Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:07
Oruc
Yönetici

Diş Eti Kanaması Orucu Bozar Mı ?

Diş Eti Kanaması Orucu Bozar Mı ?

sevgiii
s.a.bugün oruçluyum ama lavaboda yüzümü yıkarken bir tükürdüm dişim bayağı kanamış ben kanadığını hissedemiyorum ağzıma su gitmesin die tükürmüşdüm napıcam ben herzaman dişlerim kanıyor fırçalıyorumda devamlı bakıyorumda dişlerime benim orucum bozuldumu şimdi belki yutmuşumdurda bilmiyorumki.acil yardım edermisiniz.


Cevap: diş kanaması

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeş.

Diş etlerinden çıkan kanın yutulması durumunda orucun bozulacağına dair hüküm, dört mezhep için geçerlidir. Ancak kan yutulmazsa oruç bozulmaz.

SİE


Yanıt: Diş eti kanaması kanaması orucu bozar mı ?

sevgiii
ama benim dişlerim hep kanıyor neyapacağım ozaman ben oruç tutmasamda olmaz ramazandada kanadı hep


Soru: Diş eti kanaması kanaması orucu bozar mı ?

imamhatipli42
Kardeş sen oruç ile ilgili daha öncede iki soru sormuşsun ve demek ki uzun süredir böyle bir sorunun ar sana tavsiyem en kısa zamanda doktora gitmendir.


sevgiii
gittim doktora biraz durdu yine kanamaya başladı.htta burada bir arkadaş kanayn dişine tuz bas dedi onuda yaptımbiraz knamıyor sonra tekrar başlıyor kanamaya ne yapacağımı bende bilmiyorum şimdi.kanadığını anlasam hemen tükürürümde.anlamıyorumki

Okudunuz mu?  Kulak damlası orucu bozar mı ?

hbevci
Dişleri sık sık kanayan kişinin, tükürüğüyle beraber yuttuğu kan orucunu bozmaz. Çünkü onun bundan sakınması zordur. Yapacağı şey, aklına geldikçe tükürerek ağzını temizlemesidir. (Şirbînî, Mugni’l-Muhtâc, 2/157.)


Müslüman123
Bir dişimden azıcık kan geldi tadından da anlaşılıyordu. Ben fark ettiğim andan beri tükürdüm. Bozulmuş mudur orucum.


Galus
Diş kanadığında yutmadıysanız oruca bir zararı yoktur.diş kanaması orucu bozmaz.


Fetva Meclisi
Diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması halinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Daha az miktarda olan kan ise dikkate alınmaz (Haddâd, el-Cevheratü’n-Neyyira, I, 22).


sevgiii
selamun aleyküm ben tekrar dişçiye gitti ama hala dişlerim kanıyor.ve tüm dişlerim ağrıyor çok hassas galiba diş etlerim napcam ben böyle her sabah uyandığımdada kanıyor dişlerim oruçlarımı kaza etmeye kalksam tüm oruçları yeniden tutcakmıyım.nezaman kanadı veya kanamadı bilmiyorumki ben abdest almaya gidiyorum ozaman farketiyorum mecburen abdestimi alıp çıkıyorum çünkü devamlı kanıyor


GenCTürK
VE ALEYKÜM SELAM güzel kardesim abdestte diş eti kanaması bende de oluyor daha çok su sebebten oluyor burnumu temizlerken tükürüyorum bazen çok hafif kanama bende görüyorum ama devam ediyorum abdestime Rabbim kabul eder inşaAllah abdestlerimizi namazlarımızı oruclarımızı …

Okudunuz mu?  Adetten 20 gün sonra gelen kahverengi akıntı orucu bozar mı?

sevgiii
amin işAllah arkadaşım.dişlerim hala kanamakda.dişetlerime dokununca başlıyor kanamaya.napcam bende bilmiyorum.


Kayıtsız Üye
benimde diş etlerim kanamaya başladı ne yapmam lazım sevgi hanım bir çaresini buldunuz mu


iRedkid
Diş etlerini temizlettir kardeşim. 3 senedir ayni sorunu yaziyorsun. Ne yapacağımı bilmiyorum diyorsun. Çeşitli cevaplar vermiş kardeşler. Tükürüğünü yutma sen yeter. Devamlı peçete bulundur yanında. Uyurken yutamazsın zaten. Ağızın kuruyo çünkü. Ayni sorun bendede var. İçini ferah tut. Niyette biter herşey. Diş eti tedavisi olman gerekir. İlerde dişlerinin düştüğünü görürsün. Normal dişçi’ye değilde hospitadent gibi yerlere bir git. Ben avrupada yaşıyorum. Kısmet ise ekim sonrası gideceğim.


Kayıtsız Üye
bendede aynı sorun var, çok hassas diş etlerim, abdest alırken suyu ağzıma almamla kanamaya başlıyor. oruc ve abdest konusunda şüpheye düştüm.


İvediyardım
Arkadaşar Hangi fetvaya uyacağız anlamadım lütfen net bilgi verin!

-Diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması halinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Daha az miktarda olan kan ise dikkate alınmaz (Haddâd, el-Cevheratü’n-Neyyira, I, 22).

Okudunuz mu?  Orucun Mekruhları Nelerdir

-Dişleri sık sık kanayan kişinin, tükürüğüyle beraber yuttuğu kan orucunu bozmaz. Çünkü onun bundan sakınması zordur. Yapacağı şey, aklına geldikçe tükürerek ağzını temizlemesidir. (Şirbînî, Mugni’l-Muhtâc, 2/157.)

-Diş etlerinden çıkan kanın yutulması durumunda orucun bozulacağına dair hüküm, dört mezhep için geçerlidir. Ancak kan yutulmazsa oruç bozulmaz.


Kayıtsız Üye
sumak suyu ile günde en az 3 defa gargara yap ve misvak tozu kullan,denenmiştir..

—-

Kardeşim benimde oluyordu sensodyne kullan ama dişlerinle birlikte iş etlerinide fırçala ilk 2 gün felan aşırı kanama olucak ama sonra kesilecek. Diş forcasına yumusak dokulu olsun kardeşim hadi Allah’a emanetsin.


Kayıtsız Üye
benimde diş etlerim devamli kaniyo ve kanadigini yutunca anliyorum yani kesin yutuyorum orucum bozulmus oluyomu gunde 6-7 kere kaniyor


arifselim
Diş et veya burun kanaması orucu bozmaz ama bu akan kanlar boğaza geçer ve yutulursa elbette oruç bozulmuş olur.

Okudunuz mu?  Ramazan ayında ölmenin fazileti

Kayıtsız Üye
Sevgiii hanim sizin dis kanama probleminizi normal bir disci tedavi edemez. Paradontolog’a gitmenizi tavsiye ederim mutlaka.


sevgiii
Allah razı olsun hepinizden.şuan yine kanama olduğu için canım sıkıldı.sumak suyu nasıl bir şey arkadaş anlatabilirmisin.
birde paradontolog nedir hangi hastanede var ben şuan tedaviye başladım ama Ramzan dolayısıyl ara verdim diş etlerimin içinde iltihap varmış öyle dediler temizleyeceklermiş bayram sonu.


hokucu
sumak suyu benim bildiğim şöyle (daha doğrusu bende öyle yapıyorum.

Kettle da suyu kaynalıp, 1 bardak kaynar suyun içine içine 1 çorba kaşığı sumak atıp bir 15-20 dk bekliyorum. daha sonrada sudaki sumağı süzüyorum ve onunla gargara yapıyorum.

yanlışsam düzeltin..ben böyle biliyor ve yapıyorum.


Kayıtsız Üye
arkadaşlar benim durduk yere şeyimden yapışkan şefaf bişi gelio bişide yapmıyom artı18 falan bakmam gusül gerekirmi


arifselim
İnce ve yapışkan olarak gelen bu sıvı mezidir ve meziden dolayı gusül gerekmez cünüp olunmaz. Ancak meni gelirse cünüp olunur.


Kayıtsız Üye
Kan yutsan nolcak , Allah biz yiyip icmeyelim diye uyariyo kendi kanindandami bozulacak


ACİLSERVİS
Bilerek yutarsan ne olduğunun ne önemi var elbette bozar. İstemeyerek yapıldı ise sorumlu değilsin.

Okudunuz mu?  Sigara, parfüm kokusu orucu bozarmı

Kayıtsız Üye
Dün dişimi çektirmek zorunda kaldım çok ağrı yapıyordu 20 dişim aradan kaç saat geçmesine rağmen hala kanıyo ve ben oruca niyet ettim gidip tükürüyorum ama kafamda soru işareti kaldı acaba oruçum bozulurmu?

S. A bu sabah dişim kanamış farkettim tükürdüm sonra bir ara yutkundum ve ağzıma kan tadı geldi oruç kaçar mı


arifselim
Aleykum selam. Dişin kanaması orucu bozmaz ama bu kanama boğaza kaçarsa orucu bozar ve bir gün kaza etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm diş etin çok hassas doktora gittim ama fayda olmadi durup dururken diş etim kaniyor sürekli orucum için sakıncası varmı.


Selam2
Bilerek kasıtlı olarak yutmadığın sürece orucuna zarar vermez.

Diş eti kanaması kanaması orucu bozar mı ? Kısaca bilgi

Oruçlu iken diş eti kanamasından dolayı oruç bozulmaz. Yalnız eğer ağızdaki kan yutulursa oruç bozulur.


Kayıtsız Üye
ramazan orucunda kan yutulursa kefaret mi gerekir ve artık özür durumu yaşayanların hükmü nedir yani özür hükmündeyse ramazan orucunda onu yutabilir mi?

Okudunuz mu?  Ramazan bayramı ile ilgili şiirler

arifselim
Ramazan orucunda kan yutmakla oruç bozulur ve sadece bir gün kaza gerektirir, kefaret gerektirmez. Özür durumu devam ettiği sürece orucunu tutamaz.


Kayıtsız Üye
Diş eti kanamasından özür abdesti alan kişi yani bu devamlı olan kişi ramazan orucu ne olur?


mum
< ramazan orucu ne olur? >
Diş eti devamlı akan kişi özürlü sayılır, kanın boğaza geçmesinden sakınır ama geçerse de özürlü sayıldığı için orucu bozulmaz


Kayıtsız Üye
dişimin eti gece kanamış bilemiyorum yuttum mu yutmadım mı orucum bozuldu mu simdi


arifselim
Gece dişin kanamasından dolayı yutmuş olsan bile oruç bozulmaz. Önemli olan imsaktan itibaren yutmamaktır. Eğer uyku halinde aktığından şüpheleniyorsan buda orucunu bozmaz. Ancak emin olman ve kesin bilmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Ben dun disciye gittim tedavi falan yapti haftaya gene gel dedi. Haftaya da Ramazan var ben oruca niyet etsem discide bozulma ihtimali var sizce ne yapmaliyim?


arifselim
Aleykum selam. Eğer gitmen zaruri ise, oruca niyet etmeden gidebilirsin. Oruçlu olduğunu ve orucunun bozulup bozulmayacağını da erkenden sorman daha güzel olur.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Rüyada Boşalmak Orucu Bozar mı?

Kayıtsız Üye
bol miktarda sakız cigne yani saat olarak bol miktarda sakiz olarak degil. nahneli olmasini secebilirsin kokuyuda alir. mumkun okdugu kadar dis etlerine surterek cigne bastirarak cignemeye calis. bu iyi gelecektir


Kayıtsız Üye
Kardeşim bence senin bir dişeti tedavisi olman gerekiyor.Bu uzun süren bir tedavi. Ama mutlaka yapılmalı. Ve ayrıca doğru şekilde diş fırçalamayı öğrenip o şekilde fırçalamalısın. Yanlış fırçalama da dişeti rahatsızlığına sebeb olur. Tedaviyi ihmal etme bence.

————

kekik suyuyla gargara yapiniz dis etlerinize , buna uzun sure devam edin. insAllah gecer.


Kayıtsız Üye
Dişimin kanamasını kardesim dedi bundan sonra biraz daha kanadı ben yuttum mu yutmadımmı bilmiyorum lütfen yardım edin 😿🙏


arifselim
Eğer yutup yutmadığından emin değilsen ve bundan dolayı şüphende varsa ramazandan sonra her ihtimale karşı bir gün kaza tutmalısın.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bunun diş sağlığıyla alakası yok.çünkü benim etrafımda oruç tutan herkeste aynı sıkıntı var. Herkesin mi dişetinde problem var.Bunlara inanmayın.siz sadece dişinizin kanadıgını hissedince tükürmeniz yeterli.Rabbim oruçlarımızı kabul eylesin inşAllah

Okudunuz mu?  Sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar diş eti kanaması başka hastalıkların belirtisidir. Hemotolijiye görünmenizi tavsiye ederim. Benimde kanıyordu itp hastası olduğumu öğrendim plt değeri düşüklüğünden kanıyor olabilir.


Kayıtsız Üye
kardes selamun aleyküm diş eti kanamasına Nar özü bulun ile gargara yapın Diş eti çekilmesine de hakiki dağ kekiği bulun da erkek yeni kaynatın 12 ay boyunca onunla dişlerinizi fırçalayın ve gargara yapın diş denize gittim iltihap ve diş eti çekilmesi sona erecektir mutlaka deneyin Selamün aleyküm


Kayıtsız Üye
Hayirli sabahlar. Az önce dis etim kanamis ben farketmedim ve yutkundugumda kan tadini alip yuttum . Orucum bozulmusmudur? Ne kadar kanadigini bilmiyorum ama dilimi disime degdirdigimde dilime biriken kan disime renk verecek kadar vardi. Cevaplarsaniz sevinirim net bisey bulamadim internette.


arifselim
Hayırlı günler. Dişin kanamasının az veya çok olmasının bir farkı yoktur. Eğer akan kan azda olsa boğazına kadar ulaşmışsa bu orucunu bozar. Ama boğaza girmezse çok aksa bile oruç bozulmaz.


capscroll
Hocalar dişim çok kötü durumda olduğu için bazen kanıyor, tükürdüğümde kan çok fazla görünüyor. Son aldığım e-reçete’nin günü ilacı alamadan geçti, Pazartesi günü gidip tekrar ilaç yazdıracağım ve ilaçların bitmesiyle beraber dişin çekilmesi yaklaşık 10 Gün kadar sürebilir. Bugün ağzımda sürekli kan tadı vardı, nefesim çiğ karaciğer yemiş gibiydi ve bu durum midemi bulandırıyordu böylece yuttuğumu farkettim ve bozup bozmadığı konusunu çok fazla araştırdım, bazısı dışarıdan yutulmadığı sürece bozmaz diyor bazısı tükürük kadar veya fazlası olduğunda ağızda kan tadı olduğunda bozar diyor… Bozulup bozulmadığı hakkında çok kararsız kaldım ve araştırırken çoğunluk olarak kan tadının gelmesi belirtildiği için bozulduğunu düşünerek yedim, ve bu diş çekilene kadar bu olay tekrarlanacağı için sonrakileri Hanbeli mezhebine göre tutmayı düşünüyorum. Ama Hanbeli mezhebinin oruç kurallarına dair çok kapsamlı bilgi edinemedim, bildiğim kadarıyla hangi amaçla taklit ediyorsak sadece ona uymamız gerekiyormuş ama merak ettiğim şey Hanbeli mezhebinde az miktarda kan bilerek yutulursa orucu bozuyor mu? Gece sürekli yataktan kalkıp tükürmek erken uyumama engel oluyor, ağzımda ısı veya kan tadı hissettiğimde sürekli tükürüyorum.

Okudunuz mu?  Oruç borcu olan kişi hacca gidebilirmi

mum
< Hanbeli mezhebine göre tutmayı düşünüyorum. >
Kan yutma konusunda tüm mezheplerin görüşü birdir, ayrı olduğunu size kim söyledi


Kayıtsız Üye
Sevgiii hanım diş doktoruna değil diş eti hastalıkları uzmanına yani periodontologa gitmelisiniz.


Kader_yilmaz
Orucum ve her abdest alışımda diş etim kanıyor aşırı değil 2 defa tükürünce bitiyor abdest aldığım sırada oluyor bu orucum bozulur mu

Okudunuz mu?  Yıl boyunca pazartesi perşembe günleri mümkün oldukça oruç tutuyorumdinen sakıncası olup olmadığını öğrenmek istiyorum?

Ensar
Diş eti kanamasından dolayı ağzınıza aldığınız suyu bilerek yutmadıkça orucunuz geçerlidir bozulmaz. Diş eti kanamasından dolayı tükürerek önlem alın kan bittiği halde sorun yoktur. Allah şifalar versin


diş eti kanaması orucu bozar mı, diş kanaması orucu bozar mı, dis kanamasi orucu bozarmi

Bu kategoride yer alan Saça, Vücuda Zeytinyağı Sürmek Orucu Bozar Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş Eti Kanaması Orucu Bozar Mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.