Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Yolda bulunan para haramıdır

Yolda bulunan para haramıdır

yolcu365
bazen yolda yürüken küçüklü büyüklü değerde paralar buluyorum almalımıyım günahmıdır haramıdır ne yapmalıyım


Cevap: yolda bulunan para haramıdır

YaZaROW
Almasan daha iyi edersin. Çünkü biri dönüp arayabilir. Bulursa kendisinin olacağı için sen alınca bulamaz.


Yanıt: yolda bulunan para haramıdır

KaLPNuRu
Bende hiç almadim simdiye..


Soru: yolda bulunan para haramıdır

yolcu365
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Boşanmada kul hakkı?

hbevci
forumduasi.com/k-l/3934-lukata-islamda-buluntu-esyanin-hukmu.html
forumduasi.com/ahlak-iyi-ve-kotu-ahlaki-soru-ve-cevaplari/52698-dinimize-gore-kayip-esya-bulununca-ne-yapilir.html
buyur burda detaylı bılgıler var
selametle..


yolcu365
Allah (cc) razı Olsun


KaLPNuRu
Yolda sahip olmadigim ne olursa, Para, cüzdan ister diamant olsun.. aklima hep su hikaye gelir..

İPİN HESABI
Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş. Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal, "Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş. Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde… Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar. "O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.
– Tamam, servetin yarısı senin, demişler.
– Aman,demiş hamal, istemem, kalsın. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?

Okudunuz mu?  İstiharede ağzına kelebek girmesi

Simdi birde bir yerde bulunan, kendimize ait olmayan haram bir seyi aldigimizda o sorgu sual nasıl olur düsünmek bile istemiyorum..
Allah korusun.. Haram mallardan, haram kazanclardan ve haram lokmalardan..


islami17
Şuan bulsam almam tabi ama çocukken almıştım. Hatta belki para bulurum diye başım yerde yürürdüm.:) Çocukluk işte. O para haram mıdır? ÖYLE İSE RABBİM AFFETSİN.

Okudunuz mu?  Kişi kendi başına işrak namazı kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Arkadas yolda 2 parçaya bölünmüş 100 tl buldu sonra birlestirmis harcayam falan dedilrer haramm falan ihtiçaç sahibi birine verelim dedik sonrada arkadaş parayı yırtıp attı iyi mi oldu kötümü oldu soylermsnz


Şema
Parayı yırtmakla günaha girdi. 100 tl bir fakirin bir haftalık geçimi sayılır.
En doğrusu onu bir muhtaç insana vermek idi.

Okudunuz mu?  Kürtce bir ilahinin sözleri lazım (Seyfullahın Muhammed isimli ilahisi)

Kayıtsız Üye
Merhaba ben yerde iki 20lik halinde 40 lira buldum bu para hala bende. Bu parayi harcamak gunahmidir gunahsa ne yapmak gerekiyor.


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu çok miktarda bir para değildir. Eğer sahibine ulaştırma imkanı yoksa bir fakire verebilirsin veya senin ihtiyacın varsa kullanabilirsin.

Okudunuz mu?  Burs aldığını saklamak

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar merhaba ben yolda 20tl buldum ve bulduğumda saat gece 12.3 du bu parayı aldim ama bu paranin bir miktari ile okunacak bir mevlitte dagitilmasi için biseyler alicam haram olur mu


arifselim
Az miktarda bir parayı bulan kişi eğer sahibini bulma ihtimali de yoksa bunu onun hayrına olmak üzere sadaka olarak vermelidir.

Okudunuz mu?  Herkez beni dövüyor

Kayıtsız Üye
Ben altin buldum ve sahibi yok bunu harcamak istiyorum hemde ihtiyacim var ne yapsam


arifselim
Bulmuş olduğun altını yetkililere teslim etmen gerekir. Bunu senin kullanman caiz değildir. Günümüzde bu konuda polis teşkilatlarına başvurarak teslim etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler ben 17 18 yaşlarında iken işten çıkıp eve gidiyordum yolda iç içe girmiş 200 TL buldum sağa sola baktım kimse yoktu bende camiye sadaka olarak vermek istedim ama sonra benim paraya ihtiyacım oldu ve ben o parayı harcadım şuan vicdan azabı çekiyorum ne yapmam gerekiyor?

Okudunuz mu?  Yapacağımız bir işi başkasına söylemek

arifselim
Hayırlı günler. O para miktarınca muhtaç olanlara sadaka olarak dağıtabilirsin. Buluntu olan paranın ilk önce sahibi araştırılmalıdır. Yada günümüzde olduğu gibi emniyete teslim edilebilir.


yolda bulunan para haram mıdır, yerde bulunan para haram mıdır, yolda bulunan para ne yapılmalı

Bu kategoride yer alan Kadınların secdede ayak parmaklarının durumu nasıl olmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yolda bulunan para haramıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.