Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:24
missa06
Abone

Müzik dinlemek ve uğrasmak günahmıdır?

Müzik dinlemek ve uğrasmak günahmıdır?

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm.
sayın hocam kaderimde müzikle uğraşmak varmış ben yeri gelip kaçmak istesem de hak teala böyle bir iş nasip etti böyle bir yetenek ikram etti çok şükür.birkaç çeşit enstrüman çalabiliyorum helal çizgisini aşmadan bu işle para kazanıyorum inançlı biriyim.isyan taşıyan ve ettiren her türlü kötü müzikten uzağım yüce Allah’ın verdiği akılla ayırt edebiliyorum ve o tip müzikleri dinlemiyorum. islamiyet öncesi müziğin davulla başlayıp asker yürüyüşünü kontrol etme amacıyla selçuklularda nefesli enstrümanlarla çeşitlenip, Osmanlıda mehter olup yiğitlik,kahramanlık,vatan sevgisi gibi.. halk müziğinde edepliçe sevmeyi saygıyı sevgiyi kardeşliği aşıladığını gördüm ve gözlemledim.ve bu kaynakların güzel dinimizde ki sevgi kardeşlik ve barışçı vs. birçok tarafından beslendiğini gözlemledim.sorum şudur ki yılardır bu işle uğraşıyorum para kazanıyorum(ders vererek ve halka açık konserlerle) arkadaşım boş ve günah bir iş olduğunu söyledi aklıma oturtamadım zor durumdayım inanın. Allah rızası için cevap bekliyorum.saygılar sevgiler..

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güzel ahlakla ilgili 40 hadisi şerif ve bu hadislerin kimin söyledikleri (Ravi isimleri)

Yorum: Müzik dinlemek ve uğrasmak günahmıdır?

Omer Faruk
Ve Aleykümselam Sevgili kardeşim;

Müzikte kriter ise İslam’a aykırı olmayan, şehveti teşvik etmeyen, Allah’a isyana çağırmayan, Allah’ın ayetlerini hafife almayan bütün müzikler helaldir. Hem icra edebilirsiniz hem de dinleyebilirsiniz. Yalnız bu kriterlere dikkat etmek şartıyla. Rasulullah’ı hicrette karşılayan Medineli hanımlar Rasulullah’ı ne güzel bir müzikle karşılamışlar. Ben Rasulullah’ın bu kadınları kınadığını ya da yasakladığını hiçbir hadisten duymadım. Rasulullah’ın müziği zemmeden (kötüleyen) hadisleri yukarıdaki kriterlere ters olan durumlardır. Ayrıca çocuklarımız Disney çizgi filmlerini izlemek yerine kendi çizgi filmlerimizi yapıp onlara kendi müziklerimizi nasıl koyacağız. Eğer müslümanlar bu alanla ilgilenmezse hep kafirlerin subliminal mesajlarına mı maruz kalacağız.

Okudunuz mu?  Kötü insanların şerrinden korunmak için okunacak dua

Müzik hayatla içiçedir. Onu reddetmek hayatı reddetmektir, vesselam!


müzikle uğraşmak günah mı , müzik dinlemek ve uğrasmak günahmıdır, müzikle uğraşmak gunah mi

Bu kategoride yer alan Bir insana büyü yapıldığını nasıl anlarız ve büyü bozmak için ne yapmamız gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müzik dinlemek ve uğrasmak günahmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.