Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:29
missa96
Abone

Tavus Kimdir?

Tavus Kimdir?

Kayıtsız Üye
Tavus Hakkında bilgi istiyorum


Cevap: Tavus Kimdir?

Desert Rose
1 -Seyyid İbni Tavus (ra)
YAZAR:BEYTÜL AHZAN TARIH: 4 MAYIS 2010131 KEZ OKUNDUYORUM YOK

[Ö. H. 664, M/1243) DOĞUM YERİ Seyyid b. Tavus (r.a) hicri 589’da Ebu İbrahim Musa b. Cafer’in evinde dünyaya gelerek Ali ismini aldı.[1] Ebu İbrahim’in hanımı Hille’nin meşhur âlimi Verram b. Ebu Faris’in kızıydı. Ali dedesi Verram ve babası Ebu İbrahim’in yanında alfabeyle tanıştı. Ali’nin 13. babası İmam Hasan Müçteba’dır. Verram şöyle diyor: Ebu İbrahim Şeyh Tusi’nin kız tarafından torunudur.[2] Verram .

Okudunuz mu?  Namazımı güzelleştirmek istiyorum. hangi duaları önerirsiniz?

2-Tavus Baba Türbesi

Konya Meram ilçesi’nde bulunan Tavus Baba Türbesi, Sultan I.Alaeddin Keykubat döneminde (1220-1237), Konya’da ölmüş olan Şeyh Tavus Mehmet-el Hindi’ye aittir.

Türbe XIII.yüzyılda taş ve tuğladan yapılmıştır. Üzeri tonozla örtülü olup, dıştan kubbelidir. Kesme taş ve tuğladan yapılmış olan bu türbe oldukça sade bir görünümdedir.

Okudunuz mu?  İslamda dans etmek haram mıdır?

Yanıt: Tavus Kimdir?

@mir
< Tavus Hakkında bilgi istiyorum >
Tabiinin meşhur hadis âlimlerindendir. Aslen İranlıdır. Kendisine Tâvûs-i Himyeri de denir. Kendisi Eshabi kiramdan yetmiş kişiyi gördüğünü söylerdi.

Tâvûs bin Keysan, büyük bir hadis alimi olup, aynı zamanda da fıkıh ve tefsir ilminden pek ileri dereceye sahipti. Sika (güvenilir, sağlam) olduğunda, hadis-i şerif âlimleri söz birliği etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Sıdk emanet fetanet ismet tebliğ nedir

Hadis-i şerif ilmini; Aişe anamız (radiyAllahu anha), Abdullah ibn-i Ömer, Ebu Hüreyre, Abdullah bin Amr, Zeyd bin Erkam gibi güzide Sahabe-i kiram "Aleyhimürrıdvan” den öğrendi.

Kıraat ilmini İbni Abbas (r.a.) den tâlim etti. Bu hususta eşine çok az rastlanan bir bilgiye sahibti.

Okudunuz mu?  Besmelesiz kesilen tavuk yenir mi ?

Tâvûs (r.a.) dan oğlu Abdullah, Zühri, İbrahim bin Meysere, Amr, Mücahid (r.a.) gibi büyük zatlar hadis-i şerif rivayet ettiler.

Tâvûs (r.a.), allah-u Teâlâ’ya yalvarmaktan zevk alan bir zat idi. İbadet, bedenleri için gıda, kalbleri için hayat idi. Uzun zaman ayakta ibadet etmekten yorulmazlardı. Çok namaz kıldığı için, alnında secde yeri izi olmuştu.

Okudunuz mu?  Rabbim bana hayırlı bir eş nasip et hayırlı bi yuva kurayım hayırlı evlatlar ver diye dua etmek doğrumudur?

Bir kimse bir şey sorarsa bütün tefarruatiyla anlatır, başka kimseye sormaya lüzum bırakmazdı.

Tâvûs bin Kesyan (r.a.), yatağına yattığı zaman, sağa sola döner rahat edemez, bunun üzerine kalkar sabaha kadar namaz kılar ve:
-"Âbidlerin uykusu, cehennemi hatırlamaktır..” derdi.

Duası kabul olan zâtlardandı. O derece cesur ve kuvvetli kalbe sahibti ki, öldürüleceğini bilse bile gayri meşru bir işi asla yapmaz ve dalkavukluğa kaçacak bir sözü hiç kullanmazdı.

Okudunuz mu?  Üvey evlat nedir? Üvey evlat ne demek

Tâvûs (r.a.) ateşten çok korkar, gördüğü yerde aklını kaybedecek gibi olurdu. Çünkü ateşi görünce cehennemi hatırlardı. Bir defa, ocaktan çıkan alevi görünce bayıldı.

Alıntıdır.


tavus baba kimdir, şeyh tavus mehmet el-hindi kimdir, tavus baba türbesi

Bu kategoride yer alan Nikahtan sonra okunacak dini Nikah Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tavus Kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.