Anasayfa
17 Ekim 2022, 8:43
sizden91
Abone

Namaz adamak

Namaz adamak

das_11
Arkadaşlar ben şu işim olursa 3 ay boyunca namazlarımı kılacağım diyerek adak adadım. Bu adağımı yerine getirdim fakat arada kılamadığım namazlarım oluyor azda olsa. Kılamadığım namazlarımı kaza etsem yeterli olur mu, adağımı tamamalamış olur muyum ?


Cevap: Namaz adamak

Ehfiya
Peşpeşe 3 ay dememişsen, arada kılmadıklarını kaza etmen yeterlidir…

lakin neden devam etmiyorsun anlamadım. Allah bizi ilk sorumlu tutacağı ibadet namazdır unutma!


das_11
Cevabınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Tam olarak keyfi kılmamak değil, zorunlu durumlarda vakte yetişemediğim durumlarda kılamadım. Cevabımı aldım, kaza etmek yeterli çok teşekkür ederim cavabınız için.

Okudunuz mu?  Dinden mi çıktım? Dine nasıl geri dönülür?

Evet sahih olmadığını anladım. Fakat adağı adarken bunu bilmiyordum 🙁


Namaz adamak

Şems-i Tebriz
< Peki adanınca kılınan namazların sevabı var mıdır?

Yani nafile namazlar oluyor bu namazlarda değil mi zaten ? >
Eğer adak dünyeviyse zaten geçerli değildir sevabı yoktur.Ama ALLAHu Teala’nın rızası içinse sevabı vardır.

ALLAH(C.C.) rızası için oruç tutmak,Kur’an okumak,namaz kılmak,iyilik yapmak,insanları sevindirmek gibi..Ama bir işin olması için şu iş olursa şu kadar namaz kılacağım dünyevidir.

Okudunuz mu?  Kabir Azabı Var Mı Yok Mu ?

Sende sağol yardımcı olabildiysem ne mutlu:)


Misafirhanım
Arkadaşlar ben şu işim olursa 1 hafta 5 vakit namaz kılacam diye adak adım.İşim oldu 1 hafta namaz kıldım.Namaz kılmayı bırakırsam günah mı?


Şem’a
Farz namaz adanmaz çünkü her müslüman 5 vakit farz namazları kılmak zorundadır.
Adak olarak sadece nafile ibadetler adanır. Her kılmadığınız bir farz en büyük günahlardan birini işlemiş olursunuz.
Tavsiye: Namaz mücahitleri Nureddin Yıldız hoca sohbetini izleyiniz

Okudunuz mu?  Avret yerinde sünnetten kalma dikiş ipi farkettim. şimdiye kadar aldığım gusüller oldumu?

Melike Çakan
Merhaba ben Allahim dileğim kabul olursa namaza başlayacağım dedim dileğim kabul oldu ama namaza başlamadim bu durumda başıma bir bela gelir mi yada bu durumda ne yapmalıyım


ACİLSERVİS
İslamın şartlarından ve Allah’ın emri olan namazı kılmamak zaten belanın en büyüğüdür.


Kayıtsız Üye
Merhaba;
Ben bir adakta bulunmustum soyle ki; sinav sonucum olumlu olursa hemen sukur namazı kilacagim diye. Sonuclar aciklandiginda namaz kilamayacagim adetli oldugum için. Benim sorum su; duzelene kadar bakmamali miyim sonuclara yoksa daha sonra kilsam olur mu?

Okudunuz mu?  Abdestte farkında olmadan bir farzı unutmak

Benim de bir sorum var ustelik durumum biraz acil
Ben sinav donucu aciklaninca olumlu olursa sukur namazı adamistim. Ama sonuc adetliyken aciklanacak ne yapmaliyim? Adetim bitince kilsam olur mu yoksa bakmayayim mi sonuca? Lutfen acil cevap verin cunku nolur nolmaz diye geciktirici hap kullaniyorum bu da sagligima zarar veriyor.

Okudunuz mu?  Olmayacağını bile bile hayal kurmak günahmıdır ?

arifselim
Merhaba. Adetli olmak bir özürdür. Bu durumda sınav sonuçlarına bakabilirsin. Eğer olumlu ise adetin bittikten hemen sonra bu adadığın namazını kılmalısın.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben 30 gün hergün 100 rekat nafile namaz adadım fakat Allah affetsin 100 rekatı bir gecede kılarken zorlanıyorum neyapabilirim


Ensar
Yapamayacağınız adağı yapamayacağınız halde bu adağın kefaretini verirsiniz.
Yapabiliyor kılabiliyorsanız kılın kılamazsanız 3 gün oruç tutun bunu yapamaz sanız 10 fakiri sabah akşam doyurma şartı vardır bunu yapmalısınız.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre avret yerleri ve koltuk altı için tüy dökücü kullanmak caiz midir?

Ecrin Su
Ben önceden bir adak adadım. Ben namaz kılmıyorum. Eğer istediğim olursa namaz kılmaya başlayacağım ve elimden geldiği kadar devam ettireceğim diye adak adadım. Ama şükür namazı gibi değil. Bu namazları kılmak zaten benim yükümlülüğüm. Bu bir adak sayılır mı? Ne yapmalıyım?


misafir1
biz zaten yaratıldığımız vakit ruhlar aleminde Rabbimize ahdi vermişiz kardeşim. namaz kılmayan şeytanın önüne atılır, avcı avına yaklaşmak hususunda serbest bırakılır ve hemen her işimizde Allah korusun şeytanın tuzağına düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalırız ve Allah korusun dünyamızı ve ahiretimizi ziyan etmiş oluruz. rastgele çirkinlikler içerisinde amaçsızca yaşarız ancak bizim önümüze gelenlerden çirkinlikleri elimizin tersiyle itip, içlerinden temizlerini seçip, yaradılış gayemiz çerçevesinde derli toplu bir hayat sürmemiz ve varış yerine hazırlıklı gitmemiz gerekir. nihai varış yerine neyle gideceğiz, elimiz bomboş gidersek neticesi ne olur. bir koca her gün evine eli boş gelse veya kafasına göre eve üç gün gelse beş gün gelmese, başka kadınlara baksa veya onlarla gezse, karısı ne der veya tam tersi olsa kocası ne der. seni seviyorum diyecek olsalar dalga mı geçiyorsun cevabını bile alamazlar. karşılarında muhatab olacakları birisini bile bulamazlar. dalga geçmeyelim güzel kardeşim, bizden istenen derli toplu, temiz, yaradılış gayemize uygun bir hayat sürmemiz. bizden istenenler zulüm değil. dünyada da istediklerimize ve gerçek menfaatlerimize erişmemizin, ahirete de hazırlıklı gitmemizin yolu bu.

Okudunuz mu?  Sukunet İçin İstimna

Kayıtsız Üye
hayırlı geceler olsun ben test sonucum negatif çıkarsa sabaha kadar namaz kılmayı adadım bunu dinlene dinlene kılsam olur mu yoksa hiç durmadan mı kalmalıyım


FıkıhYolu
kardeşim dinlenerek kılabilirsin din itidaldır orta yoldur dinde ileriye gitmeye çalışanı din mağlup eder o yüzden dikkat edelim inşaAllah

Okudunuz mu?  Gusul ve yara bandı ile ilgili soru

Ensar
Sevgili kardeşimiz aradığınız namazı normal bir şekilde kılın kendinizi sıkmadan anlamlı şekilde kılmanız en güzeli olur. Fala ara vermeden anlamlı şekilde tane tane kılın, elbette arada dinlenin örneğin 10 rekatı yavaş yavaş kıldınız diyelim 7-8 dk dinlenin yine devam edin Allah kabul eylesin

Okudunuz mu?  Sahura kalktıktan sonra oruç tutmamak

namaz adamak, adamak, farz adamak

Bu kategoride yer alan Sünnet Kaza namazı yerine geçer mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz adamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.