Anasayfa
17 Ekim 2023, 16:41
sizden92
Abone

Bir müslüman bayan hristiyan bir erkekle evlenmesi günah mıdır?

Bir müslüman bayan hristiyan bir erkekle evlenmesi günah mıdır?

elif1997
Sevgili müzslümanlar ben bir Hristiyan erkekle evlenirsem günaha girer miyim bu konuda şüphelerim var ne olur bana yardım edin


Cevap: Bir müslüman bayan hristiyan bir erkekle evlenmesi günah mıdır?

Hoca
İslama göre, Müslüman bir kız asla Müslüman olmayan bir erkekle evlenemez.
Evlenirse şayet, nikahı geçersiz olduğu için bir ömür zina etmiş olur.
Allah muhafaza!


Cevap: Bir müslüman bayan hristiyan bir erkekle evlenmesi günah mıdır?

Guray
< arkdaşlar neden öle düşünüyorsunuz sevmiş se ne olcak >
Rabbinden fazla mı sevecek ? Eğer birbirlerini çok seviyorlarsa erkek müslüman olup evlenebilirler


Cevap: Bir müslüman bayan hristiyan bir erkekle evlenmesi günah mıdır?

holy45
erkeğin dini erkeğe kadının dini kadına herkezin dini kendine ne varkine bunda


mfcanbaz
Kurallar Holy kurallar…..

Rabbim hayır dedikten sonra fazla söze ne hacet…


Desert Rose
< erkeğin dini erkeğe kadının dini kadına herkezin dini kendine ne varkine bunda
>

çok şey var bunda!… Allah c.c dini İslam yeryüzündeki bütün insanlara
vede cinlere uyulması istenilen.


ikra_40
Arkadaşım sevmeyeceksin Çünkü İslamiyet diğer bütün dinlerden üstündür. Müslüman bir erkek hristiyan bir kadınla evlenirse erkek kadından üstün olduğu için olur fakat kadın zayıf oldupğu için müslüman bir kadının hristiyan bir erkekle evlenmesi günahtır…


Desert Rose
< arkdaşlar neden öle düşünüyorsunuz sevmiş se ne olcak
>

İlk başta Allah c.c sevecek ve O’nun rızası için Müslüman olacak
Allah c.c bu amelinden dolayı ona aşkını bağışlayacak yani serbest bırakacak
ama olurda kaderdir,olmazsa mühim değil çünkü hakiki aşka kavuşmuş olacak,
bu sayede daha karlı çıkacak…


m.deniz
< arkdaşlar neden öle düşünüyorsunuz sevmiş se ne olcak >
Holy45 kardeş kendi kendine fetva uydurmanın anlamı yok müslümansan itaat etmek zorundasın

Okudunuz mu?  Parfüm kullanmak oruca ve namaza engel midir

Kayıtsız Üye
Kadın gayet güçlüdür. Cocukların kişilik oluşumdan erkekten çok kadının etkisi vardır.
Kadınin direk gözükmese de erkeğin üstünde etkisi çoktur.
Kişiliği oturmuş bir kadın aile de birçok konuda etkilidir. O yüzden kadını zayıf göstermek adına ya da hüküm altına alarak bu tip şeylerle baskilamaya çalışmayın. Buradaki mantik çelişkisini gayet ortada. İslamin ustunde arap
Kulturunun etkisi halen mevcuttur. ayrica Yuvayı disi kuş yapar. Bunun yanında İslam’da hoşgörü esastır. Kimse dinini değiştirmeye zorlanamaz.
Benimle evlenmek istiyorsan dinini değiştir ne saçma bir cümledir. Din değiştirme nedeni insan olmamalı, Allah olmalı, kendi inancı olmalı. Öyle değiştirilen dinden hayır gelmez!


Kayıtsız Üye
mesela ben Müslüman olmayan bir erkekle evlensem olmuyor mu?
ama o benim dinime karışmıyor bir şeyde demiyorsa yine de olmaz mı?
yani aşağılama olmamasına rağmende evlenirsem günah olur mu?


Kayıtsız Üye
Peki hristiyan erkek müslüman karısının dini hakkında aşşağalama veya peygamberini kötüleyecek birşeyler söylemiyorsa,evliler ve kadın hamileyse ne olacak.


Kayıtsız Üye
Hristiyanda yahudide islamda tek tanriya Allah’a inaniyorlar onlar putlara falan inanmiyorlar


qwert12380
Misafir arkadaşlar, hâleda anlamıyor musunuz? Müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkek ile EVLENEMEZ. Eğer evlenirlerse ömür boyu zina etmiş olurlar. Evlenmeleri için erkeğin müslüman olması ŞARTTIR.


Kayıtsız Üye
Emir Allah`tan. Islama göre şartıda anladım. Müslümansan inanıyorsan Allah`a teslim olmuşsan bunu sorgulamanın anlamı yok. Kabulum.

Bir çoğunun bu günümüzde anlayamadığı sanırım erkeğin neden kadından üstün olduğu. Kadının erkekten çok üstün olduğu durumlar var ama bazı durumlarda değiller malesef.

Önce bunu kabullenmek gerekir. Bunu kabullenmek kadının aşağlandığı anlamına gelmez esasında ama diyorumya günümüzde hep ”EŞİTLIK” den bahsedildiği için bu konu zor anlaşılıyor veya kabulleniyor.

Mantığım sorun olmaz diyor. Ama inancim ISLAM hayır diyor ise bu şarta uymak zorundayız eğerki Allah`ın rızasını istiyorsak.

Bunu ISLAM`a inanmayan teslim olmamış kişilere izah etmek zor kabul ediyorum.

Okudunuz mu?  Adak ve vesvese

Ruşen
Şöyle bir şey var bir kere doğan çocuklar kimin dinine göre yetişecek


Kayıtsız Üye
Bu kadar kesin ve net konusanlar evet gunah am biraz daha ilimli olmaniz sizin için iyi olur birgun sizinde basiniza gelebilcek bisey çok seviyosa musluman olsun diyen kisi peki sen çok sevsen hristyan olurmuydun tabiki olmazdin o yuzden tek yarafli dusunmeyin evet olmamasi gereken bisey ben isterim ki herkez kendi dinini yasasin ama maalesef boyle bisey mumkun deil:(


Kayıtsız Üye
Slm bende düşünüyorum bu soruya ve anlamiyorum ,dediginiz gibi Allahin sozu gecer ,sunuda bilinmesi lazim ve uygulamalari lazim erkeklere çok kez evlenme ieni verilmis ama bu gunumuzde kimse evlenmiyor helalinden bile yok dini nikaha bile yaklasmiyorlar ve diyorlar Allah afedici , ve bu egitimi erkek cocuguna veriyorlar demiyorlar zinadan uzak dur ce genciken evlendirelim o zaman herkez kor ,siz babalar baskalarin kızı bir gun sizin kizin ve bu davranismar donner sizin kizmariniza deger dusunun Allah hepimze yardim etsin amin


Kayıtsız Üye
Sadece aşkı düşünerek cevap vermek yanlış olur sevmişler diyemeyiz doğacak çocuğa da yazık hangi dini yaşayacak ateistim olacak daha kötü Rabbim güzel demiş helalinden müslümanla evlenmek en güzeli


Kayıtsız Üye
kardeşim öyle bişey söylüyosunki sanki bunu biz söylüyoruz islam böyle emrediyor gayet açık ve net müslüman olmayan islama inanmayan bir erkekle müslüman kadın evlenemez bu kadar daha fazla bu konuyu sorguluyorsan demekki islama inancınıda sorguluyosun demektir


Kayıtsız Üye
Erkek kadından üstündür diyen insan kılıklı mahlukat;unutma,cennet anaların ayağı altımdadır ve bir erkeksen şunu anla,sen ne yaparsan yap bir kadından asla üstün olamazsın.Belki gücün fazla olabilir ama unutma ki kanunlar karşısında hepimiz eşitiz.Senin gibi düşünenler olduğun sürece islamiyet böyle yobaz bir din olarak tanınamaya devam eder.

Okudunuz mu?  Hile yapmak kul hakkımı

Kayıtsız Üye
Seviyorsa Müslüman olsun ne demek sadece evlenmek için Müslüman olmak ne kadar doğru bunu düşünmeden yorum yapmayın


Kayıtsız Üye
Burda ark. üstünlüğü cinsiyet anlamında demek istememiş. Dinimize göre erkek mümin kadın başka dinden olursa kadının erkeğin dinine girme olasılıgı fazla olduğundan tersi olursada kadının erkeğin dinine girme olasılığı yüksek olduğundan demek istemiş. Ve nitekimde böyledir. Erkek dinini yaşaıyorsa ve baskınsa kadın mümin olabilir. Ama tersi durum çok zor kardeşim


Kayıtsız Üye
Dünya sevgi üstün e kurulmus kardesler doğru günah Allahim bizi affet amin


Kayıtsız Üye
Çevremde müslüman bir kadının hristiyan bir erkekle evlendiği örneği var. Ve bu evliliten sonra erkek müslüman oldu. Bu durumu nasıl izah edebiliriz?


Kayıtsız Üye
ama Hıristiyan kadın da hz İsa’nın Allah’ın oğlu olduğuna ve baba oğul ve kutsal ruh üçlemesine inandığı için zaten Allah’a şirk koşmuş oluyor bu durumda İslama inanmış bir erkeğinde bir hıristiyan kadınla evlenmemesi gerekiyor


Kayıtsız Üye
nasıl yani ? benim nişanlım ortodoks , ve biz bir aya evleniyoruz. o benim dinime saygılı ben onun dinine saygılıyım. cocuklarımı da müslüman olmaya teşvik edeceğim. dinde zorlama yoktur ben ona kesinlikle müslüman olacaksın yoksa evlenmem demem bu yobazlığa girer.


emre
Müslüman bir kadın asla gayrimüslim biri ile evlenmez. Ben bu emre itaat etmem dersen reddedersin senin bileceğin bir durum. İslamda buna izin yok.


öylesine
Mumtehine 10. Ayetini ve tefsirini okursan anlarsın.helal bir evlilik olmadığını.


Murat TR
Müslüman bir erkek Yahudi ve/veya Hristiyan bir kadınla evlenebilir ancak Müslüman bir bayan Yahudi veya Hristiyan bir erkekle evlenemez. Bazıları ya sevmişse diyor. O zaman şöyle olur. O kadın gayri muslim erkekle evlenir ve o adamla ölüm veya başka bir septen dolayı ayrılıncaya kadar zina etmiş sayilir. Çocukları olursa bunlar veled-i zina hükmündedir. Tüm bunları göz önüne alıyor ve Allah korkusu yoksa evlenmesinde mahsur yoktur.

Okudunuz mu?  Zina affedilir mi ?

Evet bir bayansan ve gayri muslim bir erkekle evlenmek istiyorsan bu haramdır. Resmiyette evli görünürsün ama Allah katında zaniye olursun.

Müslüman bir kadın Hristiyan bir erkekle X yilinda evlenmiş ve daha sonra Y yılında herif Müslüman olmuş. Bunun hükmü nedir diyene el cevap: X yılı ile Y yılı arasında geçen zamanda kadın zina fiili işlemiştir gunahkardır. Çocukları olmuşsa veled-i zinadır. Y yılında adamın Müslüman olmasıyla beraber zina fiili ortadan kalkar. Ama 100 değenek sopa yemesi lazımdır kadının. Çünkü adam yeni Müslüman olduğu için önceki fiilleri geride kalmıştır. Ancak kadın Müslüman olup zina ettiği için bunun cezasını çekmesi gerekir. 100 sopa.

Allah’ın kuralına itirazın varsa kafir olursun. Dikkat et.


Kayıtsız Üye
Erkek, hristiyan bir kadınla evlenince sizin mantığınıza göre o kadın onu da aşağılamış olmuyor mu?Bu ne biçim bir saçmalık müslüman bir kadın, hristiyan erkekle evlenince aşağılanmış oluyor ama erkek, hristiyan bir kadınla evlenince aşağılanmıyor.Ya hu hristiyan erkek de kadın da aynı dinde bunun farkındasınız de mi?yoksa Hristiyanlık erkeğe ve kadına göre farklı durumlarda mı gerçekleşiyor.Demekki siz kadını insan olarak bile görmüyorsunuz ki ‘bu ne ya bunun dini mi olur’ gibi davranıyorsunuz ki hristiyan kadınla evlenince sorun olmaz diyorsunuz.Aslında siz kendinizi ne kadar saklamaya çalışsanız da böyle aptalça hareketlerinizden ne olduğunuzu kendiniz belirtiyorsunuz.Bırakın bu işleri varsa böyle bir durum kızına erkeğine göre değişmez.Madem ki erkek hristiyan bir kadınla evlenebiliyorsa ,kadında hristiyan bir erkekle evlenebilir.Biraz gerçekçi olun dini kendinize göre değiştirmeyin.Bu bencilliği bırakın.Neyse gerçek onu söyleyin.Bakın vurguluyorum ‘GERÇEKLERİ’ söyleyin!!!


emre
Gerçekler birinci sayfada yazılıdır. Sen dinin yaşamadığın için sana ağır geliyor olabilir. Ayetleri ve hadisleri araştır burda kimse kafasından bir şey sallamıyor.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon yaparken meni akmasını engellersek yinede cünüp olurmuyuz ?

Allahın koyduğu kural budur.
Allahın kuralına karşı gelinmez.


Kayıtsız Üye
Sevgi değer kardeşim bu Allah im emridir ve kuran-i kerim de geçer yani ayetlerde Arapların söyledigi bişey değil kendi düşüncelerini söyleyerek âyetleri yalanlamiş oluyorsun bu dinden çıkmana sebeptir..


Kayıtsız Üye
Asıl siz arastirmadan bilgi sahibi olmadan dininizi kendinize gore yorumlayarak inanmak istediginize inaniyorsunuz.Bir byn hiristiyan ya da yahudi bir erkekle evlenmesi haramdir.Cunku acik ve net ayet vardir.Kadin ve erkek arasinda esitsizlik oldugu için değil islam emrettigi için.Peyg efendimiz maria isimli ehli kitap bir byn evlendigi içinde musluman bir erkegin yabanci dinde bir byn evlenmesi haram degildir.Cunku onun kocasinin dinine gecmesi daha kuvvetlidir.Dinini arastir ve bilip bilmeden gunaha girme


Kayıtsız Üye
ben ingilterede yaşıyorum eşim ingiliz fakat müslüman deil hristiyan 6 yıldır evliyiz eşimi çok seviyor ve saygı duyuyorum oda aynı şekilde bizim birde 3 yaşında Carl adında oğlumuz var eşimi din konusunda zorlamıyorum oda beni bu konu yeni aklıma takıldı ne yapmalıyım boşanmalımıyım eşim islamı biliyor fakat müslüman olmak gibi bir düşüncesi yok

ben ingilterede yaşıyorum benim eşim ingiliz ve hristiyan 6 yıldır evliyiz 3 yaşında bir oğlumuz var beni seviyor ve dinime kültürüme oldukça saygılı bende ona fakat bu soru aklıma takıldı siz günah demişsiniz eşim hristiyan diye ondan boşanmalımıyım 3 yaşında oğlumuz var ne yapmalıyım eşim islam dinini bilmesine rağmen müslüman olmak gibi bir düşüncesi yok (bu konu benim açımdan veya onun açısından hiç sorun olmadı aramızda) saygı sevgi ve mutluluk var evliliğimizde ne yapmalıyım


rana
sizler eslerinizi secerken soyunuzuda belirliyorsunuz.. seneler sonra durup ne yapacagim dememek için önce düsünmeli sonra karar vermeli..
müslüman olmayan biriyle evlenip ondan cocuklarin olmasi islami yasatmiyorsaniz büyük vebal.
bir kere müslüman erkek evlendigi bayandan gelecek olan cocugun sorumlulugunu nasıl kaldirabilir ki, simdiye kadar hiç bir gayrimüslimin sahsen sahit olmadim ki anne istemezse islam dini ile hiç alakasi olmuyor cocuklarin, bu sefer vebalde kaliyorsunuz cünkü siz baba olarak cocuklarinizi ve eslerinizi atesden korumalisiniz… hem dininizden mahrum kaliyor hem dilinizden, hem kültürünüzden..

Okudunuz mu?  Mezhepsizler.. Hayreddin Karaman, Vehbe Zuhayli Bunlar mezhepsizse bunların hiçbir görüşüne bakmamak mı lazım?

ahir zamanda müslüman kadinla bile evlenseniz zor huzuru yakaliyorken, gayrimüslimle evlenip hayatinizi daha çok zora sokmaniz akil kari degil…

ahireti unutmayin.


öylesine
Rana kardeş iyde soruyu soran bayan sanırım./mesajının üstünde ki soru için diyorum.)


Şem’a
< eşim hristiyan diye ondan boşanmalımıyım >
Eşim derken karım mı yoksa kocam mı ne demek istediniz.
Lütfen soru sorarken cinsiyetinizi yazınız.
Kadın iseniz ya hıristiyan olan kocanız ya müslüman olacak ya da boşanacaksınız bu Allahın emridir.
< Allah diyor diye 4 kadınla nikahlanacakmısınız anlayamadım bence bu o dönem yani Hz.Muhammed dönemi için yazılmış bir şeydir >
Kur’anın hükümlerinin geçtiğine inanmak küfürdür.


Kayıtsız Üye
ayrıca çocuğumu babasız büyütecek değilim oğlumun babası hristiyan fakat ben kendi dinimi öğretiyorum oğluma eşim de hiç rahatsız değil bundan hem 6 yıllık hayat söz konusu din nedeniyle kocamı zorlayacak veya boşanacak değilim


klav
6 sene önce de dinin açısından evlenilmeyeceğini bilmek zorundaydın ve şimdide hükmü reddetmenin küfür olduğunu öğrenmiş oldun. Bunun anlamını bilmiyorsan dinden çıkmaktır belki iyice durumu kavrayamadın diye söylemek istedim.


Şem’a
İslama göre müslüman bir kız müslüman olmayan bir erkekle evlenemez demek, nikah kıyılamaz ve kıyılsa bile geçersizdir demektir.
Yani şu an zina halindesiniz ve dinimize göre çocuğunuz zina çocuğu sayılır


rana
Ayrica cocugunuz ismi bile gevur ismi. Durmus burda dinimi ögretiyorum diyosunuz. Cocugunuz bu konuda dahi ahirette sizden hak talep edebilir.
Bir celiski içindesiniz ve eminim ic huzurunuz da yok, yoksa buraya önce "bosanmalimiyim" yazip sonra "bosancak degilim" diye yazmazdiniz.
Dinimize göre klav ve şem’a nin dedigi gibi müslüman bir bayan ile müslüman olmayan bir erkek evlenemez. Ister uyun ister uymayin bu hükmü degistirmicek.

Okudunuz mu?  Namazda iki defa nas suresini okudum.Bunda bir sakınca var mı?

Nefsi için ahiretini mahvedenin halina vah ki vah.


Kayıtsız Üye
He erkek kadınla evlenmiş he kadın erkekle evlenmiş ne farkı var.ve bazı kadınlar erkeklerden daha üstün hem güç olarak hem söz geçirme bakımından


rana
< He erkek kadınla evlenmiş he kadın erkekle evlenmiş ne farkı var.ve bazı kadınlar erkeklerden daha üstün hem güç olarak hem söz geçirme bakımından >
Fark mi? Fark konu değil burda Allah böyle diyorsa böyledir anladinmi.
Zaten sizler gibi insanlar nedeniyle feministlik basini alip gidiyo.
Eger müslümaniz o zaman Allahin emirlerine uyacaksiniz. Eger degilseniz islamda baskalarin uymasi için zorlama yoktur sizi inanmaya zorlayamayiz.


Kayıtsız Üye
Ne kadar saygisizca yazilmis bir yazi. Varnak almak assagilamka vs kullanilan bütün kelimeler maco.
Nasil oluyorda erkek hristiyan kadini kabul etmis oluyor onun inancini vs
Eger kadin hz isayi tanti olarak goruyorsa biz onunu kabul ediyoruz. Tartismiyorum bile. Ayrica kadinsan kadina degisir beni heralde dinimden alack bir babayigit dah gelmemistir dunyaya. Ama sen aciklama yapan hakkimi sana helal etmesem yeridir aciklamalarini insan gibi yapta millet urkmesin ya da yanlis ohrenmesin.21.yy doğru hala kadina esya ve gereksiz muamelesi yapan sizlerden mutevellit erkegin dedigi olur kadin kimki… yazik


Kayıtsız Üye
Müslüman erkek hristiyan kadınla evlenirse o kadın çocuğunu hıristiyan yetiştirir. Ne de olsa kadın evde olduğu için çocuğunu eğitir ve erkek işe gittiği içinde zamanı yoktur çocuklarını eğitmek için. Sırf erkeğe helal olsada kadını dinine mecbur edemez, döverse kadın bosanir. Çocuklar hristiyan anne de kalır. Böylece çocuklar hıristiyan dininde yetişir. Buna benzer almanyada bir çok erkekler var. Çocuklar hep anne de kalıyor. Peki bu erkeklere de 100 sopa vurulur karısını dinine zorlayamadigi için. Vede çocuk hristiyan yetiştiği için ahiret gününde babasının yakasına yapışır. Allah yerken doğru yolu göstersin. Amin.

Okudunuz mu?  Cennette Sıkılmak Var Mı?

Kayıtsız Üye
Yabanci ulkede yasayan bir erkek, orada karsilastigi vaftiz olan bir kizla evlenebilirmi ?

Kiz bakira degil, daha onceden ilk tanistigi erkekle yasamis.
Kollarinda dovme var ama pisman olup bir daha yapmamaya soz vermis.
Tanri olduguna inaniyor, hristiyan derslerini gormus, Isa Peygamberin onun çoçugu olduguna inaniyormus.

Ask için ve tanistigi musluman erkegin diininin iyi olduguna inandigi ve ona yakin olmak için çoçuklarin isminin musluman olmasina, çoçuklarinin muslumanca egitim gormelerine razi.
Ve onu dilince çevrilmis Kuran’i okumaya, ve diini anlmaya hazir.

Musluman erkegin bu kizla evlenmesi gunahmidir ?


Şem’a
Hıristiyan bir kız ile evlenmek caizdir ama bu sözünü ettiğiniz hıristiyan değil müşriktir.
Hz. İsa Allahın oğludur diye inananlarla evlenilmez.


Kayıtsız Üye
Katılıyorum. Çok büyük konuşmuş bazı arkadaşlar. Yarın bir gün sizin veya evlatlarinizin başına gelse yine bu kadar katı olabilecek misiniz acaba ? Hıristiyan kulu da Müslüman kulu da yaratan Allah değil mi ? Sevgiyi yaratan O değil mi ? 2 gencin yüreğine sevda düşünce bunun günahı kime şimdi bir açıklasın. Bu neden günah ? Sevmek günahsa bir ömür günah isliyoruz demetir. Sevmeyeceksin sevemezsin diye kestirip atınca koyu müslüman mı olunuyor ? ayrıca birisi sırf evlenmek için müslüman oluyorsa sanmıyorum ki gerçekten müslüman olacak. Amaç islamà geçme arzusu üzerine kurulu değil evlenmek arzusu üzerine kurulu çünkü. Siz siz olun büyük laf etmeyin yarın bir gün gelir bulursa sizi , o zaman acı acı hatırlarsınız o katı sozlerinizi


zozan
Ben müslümanim şükür ama inanci beli olmayan vesadece fotogrfni gördum aşik oldum açikçasi günah oldugunu bildiğim halde evlenmeyi dahi istiyorum ve müslüman olmasi için dua ediyorum kafam çok karişik sizce yaptiğim doğrumu?

Okudunuz mu?  Gece hayatı ile bir soru

Kayıtsız Üye
Hüküm insanların değil, Allah’ındır. Ha diyorsanız ki ben o tefsircilerden, çevirmenlerden daha hakimim arap diline, edebiyatına, o dönemin arap kültürüne, o ayetin iniş sebebine, sonuçlarına, buyrun siz söyleyin doğrusunu. Ayrıca bir ayetin üzerinde bir kültürün etkisi bulunamaz, çünkü onları yazanlar milletler değil, Yaratan’dır. Kadın yanındaki kişiye uyum sağlamaya meğillidir, yapı itibariyle. Saygı göstermeyen erkek yeri gelir terbiyesizleşir, şiddet gösterir, kadının dünyası zindan olur. Ortada şeytan gibi bir unsur da varken, çocuk büyüyünce değiştirmez ise babanın dinine tabi olur. Yani çok çok çetrefilli bir iş. Evet sinsi bir kadın eşini dininden döndürebilir mi, bittabi döndürebilir, çelebilir aklını lakin böyle bir durumda bunun icabına bakılır. Ki müslüman kadın dediğiniz gibi sağlam bir imanî duruşa sahipse ve etkileyebiliyorsa (ki sağlam imanlı kişinin karşısındakini etkilememesi ihtimali düşüktür) o zaman zaten evlenmeden o kişiye Allah’ı tanıtarak hidayetine vesile olur, her şey kendiliğinden gelişir. Ha olur da kadın güzel bir imana sahip değilse, o zaman o rahat yaşayıştan etkilenmeme gibi bir ihtimali oldukça düşüktür. Hüküm bizi yaratan, bizi en iyi tanıyan ve hakkımızda en güzelini isteyen Allah’ın olduğuna göre, onun verdiği hükümden düşünmeksizin şüphe etmek, hemen muhalefet göstermek, O’na inandığımızı söyleyen biz müslümanlara yakışmaz. Hepimiz yapıyoruz bazen bunu, Allah düşünebilmeyi nasip etsin bizlere.


Kayıtsız Üye
Kardeşim Allah (cc)’in karar verdiği şeylere karşı mı geliyorsun? Allah (cc) caiz değil diyorsa caiz değildir bu kadar.


Kayıtsız Üye
Peki ya hiristian erkek musluman bir kadinin dinine saygi gosteriyorsa ve ona hiç bir ibadetinde engel koymuyorsa,ama hirstianlikdan vaz gecmiyorsa bu caizmidir?


Hatt
Dünyanın saygılı kişisi o olsun. Allah’ın emri bellidir seçenekler sunup durumu değiştiremezsin.


mum
< hiristian erkek musluman bir kadinin dinine saygi gosteriyorsa >
Allah’a ve Hz. Muhammede (sav) saygısı olmadıktan sonra kendine saygı göstermiş ne yazar

Okudunuz mu?  Namazdan önce temizlik nasıl yapılmalıdır?

Kayıtsız Üye
eğer karşıdaki kişi tüm kalbiyle müslüman olup Allah’a inanırsa müslüman olursa evlenebilir
diye yazıyor çoğu yerde ve din adamları ayetlerde ve kuranda böyle söylendiğini dile getiriyor


Kayıtsız Üye
Bu nasıl bir zihniyet? Sen daha dinini tam öğrenememişsin gelmiş burda tartışmaya mı giriyorsun? İyi dinle o zaman. Kitapta erkek kadından üstündür diye bir şey söylenmiyor. Kadına günahsa erkeğede günahtır. Bilmediğin şeylere yorum yapmadan önce kitabını oku da gel!


Kayıtsız Üye
hiç bir dinin birbirinden bir üstünlüğü yoktur sen neyin kafasindasın.hristiyan iyi müslüman kötümü yada müslüman doğru hristiyan yanlısmı.yani yaradan birini eksik yada yanlış mı yaptı önce hristiyanliği yaydı pardon bu yanlış oldu düzelttim alın size müslümanlikmı dedi.yapmayin Allahaşkına yaradanın kutsal kitaplarını birbiriyle kıyaslamayin günah herkesin inancı kendi doğrusu kim dinini isteyerek seçerek gelebildi bu dünyaya.Allaha inancım var hristiyanım ve Allahın yarattıği kullarinın hepsi birdir teşekkür ederim saygılar


Kayıtsız Üye
Unutmayın ki! …..Fahri Kaiat Efendimiz Bir Erkekti!…..Ve Bilinsin ki Tüm Peygamberler Erkekti!…Ve Cennet Anaların Ayakları Altındadır.Hadisi Şerifini Beyan eden ALLAH Resulü.S.A.V.Efendimizdir.Ister Kabul Edin İsterseniz Etmeyin Bunu Emreden Erkeğin Kadına Üstünlüğünü Buyuranda ALLAH Celle Celâluhudur.ALLAH CÜMLE Ümmeti Müminin YAR ve yardımcımız olsun İNŞAALLAH.Selam ve dua ile l.


müslüman bir kızın hristiyanla evlenmesi, hristiyan bir erkekle evlenmek, hristiyanla evlenmek günah mıdır

Bu kategoride yer alan Sıkıntıları aşmak ve sabrı geliştirmek için neler yapılabilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir müslüman bayan hristiyan bir erkekle evlenmesi günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.