Anasayfa
27 Kasım 2023, 7:12
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti alamıyorsak ne yapmalıyız

Gusül abdesti alamıyorsak ne yapmalıyız

Kayıtsız Üye
Boy abdesti alamıyorsak ne yapmalıyız
Ben cünüb olup gusül abdesti alamıyorsam ( almak istiyorum ama imkan yok almama) günah ve terslikler olurmu ( cünüp olunca işler hep ters gidiyor ya ) lütfen kısa sürede cvp verin


Ben cünüb olup gusül abdesti alamıyorsam ( almak istiyorum ama imkan yok almama) günah ve terslikler olurmu

imamhatipli42
Hiç bir bahane geçerli değildir gusül abdesti alınacak.
Bir namaz vakti geçirmeyecek kadar cünüp durulabilir. Namaz vakti geçecek kadar durmak ise caiz değildir. Evet işlerin ters gidebilir.
En kısa zamanda gusletmelisin kardeş.


Yanıt: Ben cünüb olup gusül abdesti alamıyorsam ( almak istiyorum ama imkan yok almama) günah ve terslikler olurmu

Berât1
Gusletmesi gereken bir kimse, gusledecek kadar su bulamıyorsa, misafirlik veya soğuktan hasta olma tehlikesinden dolayı gusletme imkanı yoksa, su buluncaya veya gusl için imkan elde edinceye kadar toprak veya toprak cinsinden bir şeyle teyemmüm yapar. Amr İbnü’l-As bir yolculuğu sırasında ihtilam olduğu halde gusletme imkanı bulamamış, teyemmümle ibadetini yapmış ve olup biteni anlattıklarında Peygamber Efendimiz(SAV) itiraz etmeyip tasvib etmişlerdir.

Abdest ve gusül için farklı bir teyemmüm yoktur. Her ikisi için de aynı şekilde yapılır.

Sünnete uygun bir teyemmüm, aşağıdaki şekilde yapılır:

1) Teyemmüme başlarken Besmele getirip namaz için tahareti niyet etmelidir.
(Hanbelîlere göre, Besmeleyi okumak vacibdir, bunu yapmayınca teyemmüm olmaz.)

2) Parmaklar açık olduğu halde iki eli toprağa vurduktan sonra ileri sürüp geri çekmelidir.

3) Elleri kaldırınca, eğer fazla tozlanmışlarsa onları yan yana getirip birbirine hafifçe vurmalı. Bu şekilde ellerdeki tozlar silkildikten sonra, bu ellerle bütün yüzü meshetmelidir.

4) İlk vuruşta yapıldığı gibi elleri yine temiz toprağa tekrar vurduktan sonra silkmeli ve sol elin baş parmağını ayırarak diğer parmakların iç tarafları ile sağ elin parmak uclarından başlayarak kolun dış tarafını dirseklere kadar çekip meshetmeli. Sonra yine sağ elin iç tarafına dönerek sol elin baş parmağı ile serçe parmağını halka ederek baş parmakla beraber elin ayası ile dirsekten bileğe kadar elin iç tarafını meshetmeli. Baş parmağı daha ileriye yürüterek sağ elin baş parmağının üstünü de meshetmelidir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre abdesti bozan şeyler nelerdir

5) Sol ele sağ elin meshedilişi gibi, aynen sağ elle de sol eli meshetmelidir.

6) Açıklandığı şekilde teyemmümde sıra gözetilerek önce yüzü, sonra kolları meshetmeli ve bu işlemde kesinti yapmamalıdır.


sekiz kelvin
Kardeş en basitinden şunu düşün. Normal zamanda, aklımıza vesveseler, kuruntular geliyor. Zaman zaman cinlerin, şeytanın şerrinden korunmak için dua etmek istiyoruz. Cünup olduğun zaman, savaşta koruma kalkanlarını indirmiş gibisin.

Selam ve dua ile…


Kayıtsız Üye
Ben ameliyat oldum ve banyo yapamiyorum 2 hafta boyunca yapamicam ne yapmam gerekiyor gusül alamiyorum burnumdan mideme boru takılı yüzümü dahi yikayamiyorun

Cünüp olupda gusül abdesti alamiyorum normal abdest alsam olurmu


arifselim
Geçmiş olsun. Bu durumda gusül yerine teyemmüm alman yeterlidir. Yüzüne de su veremediğin için Bu teyemmüm senin için gusül ve abdest yerine geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Abi gusül almak istiyoruz şu var fakat banyoda sorun varsa ne yapmam gerek lütfen cevaplayın


Şema
< banyoda sorun varsa ne yapmam gerek >
Yıkanacak mutlaka yer ve su vardır. evde mümkün olmadıysa hamama gidin


Kayıtsız Üye
Ben böyle olduğunu bilmiyordum vakit geçti ateş gömlek giyecek miyim duşu almam şimdi zor daha dün aldım ne yapıcam bana yardım edin.


arifselim
Dün guslü almışsan da yinede alman gerekiyorsa almak zorundasın. Cünüp olarak kalmak haramdır. Bir yolu mutlaka bulanabilir.


Kayıtsız Üye
Bende ameliyat oldum gusül almam gerekiyo teyemmum alma imkanım yok sorunuza cevap bulduysaniz benide bilgilendirirmisiniz


arifselim
Geçmiş olsun. Çevrende mutlaka teyemmüm edebilecek bir şey bulabilirsin veya birisinden yardım talep edebilirsin. Teyemmüm her iki elin avucuyla iki kere toprak veya toprak cinsinden bir nesneye vurmakla yapılır.

Teyemmümün Farzları:

1) Niyet etmek.
2) Toprak veya toprak cinsinden bir şeye, ellerini iki defa vurup birincide yüzü, ikincide kolları mesh etmektir.

Teyemmümün Sünnetleri:

1) Teyemmüme eûzü besmele ile başlamak.
2) Sırayı gözetmek
3) Ara vermeden birbiri ardınca yapmak.
4) Toprağa vurunca evvela elleri ileri sürmek sonra geri çekmek.
5) Parmakların arasını açık tutmak.
6) Elleri yerden kaldırınca toz varsa birbirine vurup silkelemek.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alınırken şampuanlanmak olurmu

Kayıtsız Üye
Yarın bayram, öğlen gsul aldim ama dayanamadım ergenlik işte ailem şüphelenmesin diye de tekrar duşa giremiyorum zaten izinde vermezler ne yapmam lazım acil cevap lütfen


emre
Bunun için izin almak mı gerekiyor. Sıkıyönetim mi var anlamadım. Banyoya direk dal 5 dakika üstüne su döküp çık. Günaha bulaşmak utanmandan yada fırça yemenden iyi değildir her halde.


Kayıtsız Üye
Esselamu aleyküm. 3 gün önce yaklaşık ayagmı kestim dikiş atıldı yere topuğumla bile basamıyorum. Hem abdest alma gucum yok hemde su gitmesi tehlikeli olduğundan teyemmüm ile abdest alsam iyilişene kadar kabul olur mu?


arifselim
Aleykum selam geçmiş olsun. Su değmesi yasaksa zaten ıslatmamalısın. Eğer sırf o yeri ıslatmadan yıkanma imkanın varsa yıkanmalısın. Yok eğer bu imkan yoksa iyileşene kadar teyemmüm alabilirsin bu gusül abdestinin yerine de geçer.


Kayıtsız Üye
Hocam şimdi benim bacgimda dikis var su deymemesi gerekiyor teyyemum alsam gusül yerine gecer mi

Ben amaliyet oldm kolum dan 20 gn banyo yapamicam ama gusül abdesti almam lazm ne yapmalıym

Arkadaşlar ben rüya dayken cenabet oldum fakat koluma dikiş atıldı gusül alamiyorum ne yapmalıyım lütfen cevap yazin


arifselim
Geçmiş olsun kardeşim. O bölgeye su değmeyecek şekilde bir şeyle sar ve guslünü al. Daha sonra o yeri elinle mesh edersin. Ancak bununda tehlikesi olursa o zaman teyemmüm caiz olur.


Kayıtsız Üye
Çadırda kalacağım ve gusül almam gerekecek ben ne yapmalıyım teyemmum mu yoksa normal abdest mi almalıyım? Gusül alırsam soguktan hasta olurum


emre
Tedbirini almak bir zorunluluk. Madem olacağını biliyorsun çadırda kalmamalısın. Kalma zorunluluğun gerçek bir mecburiyet varsa hasta olmamak için tedbirini almalısın. Kıyafet ateş gibi vs..


Kayıtsız Üye
Misafirlikteyim ve daha yeni cunub oldum su oldugu halde gusl alamiyorum teyemmumde alamiyorum cunku disari da cikamam ne yapmam gerekiyor


arifselim
Misafirlikte gusül almak biraz sıkıntılı olabilir ama bu ne teyemmüm için nede cünüp kalabilmek için geçerli bir mazeret değildir. Bir fırsatını bularak gusül almak zorundasın bu ayıp bir durum değildir. Asıl ayıp Allah’ın razı olmadığı bir şeyi yapmaktır.


Asgsjsyg
Cünüplük herkesin başına gelebilir.farkında olarak veya olmayarak şeytan ın en sevdiği şeylerden birisi bence cünüplük .bu konu baya bir eskimiş ama belki benim gibi sonradan zorda kalıp okuyanlar olur diye korkuyorum biz gençler ailemizle yaşadığımız için kafamıza gore dusa gidemiyoruz sanki gitsek memleket susuz kalacak, neyse gündüz vakti bir sekilde dusa girip temizleniyoruz ya geceleri herkes uyuyor ama en büyük sorun inşaat mühendisleri nedense yatak odası ile banyoyu yanyana yapıyorlar sırf millet cunup kalsın diye ben bugün cunup kaldım ve artık kışda geldi sularda soğudu herkes şanslı değil herkeste kombi de yok neyse ki bir an çocukluk deneyimlerim aklıma geldi çocukken pet şişeye su koyunca yapmadığını fark etmiştim ALLAH işte kulu isterse derdide veriyor dermaninida neyse gençler size diyecegim şu ki herkes uyuyorsa banyoya gidemiyorsanız 2.5 lt pet şişeler her evde vardır onada yok demeyin mutfağa gidin suyu doldurun ocağı yakın şişeyi ocağın metal yerine değdirmeden elinizle tutun 3-5 dakikada su vücudumuzu yıkayabilecek kadar ılıyor şişenin kapağına ufak bir delik açın tuvalete gidin ve niyet edip yılanın su yetmez demeyin o su bereketleniyor eğer soğuk su ve aile dolayısıyla gusül alamıyorsanız 2.5 litre pet şişe derdinize çare olacaktır diye düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Gusül alma şekli nasıl

arifselim
< Otopside istemedende olsa ölünün bütün vücudu görülüyor, bu sebepten dolayı gusül almak gerekir mi? >
Otopsiden sonra kişinin gusül alması şart değildir. Ama insanı etkileyen örneğin bir ölüyü yıkadıktan sonra bile gusül almak müstehaptır yani iyidir denilmiş ve teşvik edilmiştir. Bu gusül ile insan üzerinde manevi ağırlığı kaldırmış olur.


Kayıtsız Üye
1- Bilmediğim Bir Sıkıntıdan Dolayı Sürekli İhtilam Oluyorum. Fakat Tuhaf Karşınlandığı İçin Sürekli Gusülde Alamıyorum. Ne Yapmam Lazım Bu Konumda Ama Tekrar Söylüyorum Bu Sürekli Olan Bir Sıkıntı.
—————–
2-Selamın aleyküm ben 1 hafta önce ameliyat oldum bacağımda 4 dikiş var evde su var duş alabiliyorum ama bacağımda dikiş olduğu için bandajı kesinlikle açmamam gerektiğini söyledi doktor ne yapmam gerekir


Sabır
1- Elbette banyo yapmak zorundasın. Bunu ailene açıklayabilirsin. Büyüttüğün gibi karşılamayabilirler.

2- Yukarda bir kaç kez yazılmış. Yıkayabildiğin yerleri yıkayacak yara üstünü ise elinle mesh edeceksin. Yarayı yıkamana gerek yok.

Okudunuz mu?  Gusül alırken önce sabunlayıp kirlerden kurtulmak sonra gusül abdesti almak olur mu

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm ben belimden amaliyat oldumda belime su degmemesi gerek onun içinde annem gusül almama izin vermiyor onun için ne yapmam lazım acill


arifselim
Aleykum selam geçmiş olsun. Annenin izin verip vermemesi değil asıl sana doktorun ne dediği önemlidir. Eğer doktor yıkanmanı yasaklamışsa o zaman o yere su değdirmeden diğer yerlerini yıkayarak gusül alabilirsin .Yok eğer doktor yasağı yoksa gusül almak zorundasın.


Kayıtsız Üye
Ben okul günleri sabah uyanınca ihtilam olduğumu görüyorum bizim.evdede sıcak su olması için en az 2 saat beklemelisiniz okulda var mecbur okula gidiyorum ögle namazıda kaçıyor neyapmalıyım
Şimdiden teşekkürler


Şem’a
Kardeş bu durumun senin için imtihan.
Yapman gereken, tedbir amaçlı her sabah namaza 30 dk kala uyanmak ve ocakta bir ibrik kadar su ısıtıp yıkanmaktır.
Çabalarsan bu sınavı geçersin


Kayıtsız Üye
ayagim kirik vucudumun yan tarafi yanik gece ruyalandim dus alamiyom yaniktan dolayi topragada oturamiyom nasıl bir ibadet yapmalıyımki cunupluk gecsin


arifselim
Yanık veya sargılı olan yeri iyice sarar guslünü alırsın. Eğer buna gücün yoksa veya suyun ulaşma riski ve tehlikesi varsa o zaman normal namaz abdestini alırsın ve bu abdestle namazlarını kılabilirsin. Eğer namaz abdesti almaya da gücün olmazsa o zaman teyemmüm alırsın. Bunu bile yapamayacak olursan o zaman abdest ve teyemmüm bile almadan yine ibadetlerini yapmak zorundasın.


Kayıtsız Üye
Bende alnımım yani kafamın sağ tarafından dikiş atıldı 8 tane iş kazasından dolayı ama doktor dediki 2 hafta kafana su tutma dikişlerin için zararlı dedi ben napmalıyım gusül alıcam ama kafama su tutamıyorum mecburiyetten yardım ederseniz sevinirim cünüp gezmek istemiyorum teşekkürler…

Benim kafama 8 dikiş atıldı doktor dikişlerinin açılmaması için banyo yapma dedi ama cünupum napmam lazım bu gibi durumda gusül alamiyorum kafamdaki dikişten dolayı teyemmüm alsam olurmu ama su var ama kafama su tutulmaması gerekildiğini söyledi doktor kendi sağlığım için,ne yapmalıyım yardım eder misin?


arifselim
Geçmiş olsun. Bu durumda kafana su tutmamalısın. Diğer vücudun her yerini normal yıka ve başına ıslatmadan elinle bir kere mesh et bu yeterlidir. Eğer mesh etmek bile zararlı ise onuda yapman gerekmez.

Okudunuz mu?  Böyle bir gusül duası varmidir? Guslettim gusl icin, guslün su icin, su temizlik icin, ben pisligimi suya verdim, su

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bizim banyoda bir sıkıntı var.Su ısınmıyor ve su soğuk olunca hasta olma riskim var.Teyemmüm edecek toprak ta yok.Aslında var ama çok pis.Böcekler,solucanlar falan var.
Acil cevap verin lütfen.


ACİLSERVİS
Toprak olsa dahi teyemmüm alamazsın ki zaten. Bahanelerin geçersiz. Bu teyemmüm işini bu kadar su istimal edilmemesi gerekir. Teyemmüm alman için ciddi hasta olman veya riskin olmalı veya bir dağ başında veya bir çöldeysen ve yakında bir köy yoksa ancak teyemmüm alabilirsin. Tüp üzerinde su ısıtacaksın tüpün yoksa odun yakıp üzerinde ısıt vs.. durumuna göre bir yol bulabilirsin.


Kayıtsız Üye
Gece ihtilam olup sabah kalkınca gusül abdesti alacak kadar vakit olmazsa ne yapmak gerekir.


arifselim
Şart şudur; gusül abdesti alabildiğin sürece almak zorundasın. Vakit olmaz demekten kastın nedir bilmem ama her iş bir mazeret yerine geçmez. Su bulamaz ve suya ulaşma imkanı da kalmazsa o zaman gusül yerine teyemmüm edersin.


Kayıtsız Üye
Merhabalar.. ben ameliyat oldum sağ ayağım bilekten üst baldır dahil alçıda doktorum su teması olmaması Laz’ım deri. Gusül almam gerekiyor ne yapmam gerekiyor ?


arifselim
Merhabalar geçmiş olsun. Eğer sudan koruma imkanın yoksa bu durumda teyemmüm alabilirsin. Alınan teyemmüm gusül abdesti yerine geçer ve bütün ibadetlerini yerine getirebilirsin. Allah kabul etsin.


Kayıtsız Üye
Abi ben gusül abdesti alıyorum ama yarım alıyor gibi geliyor ben çok fesvesili biriyim oyuzden hemen lovbodan çıkamıyorum ve bana ailem kızıyor hemn çkym ama bazi yerlerim su gitmedi gbi ne Yapmalıyin


Hatt
Ben vesveseliyim demeyi bırakıp artık vesveseli olmayacağını söyle. günahtır gusül için 10 dakika yeterli istesende istemesende her yere su gider. Vesvese gelsede yapma dediğini yaptıkça seni rahat bırakmayacaktır.


Kayıtsız Üye
Ben bir şey soracağım benim tirnagimin üstünde biraz oje varmış şeffaf ojeden ben banyo yapmadan önce fark etmedim banyodan sonra fark ettim tekrar banyo yapmalimiyim


ACİLSERVİS
Su geçirmeyen ojeyi temizleyip sadece parmağını yıkaman yeterlidir.


Sjsjsj
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Bu gün banyo yaptım ve akşama dopru ihtilam oldum gusl alacak durumda değilim kendi evimizde değilim ama yaz tatilinde köyde kalıyorum. Banyoda bir o danın içinde. O odada da kalan var. Gece o yğzden yapamıyorum bu durumda ne yapmalıyım vakit geçiyor yazarsanız teşekkğr ederim Allah’a emanet.

Okudunuz mu?  Bekaret bozulduktan hemen sonra gusül gerekir mi?

ACİLSERVİS
Ne olursa olsun guslünü almak zorundasın. Odayı boşaltırsın veya dışarıda gusledecek bir yer bulman gerekir. Yani su ile yıkanmaktan başka yolu yok.


Kayıtsız Üye
Ben bilerek bazı uygunsuz şeylere baktım fakat biraz utanıyorum anne ve babamdan banyoya giremedim ne yapmalıyım uygun bir zamanda girebilirim ama bir vakit namaza yetişemem bana yardımcı olabilirmisiniz yada abdest alsam olurmu guslümü sonraya ertelesm

Dükkanda çalişiyorum ve dukkanda kimse yok tek ben bakiyorum cünüp oldum su var ama yikanacak yer yok napmaliyim?


ACİLSERVİS
Dükkanı kapatıp eve gidecek ve yıkanacaksın.


Kayıtsız Üye
Abi bizim evde 12 gune sicak sular gelmeyecek evde ki suda çok soguk yine de almam gerekirmi alsamda ketildaki suyu kullansam olurmu


ACİLSERVİS
Herkesin evinde hazır sıcak su yok zaten. Gusülsüz kalınmaz. Bir şekilde yolunu bulman gerekir.
Evinizde uygun su ısıtacak ne varsa olur. Ketıl veya başka bir şey hepsi olur.


Kayıtsız Üye
Arkadaşım, cünüp iken dua edebilirsin. Senle ALLAH arasına cünübetlik giremez çünkü Allah her an seninle beraber. Ayrica Allahi anmadan gecirirsen bu zamanla alışkanlık haline döner. Böylece bazen Allahi hayatından çıkarmış olursun…


Kayıtsız Üye
Söylemesi zor bende gece akintilari artmaya başladı ve şuan memlekette misafir olarak duruyorum ve daha dün banyo yapmıştım şuan ise cenabetim. ama banyo yapmak için bahanem yok ve yaklaşık. 3-5 saat içinde evimde olucam ne yapmam lazımdır


sevdiyar
Sabah 7 de yazmışsın bir kaç saat sonra evde olacağına göre öğlen namazını evde kılabilirsin. Evde yıkanabilirsin zamanın var. Mesele cenabet kalmak veya cenabet gitmek değil mesele namazını kaçırmamaktır.


Kayıtsız Üye
Ben evdekiler gusulsuz olduğumu anlamadım diye gusül alamıyorum ama alabilecek durumum var ne yapmalıyım sabah namazından sonra alsam olurmu normalde namaz vakti geçmez ama ne yapacağımı bilmiyorum


ACİLSERVİS
Namaz vakti geçirmemek değil önemli olan namaz kılmayı kaçırmamaktır. Derdin namazın olsun.

Okudunuz mu?  Guslü Doğru Mu Alıyorum?

Kayıtsız Üye
İyi akşamlar. Ben bu gece rüyalandim, ama sağ elim ameliyatli olduğu için gusül alamadim. Dikişli olduğu için su gelmesi çok tehlikeli. Ne yapmalıyım, gusül nasıl almalıyım ?


dr_ebuzer
Sağ eline bir poşet bağlayıp su değmesini engelleyeceksin sonra ameliyatlı elini çıktıktan sonra mesh edersin. Bu nasıl bir bahane Müslüman kişi namazsız kalır mı.


Kayıtsız Üye
Hayır tabiiki efendim. Yalniz poşet bağladığım yer kuru kalacak, ozamanda gusül geçerli olmazki. Elim bandajlı olduğu için açamıyorum bandajı. Çıkmasına daha 2 hafta var.


ACİLSERVİS
Kardeşim okumaya ve araştırmaya üşenme. Mesh nedir neden yapılır poşet gerçekten geçirilip yıkanabilir mi bir araştır. Hemen olmaz demek deme. Ameliyatlı yer hariç guslünü al ve ameliyatlı yerine elini ıslatıp mesh edersin ıslanmasına gerek yok. Aklına takılan kelimeleri forumda arayıp cevaplarını bulabilirsin.


Kadir küçük
Guslün farzları üçtür ağza su vermek (kuvvetli) burna su vermek ve tüm vücudu yıkamak.kuru kalan yeri sonradan farkederseniz suyla yıkarız) .şafii de ağza ve burna su vermek farz değildir. Tüm vücudu yıkamak yeterlidir. Abdestlerde vesvese evham yapmamalı oldumu olmadı mı diye düşünmemelidir


merteren2541
utanarak söylüyorum cenabetim gusül almak istiyorum ama hastayım hastalığım artar ve annem hastayım diye banyoya girmeme izin vermiyo ne yapmalıyım yardım edin

arkadaşlar ben biraz hasta oldum gusül abdesti alamıyorum annemde hastayım diye izin vermiyor ne yapmalıyım


ACİLSERVİS
Sanırım soğuk algınlığı vb.. gibi bir hastalık. elbette gusül almak zorundasın. banyoya soba koyup ısıtabilirsin veya banyodan çıkınca sıcak bir yere oturabilirsin. namaz üzerine farzdır guslünü almak zorundasın.


Kayıtsız Üye
Bir namaz vaktine kadar gusül alamassak bir şey olur mu


ACİLSERVİS
Farz namazlarını vaktinde kıldığın sürece bir şey olmaz.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben misafirlikteyim evde şofben takılı değil heniz işlemleri yapılmakta gece rüyalanıp cünüp oldum gün boyu abdest alamadım namaz kılamadım içim içimi yemekte ne yapmam gerekiyor ???


mum
< içim içimi yemekte ne yapmam gerekiyor >
Hamama git beş liraya duş al çık 🙂


Kayıtsız Üye
Kişi cünüp ise ve gusül abdesti alacak imkanı yoksa teyemmüm abdesti alıp oruç tutabilir mi!? Acil

Okudunuz mu?  Erkek boşaldığında ama kadında boşalmazsa gusül abdesti gerekir mi

ACİLSERVİS
Bu sana göre imkansızlık gibi görünüyor ama öyle değil. Tuvalette gusül alabilirsin. Şehirde/köyde su olduğu sürece teyemmüm alamazsın.


TC_Baron
Selamünaleyküm Ve Rahmetullah !
Değerli hocalarım ben nişanlısı ile fazla vakit geçiren, sıkça mezisi gelen, şehevi duyguları fazla olan bir insanım. Dün gece ihtilam oldum. Bu durumda gusül gerekmektedir. Fakat şöyle bir durum var ki Gusül almama mani oluyor. Bunlar : Dün banyo yapmış olmam, OKB hastası olmam. Eğer şimdi “Ben banyoya giriyorum.” dersem geçen ay gelen 53 TL ( Allah af etsin. ) su faturasından kaynaklı olarak “Daha dün yapmadı mı ? Filanca güne kadar bekle.” derler. Bu kadar su faturası gelme sebebi hastalığımdan kaynaklı olarak 3 tas su dökünüp çıkamıyorum, saatlerce gusül alıyorum. Şimdi ben Gusül almama bahsettiğim durumlardan imkanım yok. Geriye 4 seçenek kalıyor : Ya Teyemmüm, Ya Cünupluk, Ya ihtilam olduğumu aileme açıklayacağım, Ya gizlice banyoya girip basılacağım ve fırça yiyeceğim. Sizce bu durumlardan hangisini yapmam hakkımda hayırlı olur ? Yardımını, ilmini ve bilgisini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun..

Soru özet : Gusül almama ailem tarafından birkaç gün müsaade edilmez. Bu yüzden cünup mu gezsem ? Teyemmüm mü alsam ?

——————–

Teyemmümün su bulunmadığı durumlarda yapılması gerektiğini öğrendim. Ayrıca mezi için gusül almıyorum. Sürekli mezi geliyor dememin sebebi şehevi duygularımın fazla olduğunu belirtmek içindi. İhtilam olduğum ( donum battığı ) için gusül abdesti aldım. Ve şunu fark ettim; Bu siteye çok fazla vesvese konulu mesaj attım. Bunların varlığı dahi içimden benden nefret ediliyormuş gibi vesvese oluşturuyor ki bunun ve diğerlerinin mel-un şeytandan geldiğinin bilincindeyim. Allah ben ve benim gibi vesvese sorunları olanları mesaj gönderme kutucuğundan uzak, sitedeki aratma butonuna yakın eylesin. Allah’a emanetsiniz..


ACİLSERVİS
Teyemmüm diye bir şey yok. O şey çöl ortasında suyu bulamadığın bir yerde olur. Sen mezi için banyo yapmayacaksın ihtilam olursan gerçekten meni gelmiş ise yapacaksın. Ailen ne derse umurunda olmasın. Allah’tan korkmalarını söyle. Cenabet kalamazsın. Ama gusül işini islamda olmadığı şekliyle abartırsan tabiki ailen tepki göstermekte haklı olur. Allah israf etmeyin diyor ama ben yapyorum parantez aç Allah affetsin diyorsun. Biliyorsun bunu yapmamanı istiyor bile bile yapıyorsun. Hiç doğru bir davranış değil.

Okudunuz mu?  Gusül alırken burun aksa

alisuzan
hocam bende gece geç saatte olduğu için komşuyada ses gider diye teyemmüm ile guslettim kabul olurmu
şimdiden teşekkür ederim


ACİLSERVİS
Teyemmüm diye bir şey yok. Yatağa esir olduğun zaman teyemmümden bahsedebilirsin. Git gusül al ve bütün mahalle de duysun.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben misafirlikteyim ve cünüp oldum. Saat geç herkes yatıyor ve uyandıramamda. Teyemmüm alayım desem evde toprak türü bir şey yok? Ne yapayım?


ACİLSERVİS
Şehirde su varsa, yatağa bağlı değilsen veya ciddi yaraların yoksa zaten teyemmüm diye bir şey olmaz. Dininizi sağlam kaynaklardan okuyun. Sabah namazına kalktıklarında gusül almak istediğini söyleyebilirsin.


Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm.Bu sabah kalktığımda ihtilam olmuştum.Annemle babam ayrılar ben babamda kalıyorum oyüzden sadece o vardı evde bende ona baba 3 dakika duşa girsem olurmu dedim.O direkt olarak red etti ve hiçbir şekilde ne toprakla nede suyla gusül alma imkanım olmadı.saat 8 30 dan ikindiye kadar cünüp kaldım.Ben gusül alırken eve 3 te gelmiştim guslümün son dakikasında ezan başladı.Ben ne yapmalıyım bu durum karşısında.Bunun günahı nedir?Ayrıca hiçbir şey bile düşünmeden mastürbasyon yapmanın ardından hemen gusül almanın günahı bu durumun günahından büyükmüdür yardımcı olursanız sevinirim.Selametle


vel Fecr
Guslü bir müslümanın iki vakit arasında alması gerekiyor. bunun için şartları zorlamak gerekiyor.
şartları zorladın olmadı o zaman normal abdest alabilirsin. bu da olmadı teyemmüm, teyemmümü illa toprak olarak değil. bir taş veya toz çıkaran herhangi bir şey ile alabilirsiniz.

bütün gün cunüp gezdiğinden namazlarınıda kılamadın. bir namazı hiçbir şekilde birşeye yedirmemeliyiz.

dağda bayırda gusül alamazsak bile bir namazın vakti girdiğinde teyemmüm alıp o namazı kılmamız icab eder.


Şem’a
< bu durum karşısında.Bunun günahı nedir? >
Bu gibi durumlarda Allahın emri var onun için babaya sormanıza gerek yok.
Keşke teyemmüm alıp namazlarını kılsaydın (zor durumda kaldığın için)


Kayıtsız Üye
– Ben bugün iğne vuruldum ve 2 gün banyo yapmamam gerekiyor gusül nasıl alabilirim?

– Kardeşim benim sıkıntım var ben sürekli rüyalarda cinsel şeyler görüyorum yatmadan önce dua ettiğim halde ve her gün sabah külotta ıslaklık görüyorum artık her gün gusül almaktan sıkıldım napmalıyım

Okudunuz mu?  Üç kez cünüp olan kaç kez gusül abdesti alır?

Kayıtsız Üye
Hayır cünüpken dua okunabilir ve beslemede çekilebilir ayetel kürsü ve Kuran hariç bütün duaları okuyabilir euzubesleme çekmeden sadece besmele çekerek. Euzu besmele çekildiğinde Kuranda geçen her dua bir ayet gibi Kuran okumuş sayılırsın ama sadece besmele çekersen dua okumuş sayılırsın.


Kayıtsız Üye
Selamın aleykum, benim vücudum bazı şeylere karşı alerji yapıyor ama neye karşıda yaptıpını bilmiyorum, bunu öğrenmek için yama testi oldum sırtıma bandaja benzer şeyler yapıştırdılar,doktor dedi ki terlelememen gerekiyor yoksa bandajlar düşer dedi ama şimdide rüyalanmışım. Ameliyatlık bir şey de yok ama su vurursam bandajlar düşücek napıcam bilmiyorum yardım edin kardeşler acil


arifselim
– Eğer doktor tarafından banyo yapılması yasaklanmış ise gusül almana gerek yoktur. İzin verilmişse sadece namaz abdesti alarak ibadetlerini yapabilirsin. Abdestte alamazsan teyemmüm alarak namaz kılınabilir.

-Görülen her ıslaklıktan dolayı cünüp olunmaz. Sadece meni çıkmışsa ancak o zaman gusül alınması gerekir.


Kayıtsız Üye
Hastahanede bababaannemin yanında refakatçı olarak kalıyorum ve benim yerime gelip kalan yok durumu ciddi olduğu için bırakamıyorum hastahanede banyo aradım ama bulamadım malesef tuvaletlerde su var ama o ortam da da gusül almak imkansız ne yapmalıyım.


arifselim
Allah şifalar versin. Mutlaka hastanede yada çevrede bir yerde gusül alabileceğin bir yer olmalıdır ve iyice araman gerekir. Kesinlikle bulunamaz ise o zaman ancak gusül yerine teyemmüm alabilirsin ve bu geçerli olur.


gusul abdesti alamadigimiz durumlarda ne yapmaliyiz, gusul abdesti alamiyorsak ne yapmaliyiz, gusül abdesti alamıyorsak

Bu kategoride yer alan 12 yaşındayım regl olmadım rüyamda ayıp şeyler gördüm başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alamıyorsak ne yapmalıyız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.