Anasayfa
1 Eylül 2021, 0:16
dualar
Yönetici

Ahd Duası (Hz.Mehdi Duası) Okunuşu ve Anlamı Ve video

Ahd Duası (Hz.Mehdi Duası) Okunuşu ve Anlamı Ve video

ehli-sunnet
AHD DUASININ ÖNEMİ

Peygamber Efendimiz (s.a.a)’in (Allahın selamı ona ve Ehlibeyt’ine olsun) torunlarından ve Ehlibeyt İmamlarının altıncısı olan Hz.İmam Cafer-i Sadık (a.s)’dan şöyle rivayet edilir :

Kim bu duayı kırk sabah okursa İmam Mehdi (a.s)’ın yarenlerinden olur.O hazretin zuhurundan önce ölürse allah-u Teala , İmam Mehdi (a.s)’ın huzurunda olması için onu mezarından dışarı çıkarır.Allah onun her kelimesine bin iyilik verir ve onun bin günahını bağışlar.

AHD DUASI OKUNUŞU

Allâhumme rabben-nûril azim ve rabbel kursiyyirraf’î,ve rabbel bahril mescûr ve munzilet tevrâti vel incili vez zebûrve rabbez zilli vel harur ve munzilel kur’anil azim ve rabbel melaiketil mukarrabine vel enbiyâi vel murselîn.
Allâhumme inni es’eluke bir vechikel kerîm ve binûri vechikel munîr ve mulikel kadîm . ya hayyu ya kayyûm es-eluke bismikellezî eşragat bihis-semâvâtu vel arezun ve bismikellezî yeslahu bihil evvelûne vel âhirûn yâ hayyen gable kulli hay ve ya hayyen ba’de kulli hay; ve yâ hayyen hîne lâ hay.
Yâ muhyiyel mevtâ ve mumîtel âhyâ. Yâ hayyu lâ ilahe illa ent. Allâhumme belliğ mevlanel imamel hâdil Mehdîyel gâime bir emrik; selavâtullâhi aleyhi ve alâ âbâihit-tâhirîn en cemîil mu’minîne vel mu’minât fî meşârigil arzi ve meğaribihâ, sehlihâ ve cebelihâ ve berrihâ ve bahrihâ; ve enni ve ne vâlideyye mines-salevâti zinete arşillâh midâde kelimâtihi ve mâ ehsâhu ilmuhu ve ehâta bihi kitâbuh.
Allâhumme inni uceddidu lehû fÎ sabîhati yevmî hâzâ ve mâ iştu min eyyâmi ahden ve akden ve bey’aten lehû fî unugî;lâ ehûlu anhâ ve lâ ezûlu ebadâ.
Allâhummec’alnî min ansârihî ve a’vânih;vez-zâbbîne enhu vel musâriîne ileyhi fî gazâi havâicihî vel mumtesilîne li evâmirih; vel muhâmîne enhu ves-sâbigîne ila iradetih vel musteşhedîne beyne yedeyh
Allâhumme in hâle beyni ve beynehul mevtullezî cealtu alâ ibâdike hatmen magziyya; fe ahricnî min gabrî mu’teziren kefenî, şâhiren seyfî mucerriden ganâti mulebbiyen da’veted-daî fil hâziri vel bâdi.

Okudunuz mu?  Zalimlere Beddua

Allâhumme erinit-tal’ater-reşîdeh vel gurratel hamideh; vekhul nâzirî binazretin minni iley ve accil fereceh ve sehlil mahreceh vesluk bî mehecceteh; ve enfiz emreh uşdud ezreh va murillâhumme bihî bilâdek vahyi bihî ibâdek feinneke gulte ve gavlukel hak : zaherel fesâdu fil berri vel bahri bimâ kesebet eydinnâs! fezhirillâhumme lenâ veliyyeke vebne binti nebiyyikel musemmâ bismi resûlik , hatta lâ yezfere bişey’in minel bâtili illâ mezzegah ve yuhiggal hakka ve yuhaggigah vec’Allâhumme mefzean limazlûmi ibâdik ve nâsiren limen la yecidu lehu nasıran gayrek , ve muceddiden limâ uttile min ahkâmi kitâbik ve muşeyyiden limâ verede min a’lâmi dînik ve suneni nebiyyik sallAllahu aleyhi ve âlih vec’ Allâhumme mimmen hassantehû min be’sil mueteîin.
Allahumme ve surra nebiyyike Muhammed sallAllahu aleyhi ve âlih- bir ru’yetih ve men tebiahu alâ da’vetih verham istekânetinâ ba’deh!
Allâmummekşif hâzihil ğummete en hâzihil ummeh bihuzûrihî ve accil lenâ zuhûreh innehum yeravnehû baîdâ ve nerâhu garîbâ. Birahmetike yâ erhamerrâhimin !
(buraya gelince üç kere elini dizine vurarak şunu söyle)
El’acele elacele Ya Mevlaye Ya Sahibez-zeaman!

Okudunuz mu?  Raciun duası

AHD DUASI ANLAMI

Allah’ım! -Ey- yüce nurun Rabb’i! -Ey- yüksek kürsünün Rabb’i! -Ey- kaynayan denizin Rabb’i! -Ey- Tevrat, İncil ve Zebur’u indiren! -Ey- gölgenin ve sıcak -güneşin- Rabb’i! -Ey- yüce Kur’an’ın Rabb’i! -Ey- mukarreb meleklerin, peygamber ve elçilerin Rabb’i!Allah’ım! Kerim ismin hürmetine, her şeyi nurlandıran yüzünün nuru ve kadim mülkünün hürmetine senden istiyorum. Ey diri, ey kayyum! Göklerin ve yerin kendisiyle ışıklandığı ismin hürmetine, öncekilerle sonrakileri kendisiyle ıslah ettiğin isminin hakkı için senden istiyorum. Ey her diriden önce diri. Ey her diriden sonra diri. Ey hiçbir diri olmadığı zaman diri olan. Ey ölüleri dirilten. Ey dirileri öldüren. Ey kendisinden başka ilâh olmayan diri!
Allah’ım! Hidayet edici, hidayet üzere olan ve senin emrine kıyam edici imam olan mevlamıza -rahmetin onun ve tertemiz babalarının üzerine olsun- yeryüzünün doğularında ve batılarındaki, çölünde ve dağındaki, karasında ve denizindeki bütün mümin erkek ve kadınlardan, benden ve anam-babamdan Allah’ın arşının ağırlığınca ve kelimelerinin çekimince, ilminin sayımınca ve -varlık- kitabının kapsamınca rahmet eyle. Allah’ım! Ben bugünün sabahında ve yaşadığım sürece onun üzerimdeki ahdini, akdini ve biatini yeniliyorum. Hiçbir zaman ondan vazgeçmeyeceğim ve onu zail etmeyeceğim. Allah’ım! Beni onun ensarından ve yardımcılarından, onu savunanlardan, hacetlerini yerine getirmeye koşanlardan, emirlerine itaat edenler-den, onu himaye edenlerden, isteği doğrultusunda diğerlerinden öne geçenlerden ve huzurunda şahadete erişenlerden eyle.
Allah’ım! Eğer benimle onun arasında kulların için kesin kıldığın ve takdir ettiğin ölüm engel oluşturursa beni kefenimi kendime gömlek yaparak, kılıcımı kınından çıkararak, mızrağımı elime almış, -hakka- davet edenin şehirde ve diyardakilere yönelen davetine lebbeyk diyerek mezarımdan dışarı çıkar.Allah’ım! O değerli yüzü ve beğenilmiş parlaklığı bana göster. Ona bir bakışla gözüme -nur ve ebediyet- sürmesi sür. Zuhurunu çabuklaştır, çıkışını kolaylaştır, yolunu genişlet, beni onun hüccetli yolunda yürüt, emrini geçerli kıl, sırtını güçlendir. Allah’ım! Onunla beldelerini bayındırlaştır, onunla kullarını dirilt. Sen buyurdun ki -senin sözün haktır-: Karada ve denizde insanların ellerinin kazandığı fesat zuhur etti Allah’ım! O halde her batıla karşı zafere ulaşması ve onu yırtması -yok etmesi-, hakkı sabit kılması ve ayakta tutması için senin velin ve senin peygamberinin ismiyle adlananı ve senin peygamberinin kızının oğlunu bize göster. Onu zulme uğrayan kullarının sığınağı, senden başka kendisine yardımcı bulamayanın yardımcısı, kitabının (Kur’an’ın) tatil olanını (uygulanmayan hükümlerini) yenileyici, dininin şiarlarını ve peygamberinin -Allah’ın rahmeti onun ve Ehl-i Beyti’nin üzerine olsun- sünnetlerini sağlamlaştırıcı kıl.Allah’ım! Onu zalimlerin kötülüklerinden koruduğun kimselerden kıl. Allah’ım! Peygamberin Muhammed’i -Allah’ın rahmeti onun ve Ehl-i Beyti’nin üzerine olsun- onu ve onun davetini izleyenleri görmekle sevindir ve ondan sonraki bizim zavallı halimize merhamet et.Allah’ım! Onun huzuruyla bu gamı bu ümmetten gider. O hazretin muhaliflerin uzak gördüğü, bizim ise yakın gördüğümüz zuhurunu çabuklaştır; merhametinin hakkı için ey merhametlilerin en merhametlisi!
Daha sonra üç defa elini bacağına vurup her defasında şöyle de:
Çabuk, çabuk, ey mevlam, ey sahibe’z-zaman.

Okudunuz mu?  Vakit dua vakti

Buda Videosu Değerli Kardeşlerim
Veselam


Cevap: Ahd Duası (Hz.Mehdi Duası) Okunuşu ve Anlamı Ve video

HADİE
hazreti mehdi ahir zaman da gelecek ve insanlığı ışık gibi aydınlatacak ve yardım edecektir hazreti mehdinin duasını okumak müslümana fayda getirecek büyük faziletler kazandıracaktır

Bu kategoride yer alan Vefat edene hangi dua okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahd Duası (Hz.Mehdi Duası) Okunuşu ve Anlamı Ve video Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.