını kılabilirsin.


vakit soran
Merhaba imsak vakti 04:52 giriyo ve bende 04:52 de su içdim orucum geçərlimidir?

Namaz vakitlerine internetten baktım imsak vakti 4:45 ama fazilet yazıyordu altta oda 4:52 oruç tuttum ama son suyu ve sigarayı geç kaldığım için 4:52 De içtim bu dogrumu oruçu yemiş sayılır mıyım

Okudunuz mu?  Ölen birinin yüzünün morarması

arifselim
Merhaba. Son dakikayı kullanmamak iyi olur ama bu dakikadan sonra bir şey yiyip içilmezse oruç geçerlidir.

– Oruç vakitlerini takip etmek için sadece diyanetin belirlediği namaz vakitlerini tavsiye ediyoruz. İnternetten hangi kaynaktan olduğunu bilemeyiz. Diyanet takvimine bak ve ona göre hareket et.


Acizanekul
Imsakla güneş arasidir sabah namazı vakti


menzilli
İmsak vakti girdiğinde ezani beklemeden sabah namazı kılınabilir ancak kendi duyacaginiz kadar ezan okuyup sonra kılmak uygun olanıdır.

Okudunuz mu?  Bu bayramları kutlamakta günah olur mu ?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum
sabahlaein uyaninca ihtilam olup olmadigimdan emin olamadim ama yine de boyle sabah namazını kilmayi uygun görmeyip gusül abdesti aldim ve sabah namazı da yetismedi haliyle
ben simdi bile bile vakti gecirmis günahı mi alirim?Sonucta benden daha hzili olan bir insan belki gusül de alacakti +sabahi da kilacakti .kaza edebilir miyim?
doğru olani mi yapmışım?


arifselim
Aleykum selam. Gusül almak bir farzdır. Namaza yetiş yada yetişme bunu zaten yapmak zorundasın çünkü gusül alamadan namaz kılamazsın. Burda senin ihlasın önemlidir. Eğer ihmal etmemiş ve elinden geleni yapmışsan Allah’ın izniyle bir günahı olmaz. Eğer hala kılmamışsan kaza etmen gerekir.

Okudunuz mu?  Allah'ın beni terkettiğini düşünüyorum.

Kayıtsız Üye
İmsak vakti ile oruç başlamakta ve namaz vakti girmektedir. Birçok müslüman ezan okununcaya kadar sahur yemekte ve ezan ile birlikte sahuru bitirmektedir. Ancak hesaplanan imsak vaktinin birebir doğru olduğunun, müezzinin saatinin doğru olduğunun kesinliği nereden bilinmektedir. Eskiden yapılırmış, halen bazı bölgelerde yapılıyor sabah ezanından birkaç dakika önce sela okunarak sahur vaktinin kesilmesi uyarısı yapılıyor ve birkaç dakika sonra da ezan okunuyor. Tüm gün oruç tutmaya çalışıyoruz; ancak sahuru birkaç dakika erken bırakmak veya iftarı birkaç dakika geç açmak çok zor olmasa gerek.

Okudunuz mu?  Dindar biriyle evlenmek istiyorum Fakat etrafimda herkes şii

Kayıtsız Üye
Elbette insanları üstünü ibadetleri ile üstündür benimde zaafım vardır mutlaka imzak vakti mesela saat 6/10 yazıyor bende yarım saat önce ibadet etsem ne kadar günah işlerim ne kadar ibadetim sevabı ve hayırı olur Tabi önce Allahütela bilir herşeyi ama müsaadenizle saygılar

Okudunuz mu?  Mezarın Yerini Değiştirmek

imsak nedir, imsak ne demek, imsak vakti nedir

Bu kategoride yer alan Yattığımız odada Kuran-ı Kerim bulundurmak. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazının vakti ne zamandır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.