Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
missa01
Abone

Sorumsuz kocadan boşanmayı düşünüyorum

Sorumsuz kocadan boşanmayı düşünüyorum

kızça
14 senelik evliyiz.16 yaşında evlendim eşimle aramda 10 yaş var,yıllardır sorumsuz evinin ihtiyaçlarını maddi olarak karşılıyor,onun dışında bütün yük bende,çocukların dersi okulu hastane işleri market pazar misafir,bu arada anne ve babasıylada beraberiz yaşlılar,onların bakımındada bana yardımcı olmuyor,bunlar yetmiyormuş gibi eve geç geliyor yada geceleri gelmiyor,aslında karı koca olarak hiçbir sorunuzmuz yok,yani ilginç olan bunlarını yaşamamıza sebep olacak bir sorunumuz yok,aramızdada konuşuyoruz evliliğin kurallarına göre yaşayacağız diyor söz veriyor ama 2 gün ancak sürüyor.14 senedir böyle hiç değişmiyor.her yolu denedim surat asıyorum olmuyor dahada uzaklaşıyor,asmıyorum düzelme yok bildiğini yapıyor,yakın akrabalardan birileriyle konuştum çare olmadı,3 tane çocuğum var onlarda etkileniyorlar yıllardır onlara belli etmedim ama artık dayanamıyorum,kimseye açılamıyorum çözüm arıyorum bulamıyorum,yıllardır gözyaşlarıyla dua ediyorum,hiçbirşey değişmiyor ,en fazla 4 5 gün sonra yine sorumsuz yine sorumsuz,daha anlatacak çok şey var.ne yapmalıyım bir çözüm verin lütfen,boşanmayı düşünüyorum ama bütün yolları deneyip son karar olarak bunu yapmalıyım pişman olmaktan korkuyorum,lütfen yardım edin…

Okudunuz mu?  Eşimle aram soğudu büyü yapıldığından şüphemiz var bunu nasıl anlarız bundan nasıl kurtuluruz?

Cevap: sorumsuz kocadan boşanmayı düşünüyorum

Fetva Meclisi
< 14 senelik evliyiz.16 yaşında evlendim eşimle aramda 10 yaş var,yıllardır sorumsuz evinin ihtiyaçlarını maddi olarak karşılıyor,onun dışında bütün yük bende,çocukların dersi okulu hastane işleri market pazar misafir,bu arada anne ve babasıylada beraberiz yaşlılar,onların bakımındada bana yardımcı olmuyor,bunlar yetmiyormuş gibi eve geç geliyor yada geceleri gelmiyor,aslında karı koca olarak hiçbir sorunuzmuz yok,yani ilginç olan bunlarını yaşamamıza sebep olacak bir sorunumuz yok,aramızdada konuşuyoruz evliliğin kurallarına göre yaşayacağız diyor söz veriyor ama 2 gün ancak sürüyor.14 senedir böyle hiç değişmiyor.her yolu denedim surat asıyorum olmuyor dahada uzaklaşıyor,asmıyorum düzelme yok bildiğini yapıyor,yakın akrabalardan birileriyle konuştum çare olmadı,3 tane çocuğum var onlarda etkileniyorlar yıllardır onlara belli etmedim ama artık dayanamıyorum,kimseye açılamıyorum çözüm arıyorum bulamıyorum,yıllardır gözyaşlarıyla dua ediyorum,hiçbirşey değişmiyor ,en fazla 4 5 gün sonra yine sorumsuz yine sorumsuz,daha anlatacak çok şey var.ne yapmalıyım bir çözüm verin lütfen,boşanmayı düşünüyorum ama bütün yolları deneyip son karar olarak bunu yapmalıyım pişman olmaktan korkuyorum,lütfen yardım edin… >
Kocan eve geç geldiği için boşanman akıllıca değildir.
Sabırla herşey düzelir.

Okudunuz mu?  Tecavüzcüleri öldürmek caiz mi?

Yanıt: sorumsuz kocadan boşanmayı düşünüyorum

ÜSTÜNBAŞ
Kardeşim anlattıklarınıza göre sıkıntılısınız.. Amma herşeyi SABIR’ la yenmek mümkün.14 yıllık evlisiniz..Üç çocuğunuz var.. Evliliğinizi devam ettirmeniz bencede uygun olanıdır.. Allah’ a dua edelim.. İyi olur inşAllah.. Dünyada hiçbir evlilik dört dörtlük değildir. Mutlaka küçük dahi olsa herkesin sorunları vardır. Bende bir ağabey olarak sizlere tekrar SABIR diliyorum.. Allah size kolaylıklar versin..Allah cümle huzursuzlara huzur versin.. Amin..

Okudunuz mu?  Bir arkadaşıma onun tanımadığı biri hakkında kötü konuşsam gıybet olur mu?

Soru: sorumsuz kocadan boşanmayı düşünüyorum

beyhude123
bence eşinizin olumlu taraflarını da düşünün evin maddi ihtiyaçlarını karşılaması gibi.bayanlar evliliklerde daha çok yoruluyorlar çocuk ev bakımı vs.
inşAllah bu durum yakında düzene girer. bence boşanmayı düşünmeyin.boşanma sonrası 3 çocugun psikolojisini düşünün.belki haddimi aştım ama sadece fikrimi beyan etmek istedim.selam ve dua ile..


judge
olaya sadece sizin açınızdan bakarsak eşiniz sorumsuz gibi görünüyor…fakat ikili ilişkilerde her iki tarafta dinlenmeden doğru karar asla verilemez….belki de eşinize göre de siz onun sorumsuz davranmasına sebep oluyor olabilirsiniz demi….

Okudunuz mu?  Sakin Nun Dan Sonra Mim Harfi Gelirse Nasıl Okunur

yolcu365
kocanızın sorumsuzluğunun ve geç gelmesinin sebebi olmalı bir şeye bağımlıdır demeki arkadaşlarımı,kahvehanemi,ortamımı neyse ortamdan uzak tutun zincirleyin kendinize ortamı neyse onlarada söyleyin kocamı evine gönderin rahat bırakın diye meşkale bulun mesela evde kalmasını sağlayacak şey ne varsa kocanızın annesi babası yük oluyorsa bilemem butür şeyler hastalıktan beterdir kan çeker bazen kafasına odunla vursanda nafiledir Allah yardımcın olsun.


Rayyan Emir
gec gelmesinin nedenini biliyorsaniz ona alternatif olacak bir sey sunmalisiniz. kahvehaneyse muhabbet gibi.. cocuklari erken saatte yatirip islerinizi erkenden bitirip kendini evinde huzurlu hissedecegi bir ortam yaratmalisiniz. bence evdeki kalabaliktan kaciyor ustune birde surat yapip kavga edip sikayet ediyorsaniz (zaman zaman hepimiz yapiyoruz ) ters tepiyor demektir. bir de bu sekilde deneyin bakalim

Okudunuz mu?  Akıl ile ilgili hadisi şerifler

Kayıtsız Üyemisafir
15 yıllık evliyim eşim çok sorumsuz her sorun bana ait 4 tane cocugum var ve onların herşeyin sorunu bana ait eşimin sorunsuzlugu yüzünden kafayı yicem çok bunalımdayım calışıyor calıştıgı maaşı bie sormam napıyorsun diye konuşamıyorum konuştugumda şiddetle karşılıyor benim calış tıgım maaşıda kendisi alır ve devamlı borc yapıyor nasıl yapıyor anlamıyorum ben onun borc larını ödeyeyim bitsin derken yeniden birdaha borc lanıyor cıldrmak üzereyim bukadarda sorum suz insan olurmuya sinirden aglıyorumyabazenderim Allahıma koca dünyada neden ben


Galus
sabredin ve ecrinizi Allahtan bekleyin umulurki sizlere bir çıkış yolu verecektir hiçbir zaman şikayetçi olmayın Allah yardımcınız olsun.


Kayıtsız Üye
Bende ayni sorunu yasiyorum, cocugumuzda var, buna ragmen kendisini ayrilikla tehdit ettim. Bakalim düzelecekmi.. Düzelmezse ev koksada hiç temizlik yapmayacam..

Okudunuz mu?  Karı koca arasını düzeltmek için okunacak dua

yasemin
Ayrılıkla tehdit edip , silah olarakta temizlik yapmamak ta , bir garip hani :))
Allah yardımcınız olsun


Kayıtsız Üye
Ben 21 yaşındayım eşim 23 yaşında severek evlendik ama çalişmiyo madde kullanıyo birakicam dedi ama bırakmadı ise girio hemen çıkıyor is yerini arıyorum ise gelmiyo diyolar çalışmak istemiyo sokaklarda arkadaşlarıyla gezio her gün ağlıyorum boşancaz diyorum ama hala aynı çok yalan söylüyor 21 yaşındayım yalnış evlilik yaptım boşanıcam ama çok üzülüyorum 21 yaşında dul olucam diye.


Kayıtsız Üye
arkadaşım , öncelikle çok üzüldüm. Allah yardımcın olsun ama madem bu problemler var 4 tane çocuğu neden yapıyosun ? kendinizi hiç mi düşünmüyorsunuz. 1-2 çocukla her yere sığarsın ama 4 çocuk… bu saatten sonra iş çocuklarım için katlanırıma geliyor. pek de yapılacak bişi kalmıyor.

Okudunuz mu?  Nişanlım askere gidecek onun gidipte dönmemesi üzerine yalan yere yemin ettim evlenmemiz tehlikeye girdimi?

Kayıtsız Üye
Bende çok sıkıntılıyım eşimle severek evlendim evleneli 5 ay olucak ama o kadar ilgisiz ki işten eve geliyor ya telefonla ilgileniyor ya da televizyon izliyor artık gittilçe soğumaya başladım nefret ettirdi bana artık ona sürprizler yapıyorum ama daha bir kere bile görmedim ondan sürpriz anneme babama uzağım kendimi çok yalnız hissediuorum ne yapmaşıyım boşanmalımıyım


Kayıtsız Üye
Merhaba alti yillik evliyim birde cocugum var eşim ilk yillar iyiydi yani yuzume guluyordu ama arkamdan yine kandiriyomus ama son uc ucbucuk yildir apacik yapiyor kumar oynuyor eve hicbirsekilde bakmiyor bizim rizkimizi maasini aliralmaz kumara veriyor yetmiyor bide kredi cekip sürekli borca giriyor nedesem tersliyor asagliyor kufur ve beddua ediyor siddete dahi vardi cocugumda korkuyor napcagimi sasirdim arkamda kimsem yok her lafi yalan yalan yere kurana elbasiyor cocugun ustune yemin ediyor. Gidersen git diyor konusmak istiyorum asla konusmuyor kavga ediyor bana bir akil verin napiyim

Okudunuz mu?  Günlük yapılması gereken ibadetler

Kayıtsız Üye
Selamüaleyküm kardeşim cübbeli Ahmet hocanın sohbetlerini dinle karı koca muhabbetiyle ilgili.. ve seher vakti uyanıp 313 tane sayı çok önemli Fatiha oku ve dua et. Rabbim geri çevirmez inşAllah duanı.. Rabbim cümlemize selamet versin.. sabır sabır..


Kayıtsız Üye
Bide işin ucunda hem dul hem çocuklu olmalar çocuklar yokken yol yakınken sıyrıl çoçukların madde kullanan birinimi örnek alsın ….

Okudunuz mu?  Oral yolla cinsel ilişki caizmidir?

Kayıtsız Üye
Slm ben esimle 2.5 sene evliyim çok umursamaz gelirini giderini hiç biseyi düşünmez genelde benden para alir 6 aydir isiz is beğenmiyor 1 hafta oldu ise baslayali iyiliğine iyi kötülüğü yok ama hiç tutumlu digil hiç geleceğini düşünmez çok vurdum duymaz biri bnde bosannmayi düşünüyorum simdi boyleyse çoluk çocuk olduğunda naparim ama onunla bu yolda yürüyemeyeceğimizi düşünüyorum siz ne dersiniz…


Kayıtsız Üye
bence çocuklarınız var boşanma derim biraz sabırlı olmalısın.


Kayıtsız Üye
Benim eşimden öyle iki çocuğumuz var nişan kardeşim degismiyorlar başta öyle olan sonrada aynı oluyor.


Kayıtsız Üye
Ben 5 yıllık evliyim evlendiğimiz süre içinde eşim alkol aldı ve her içmeye gittiğinde gunlerce eve dönmedi annesi yada abileri gidip getiriyolardı ben evlenmeden önce böyle biri olduğunu bilmiyodum görücü usulu evlendik maddi manevi çok sıkıntı çektim eşim 30 yaşında ve yıllardır bu şekildeymiş evlendikten sonra öğrendim kendi aileside değişebileceğine inanmiyo 3 yaşında oğlum var beş sene hep degişir diye bekledim ama olmadı şimdi boşanmayı düşünüyorum acaba boşanmalımıyım

Okudunuz mu?  Okula giderken hangi dualar okunur

sorumsuz koca, sorumsuz koca nasıl düzelir, eşim sorumsuz ne yapabilirim

Bu kategoride yer alan Neden Peygamberler Erkektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sorumsuz kocadan boşanmayı düşünüyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.