Anasayfa
8 Haziran 2023, 23:59
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada peygamberimizin evimize gelmesi

Rüyada peygamberimizin evimize gelmesi

Kayıtsız Üye
Peygamberimizin (sav) rüyada evime geldiğini gördüm yorumlar mısınız Hz. Muhammed s.a.v in eve ziyarette geldiğini görmek ne anlam gelmektedir ?


Cevap: Rüyada peygamberimizin evimize gelmesi

Şema
rüyada peygamberimizin evimize gelmesi

Rüyada peygamber efendimizin evimize geldiğini görmek, zorlukla birlikte hayalini kurduğu iyiliğe, meşakkatle gözlediği onura, sıkıntıları aşarak beklediği mala, zorlukları aşarak gözlediği az olan kazancının artacağına şeklinde tabir edilir, Olumsuz tabir olarak rüyanız: peygamber efendimizin evimize geldiğini görmek, cefa ile birlikte ulaştığı mutluluğa, zorlanarak istediği şana, zorlukların sonrasında özlediği feraha, zahmetlerinin meyvesini alarak ümit ettiği şerefe, zorlukla özlediği itibarlı mertebeye, umudunu kestikten sonra ulaştığı iyi bir geleceğe şeklinde tabir edilir.


Yorum: Rüyada peygamberimizin evimize gelmesi

Kayıtsız Üye
rüyamda peygaber efedimiz gördum ve bir corap hediye ettim ne anlama geliyor


Yorum: Rüyada peygamberimizin evimize gelmesi

arifselim
Bu rüya peygamber aleyhisselama karşı duyulan sevgiyi ve saygıyı ifade eder. Peygamber aleyhisselamın görüldüğü rüyalar sahih rüyalardır. Onun sünnetine uymak ve ona çok salatu selam getirmeye alamettir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamberimizin yüzünü göremenek

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizin bize misarir olarak evimize geldigini goruyodum. evimizi dolasarak çok israf ettigimizi soyliyodu sonra namaz kilmak için kibleye donuyodu ve evin erkeklerine bakarak saf tutup cemaatle kilalim diyodu bayanlari beklemeden tekbir getiriyodu sonra soframiza oturup onun için hazirladigimiz yemeyi yiyodu. Yorumlarmisiniz lütfen


arifselim
Bu rüya manası çok açık olan bir rüyadır. Gören kimse kendisine helal ve haramlara karşı bir ders çıkarmalıdır. Ayrıca ibadetlerine ve peygamber aleyhisselamın sünnetine de yapışmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda evin iç kapısının önünde yerde oturmuş elimde birşeyle oynuyorum sonra kendi kendime keşke hz.peygamberimiz buraya gelse diyordum o anda kapı açıldı kapının dışarısı bembeyaz peygamber efendimiz ile bir adam geldi ve peygamber efendimiz bana buyur evladım geldim noldu dedi diğer konuşmamızı hatırlamıyorum sadece buraya kadar hatırlıyorum sarılacaktım bana izin vermedi suratını filan hep gördüm boyunu saçını ama kefen gibi bir şey giyiyordu yani beyaz bir elbise

Okudunuz mu?  Rüyada peygamber efendimizi gördüm

arifselim
Bu rüyan hayırlıdır ve güzeldir. En açık işareti onu sevdiğinin ve özlediğinin bir alametidir. Ayrıca onun sünnetini önemsemek, öğrenmek ve yaşamak gerektiğine dair sana bir hatırlatmadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bir yoldan dönerken meyve satan beyaz bir kamyonet gördüm. Yere bir tane küçük sarı kavun düşmüş ve orada kimse yok. İçimden bir ses al dedi ama almadım. Yoluma devam ettim . Birisi ekmek verdi kucağımda çocukla birlikte birer lokma yedik ekmek veren kişi Peygamber efendimiz (sav) in geleceğini söyledi Tam herkes geliyor diye bağırırken uykumdan uyandım


arifselim
Bu rüya hayır, bereket ve bol kazançlar elde edilmesine işaret eden güzel bir rüyadır. Aynı zamanda ilim öğrenmek ile peygamber aleyhisselamın sünnetine uyulması gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamber efendimizi görmek ne anlama gelir

Kayıtsız Üye
Rüyamda peygamber efendimizin evimizin bir yerinde uyudugunu goruyorum.Onu göremiyorum ama battaniyenin altında uyudugunu biliyorum.hatta akrabalar da görmek için gelmişler sessiz olun uyandırmayalım diyoruz.abdest alacakmış ben lavoboyu temizliyorum ama göremeden uyandım.


arifselim
Peygamber aleyhisselamı görmek yada onu hissetmek sahih ve hayırlı olarak kabul edilir. Allah’ın rızasına daha çok yaklaştıracak amelleri işlemeye tabir edilir. Ayrıca onun sevgisine ve sünnetine uymak manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Annenin rüyasında peygamber efendimiz evimize geliyor evde annenim arkadaşları var yemek hazirliyorlar . biz de yemek hazırlarken uyaniyorum


arifselim
Hayırlı rüyalardandır. Peygamber aleyhisselamı evde görmek, kişiyi Allah’ın rızasına daha çok yaklaştıracak salih amelleri arttırmak anlamında tabir edilmiştir. Daima Allah’tan en hayırlısını dileyin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Portakal Ağacı Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Her gün namazdan sonra peygamber efendimizi rüyamda görup peygamberimzle konusup ona soru sormak istiyorum bugünde rüyamda gördüm evimize geldi sonra ben peygamberinizim dedim sonra çok sevindim elinden öptüm sarıldım sonra konuştup peygamberimozle sonra baktım birden aklıma bişey dedi kurani Kerim’de peygamber efendimiz dünyaya bidhaa gelmez diye diye sonra sordum sen gerçekten peygamber efendimizmisin cevap vermedi bende kanadırdin demi bizi biraz üstü başı kirliydi bende kovdum dovdum sonra çok ağladım


arifselim
Rüyada peygamber aleyhisselam görülürse o rüya sahihtir. Senin iyi davranmaman onun sünnetine karşı olan eksikliklerinin olduğu anlamında yorumlanır. Yinede sonuçta bu bir rüyadır ve sende Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda peygamber efendimiz s.a.v genç bir delikanlı gibi gördüm fakat yüzünü görmedim.evimde oturmuş sohbet ediyorduk hemen yanı başında pırıltılı taşlı bir çanta duruyordu peygember efendimiz s.a.v ‘ e ait bir çantay imiş ve çok güzel bir çanta olduğunu düşünüyorum

Okudunuz mu?  Rüyada parmak derisinin soyulması

arifselim
Çok hayırlı ve makbul sayılan rüyalardandır. En açık yorumu ise, gören kişinin sıkıntılarının biteceğine, elinin bolluğa ve bedeninin şifaya kavuşacağına işaret olarak tabir edilir. Ona bol bol salatu selam getir ve sünneti ile amel et. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Kandil gecesi selatu selam etmistim,dua etmistim … normalde namaz nadir kiliyorum ama duyunca o gece Hz.peygamberimizin dogum günü oldugunu 2 rekat kildim.. birden o kadar uykum geldi ki dualarimi zor bitirdim gözlerim kapaniyordu resmen.. ve uyumusum .Sonra bir rüya gördüm bana bir yer gösterdiler ve dediler ki burada bu gece peygamberler bulusucak ve Hz.Isa geldi üzerinde beyaz elbisesi vardi ve Hz.Muhammed de buraya gelicek dediler ama malesev kendisini göremedim oraya gelicegini duydum sadece. ruyami yorumlarsaniz çok sevinirim .


arifselim
Güzel bir rüyadır ancak beklediğin halde peygamber aleyhisselamın gelmemesi iyi değildir. Bu rüyayı kendine bir ikaz olarak kabul edebilirsin. İbadetlerindeki ve dinindeki eksiklikleri gidererek seni Allah’ın rızasına yaklaştıracak amelleri işlemen gerektiğine işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Rahman suresi görmek ve okumak

Selda Acun
Rüyamda peygamber efendimiz benim evime geleceğinin haberini alıyorum ve mutluluktan şaşkına dönmüştüm,hazırlık yapmaya başladım ve yeşil elmalı kurabiye yapıyordum..bi ara rüyadan mutlu ve gülümseyerek uyandım,tekrar uyudum..rüyanın devamında yanlış hatırlamıyorsam geldiğini gördüm ama kendisini hatırlamıyorum. Teşekkürler..


arifselim
Onu gördüğünü hissetmek ve gelişi için hazırlıkta bulunmak bile çok hayırlıdır. Manevi hayatında güzel gelişmelerin olmasına, ibadetlere ve peygamber aleyhisselamın sünnetine daha çok yakınlaşmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben 43 yaşında evli bir bayanım rüyamda
Kuran kursu hocamizin erkek kardeşinin geldiğini gördüm ve hocamıza çok benziyordu hatta bu benzerliğe çok şaşırmıştım hocamizin 3 aylık kız bebeğine bir elbise getirmiş ama 7 yaşındaki ablasına giydirmeye çalışıyor bende o elbise ona olmaz diyorum giydirdi olmadı da bende elbiseyi çıkardım ama bu seferde 7 yasindakine üzülüyorum elbiseyi çıkardım üzerinden diye yorumlarsanız sevinirim selametle

Okudunuz mu?  Rüyada pişmiş deve görmek ne anlama gelir

arifselim
Aleykum selam. Doğrusu böyle bir rüyayı tabir edemeyiz. Belki rüyayı gören kişinin durumu bilinirse ona göre yorumlanabilir. Ama bizim anladığımız kadarıyla bunun özel bir tabiri ancak kişiye özel olmalıdır. Hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda peygamber efendimiz ve iki kişiyle birlikte evimize geleceğini haber aldım ben sevinirken başka bir haber daha geldi bu haberde size bir yazı gelmiş o yüzden vazgeçmişler gelmekten


arifselim
Rüya sahibinin manevi yönden kendisini tamamlaması gereken yönlerini kontrol etmesi gerektiğine işarettir denilebilir. Kendi eksiklerine bakarak tespit etmeye ve bunları gidermeye çalışılmasına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda peygamber efendimi s.a.v evimize misafir olarak gelecek diye temizlik yapıyordum.Yüzüne nasıl bakıcam günahkarım diye heyecan içindeydim ama gelmedi uyandim ne anlama gelebilir ki

Okudunuz mu?  Rüyada rüzgar esmesi ne anlama gelir?

arifselim
Bu rüya peygamber aleyhisselama olan sevgiye işaret eder. Onun sünnetine nasıl daha çok yaklaşılır ve amel edilir bunun derdinde olmak manasında tabir edilir. Peygamber aleyhisselam görülmese bile bu rüya hayırlı olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Furkan42
Selamun Aleyküm. Rüyamda bir evdeydik. Evde yan odada rasulullah sav in uyuduğunu , o uyanmasın diye sessizce hareket ettiğimi odandan çıkıp su almaya giderken bile birden karşı karşı gelmeyelim aniden heyecanlanırım diye kafamın yerde yürüdüğüne ve ben yatağıma uzandığımda odamın kapısının açılıp onun içeri gelip başucuma oturduğunu benim heyecandan dilimin ve dudaklarımın tutulduğu ona sadece kırık bir şekilde selamun aleyküm dediğimi en sonda ise ona bakmak için birden kaltığımı ama oda gece ve karanlık olduğu için yüzünü göremeyip sadece karanlıkta ki silüetini gördüğümü hatırlıyorum. Bunun anlamı nedir ?

Okudunuz mu?  Rüyada Parmak Görmek (imam nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Böyle bir rüya gören bir kimse dünyada da ahirette de her türlü güzellik ve nimeti görmeye layık olacak manasındadır. Rüya sahibinin yaptığı amellerle Allah’ın sevdiği kullardan biri olmayı hak kazanıp her iki dünyada da saadeti tadacak, hayırlı bir ömür geçirecek, ahiretini de kurtaracak ve zorluk çekmeyecek anlamı taşımaktadır. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Başka bir rüya görüyordum birden rüyam kesildi esselamun alyekum deyip peygamber efendimiz ve 2 kişi beraber içeri girdiler bütün eşyalar dile gelmişti herşey konusuyodu duvarlar eşyalar oda da ne varsa peygamber efendimiz geldi diye herşey ağlıyordu hicbiyerini görmedim yanındakiler arkanızı dönün dedi hemen arkamızı döndük bir an kafamı çevirip bakmak istedim ama yanındakiler bana arkanı dön dedi hepimiz bir oda da yatiyoduk bir tek erkek olarak babamdı babamın yanında oturdular giderken esselamun aleykum deyip çıktılar uyandığımda dilim tutulmuştu hıçkıra hıçkıra ağlıyordum nedir açıklar misiniz

Okudunuz mu?  Rüyada Postacı Görmek (imam nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. En makbul, Hayırlı ve bir o kadar güzel olan rüyalardandır. Öncelikle peygamber efendimizi s.a.v. gerçekten gördüğünü söyleyelim mübarek olsun. Öte yandan dünya ve ahiret hayatında görülebilecek olan güzelliklere, nimetlere, feraha ermeye aynı zamanda kişinin manevi dünyasına işaret olan bir rüyadır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada peygamber efendimizin evimize geldiğini görmek, rüyada peygamberimizin evimize gelmesi, rüyada peygamber efendimizin eve gelmesi

Bu kategoride yer alan Rüyada platonik olduğun kişiyi görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada peygamberimizin evimize gelmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.